Slik er det elleville luksuslivet til narkobaronens kone

Velter seg i luksus mens ektemannen er bak lås og slå.

GIFT: Joaquin «El Chapo» Guzman har nesten sittet to år i isolasjon. I mellomtiden har kona Emma Coronel Aispuro levd en ekstravagant livsstil. FOTO: NTB Scanpix
GIFT: Joaquin «El Chapo» Guzman har nesten sittet to år i isolasjon. I mellomtiden har kona Emma Coronel Aispuro levd en ekstravagant livsstil. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Bare 16 år gammel møtte amerikanskfødte Emma Coronel Aispuro (29) mannen som i dag regnes som en av verdens mest beryktede narkobaroner.

At den unge skjønnheten gjorde sterkt inntrykk, skulle «El Chapo»s forestående handlinger snart vitne om. Da Aispuro ble kronet til skjønnhetsdronning som 17-åring året etter, troppet nemlig narkobaronen opp med hundrevis av væpnede menn for å gjøre henne til sin tredje kone.

Dette kommer vi tilbake til siden.

TIDLIGERE SKJØNNHETSDRONNING: Amerikanskfødte Emma Coronel Aispuro (29) giftet seg med en av verdens mest kjente narkobaroner. Det endret livet hennes fullstendig. Foto: NTB Scanpix
TIDLIGERE SKJØNNHETSDRONNING: Amerikanskfødte Emma Coronel Aispuro (29) giftet seg med en av verdens mest kjente narkobaroner. Det endret livet hennes fullstendig. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Til sammen har nemlig 61-åringen stått bak innførsel av tusenvis av tonn med kokain, heroin, metamfetamin og marihuana til USA. Da den omfattende rettssaken mot ham startet mandag, hadde «El Chapo» bare ett ønske: om han kunne få lov til å klemme sin kone. Den forespørselen fikk han blankt nei på.

Barbie-temafest

I løpet av de nesten to årene han har sittet i isolasjon, har ikke ekteparet fått lov til å ha kontakt. Det har etter alt å dømme kostet mer for den ene parten enn det har for den andre.

LUKSUSLIV: «El Chapos» kone lever et liv i luksus. Det er hun ikke redd for å vise frem. Foto: NTB Scanpix
LUKSUSLIV: «El Chapos» kone lever et liv i luksus. Det er hun ikke redd for å vise frem. Foto: NTB Scanpix Vis mer

For mens «El Chapo» har ventet på at rettssaken i USA skulle starte, har kona på sin side veltet seg i luksus i Mexico. Som en av de største mediestjernene i landet, holder Emma på ingen måte en lav profil.

På Instagram gir hun følgerne et åpent vindu inn i luksuslivet. I september dokumenterte 29-åringen blant annet en ekstravagant bursdagsfeiring i storstilt Barbie-tema for tvillingdøtrene på syv år. Den gang ble det raskt tydelig at Aispuro ikke hadde spart på noe.

På innsiden av festpalasset hadde den tidligere skjønnhetsdronningen rigget opp et gigantisk drømmehus i vaskeekte Barbie-stil. Barna fikk også servert kaker, godteri og alt som hører til - naturligvis i fargen rosa.

Aispuro nøyet seg derimot ikke med å bare dekorere inne. Også hagen var forvandlet til et lekeparadis, med enorme ballong-kreasjoner, et lite barnetivoli og andre Barbie-dekorasjoner, ifølge New York Post.

Se dette innlegget på Instagram

#barbiestyle 🎀😍

Et innlegg delt av Emma Coronel Aispuro (@emmacoronela)

Alt dette foregikk med ektemann og barnefar bak lås og slå.

- Hele hennes historie er surrealistisk. Hun flyr rundt og viser frem sin luksuriøse livsstil til alle, har en pensjonert agent, som tidligere var ansatt i det amerikanske narkotikapolitiet, uttalt til New York Post.

Avbildet med skytevåpen

«El Chapos» rikdom er udiskutabel. Mannen skal ha vært i besittelse av blant annet en gullbelagt AK-47 og en diamantbelagt pistol, samt at inntekten hans skal ha vært på svimlende 38 milliarder dollar i året - noe som tilsvarer 315 milliarder kroner etter dagens kurs.

Se dette innlegget på Instagram

💆🏻‍♀️

Et innlegg delt av Emma Coronel Aispuro (@emmacoronela)

At kona nå lever godt, viser seg enda mer tydelig i andre innlegg på Instagram. Foruten å dele bilder av seg selv i designerklær og i bikini langs strandkanten, legger 29-åringen mer enn gjerne ut bilder av seg selv der hun er omringet av sultne paparazzi.

På ett av bildene er hun også på en skytebane, der hun tilsynelatende lærer seg å bruke et automatgevær.

Se dette innlegget på Instagram

Practicando 🤹🏻‍♀️

Et innlegg delt av Emma Coronel Aispuro (@emmacoronela)

Også «El Chapos» barn fra tidligere forhold ser ut til å nyte rikdom.

I innlegg som er blitt publisert i sosiale medier kan man se to av sønnene hans kjøre luksuriøse Audi Spyders som er verdsatt til over 220 000 dollar (1,9 millioner kroner).

En av dem, Alfredo Guzman-Salazar, er oppført på narkotikapolitiets liste over mest ettersøkte personer, og myndighetene har utlovet en dusør på fem millioner dollar (41 millioner kroner) til den som hjelper politiet med å ta ham.

- Det er ikke noe politisk vilje i Mexico til å beslaglegge «El Chapo»s eller andre narkotikasmugleres eiendeler, sier en anonym føderal agent til The New York Post og anslår samtidig at narkobaronen har tilgang til flere hundre millioner dollar i kontanter, eiendommer og andre eiendeler.

HEFTIG: Mexicos spesialstyrker møte sterk motstand da de rykket inn i bygningen som huset, Joaquín «El Chapo» Guzmán. Dette er tredje gangen en av verdens mest notoriske kriminelle er arrestert. To ganger tidligere har han rømt fra fangenskap. Vis mer Vis mer

Det første møtet

Emma møtte narkobaronen for første gang i et selskap som ble holdt av onkelen hennes. Som nevnt ovenfor, var hun bare 16 år. På den tiden var onkelen, Ignacio «Nacho» Coronel, undersjef i kartellet.

På dette tidspunktet hadde «El Chapo» allerede vært gift to ganger og hadde rundt tolv barn.

Ifølge The Sun har Emma uttalt i et intervju med LA Times at de i startfasen utviklet et nært vennskap, før romantiske følelser oppsto mellom de to.

- Jeg vil si at han kapret meg med måten han snakket på og måten han behandlet meg på. Han har en tendens til å vinne folk over gjennom måten han er på, og gjennom måten han behandler folk på.

Tvillingdøtre

Fire år etter deres første møte fløy Emma til Lancaster utenfor Los Angeles for å føde tvillinger, og dermed sikre dem amerikanske statsborgerskap.

TVILLINGER: Narkobaronens tvillingdøtre ble født i USA, og ble dermed sikret amerikanske statsborgerskap. Foto: NTB Scanpix
TVILLINGER: Narkobaronens tvillingdøtre ble født i USA, og ble dermed sikret amerikanske statsborgerskap. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Hun unnlot imidlertid å skrive ektemannens navn på fødselsattestene, da det var utløst en dusør på fem millioner dollar på ham på den tiden.

Det var bare timer før Donald Trump (72) ble innsatt som president i januar 2017, at Mexico overrasket ved å utlevere verdens mest ettersøkte narkobaron.

PÅGREPET: Her er Joaquin «El Chapo» Guzman avbildet i januar 2016, da han ble pågrepet i Mexico. Foto: NTB Scanpix
PÅGREPET: Her er Joaquin «El Chapo» Guzman avbildet i januar 2016, da han ble pågrepet i Mexico. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Utleveringen markerte slutten på en treårig saga som begynte med at «El Chapo» ble arrestert i en hotellseng, liggende ved siden av kona.

I 2015 rømte han fra et høysikkerhetsfengsel på motorsykkel gjennom en halvannen kilometer lang tunnel. På rømmen ble han intervjuet av den oscarvinnende skuespilleren Sean Penn, før han i 2016 ble pågrepet nok en gang etter en skytekamp med meksikanske soldater og en påfølgende jakt gjennom et kloakksystem i en avsidesliggende kystlandsby i Mexico.

Stirrer på kona

Etter alt å dømme står Emma støtt ved ektemannens side.

I 2016 skapte 29-åringen overskrifter da hun leverte en klage til Mexicos nasjonale menneskerettighetskommisjon, hvor hun hevdet at mannens behandling i fengselet påførte ham «overhengende og ubotelig fysisk, psykisk og moralsk skade».

Den samme klagen leverte hun i Washington, før hun deretter sjokkerte ved å dra på shopping på Pentagon City Mall, et kjøpesenter tvers over gata for hovedkontoret til det amerikanske narkotikapolitiet.

I opptakten til rettssaken mot «El Chapo», har Emma så å si alltid vært til stede under høringene. Et av narkobaronens få lyspunkt i høringene i Brooklyn er kona.

TIL STEDE: Emma står ved ektemannens side. Her med døtrene på vei inn i rettslokalet. Foto: NTB Scanpix
TIL STEDE: Emma står ved ektemannens side. Her med døtrene på vei inn i rettslokalet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Under første høring utvekslet narkobaronen ømme smil med Emma, og flere medier skriver at han bruker all tid under høringen til å stirre på henne.

- Natten kommer og hjertet mitt husker deg, her, hvor du alltid bor, og hvor ingen vil utslette deg eller erstatte deg, skrev Emma på spansk på Twitter etter å ha kommet til New York fra Mexico, hvor hun tilbringer mesteparten av tiden sin i hovedstadens rikeste enklaver.

STØTTESPILLER: Siden Joaquin «El Chapo» Guzman ble utlevert fra Mexico til USA, har kona Emma Coronel Aispuro fungert som en av hans viktigste støttespillere. Foto: Timothy A. Clary / AFP / NTB Scanpix
STØTTESPILLER: Siden Joaquin «El Chapo» Guzman ble utlevert fra Mexico til USA, har kona Emma Coronel Aispuro fungert som en av hans viktigste støttespillere. Foto: Timothy A. Clary / AFP / NTB Scanpix Vis mer

Hva utfallet av rettssaken blir, gjenstår å se. Den omfattende saken dreier seg om hele 17 tiltalepunkter. Ifølge tiltalen ledet narkobaronen Sinaloa-kartellet fra 1989 til 2014.

Aktoratet skal ha delt dokumenter som inneholder mer enn 300 000 sider med forsvarsadvokatene, noe som inkluderer 14 000 sider med vitneforklaringer.

«El Chapo» har ikke erklært seg skyldig.

LES OGSÅ: Observert med ny flørt etter rehab

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer