Obama-familien:

Slik er deres nye liv

Dersom Trump-familien lurer på hvordan de skal takle en mulig overgang, kan de se til forgjengerne for inspirasjon.

NY HVERDAG: Obama-familien var blant verdens mest offentlige familier da Barack var president i åtte år. Om Trump-familien følger i deres fotspor gjenstår å se. Foto: REX/Shutterstock/NTB
NY HVERDAG: Obama-familien var blant verdens mest offentlige familier da Barack var president i åtte år. Om Trump-familien følger i deres fotspor gjenstår å se. Foto: REX/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

I 2008 vant Barack Obama det amerikanske presidentvalget for demokratene, og flyttet dermed inn i Det hvite hus. Her ble han og familien i hele åtte år, før de måtte gi nøklene til Donald Trump i januar 2017.

Dersom Joe Biden vinner valget nå, må Trump-familien gi fra seg nøklene og bosette seg et annet sted. Det nye livet blir utvilsomt en stor overgang for Donald, Melania og sønnen Barron, presidentens eneste barn som fortsatt bor hjemme. De trenger imidlertid ikke se langt etter inspirasjon.

Da Obama-familien forlot det store bygget i Washington D.C., måtte de brått tilpasse seg en helt ny hverdag. Alt som ble tilbudt av tjenester og beskyttelse var nå borte, og selv om de selvsagt fortsatt hadde delvis beskyttelse av Secret Service, var hverdagen en helt ny.

Mange vil trolig påstå at de har klart det med glans. Familien flyttet til et annet hus, kort vei fra der de bodde, og begynte å leve alminnelige liv. Eller - så alminnelig en ekspresident og hans familie kan leve.

- Nå er vi fri, vitset avtroppende førstedame Michelle Obama den gang.

Flyttet

Det første året leide de bare huset, men i 2018 punget de ut omtrent 70 millioner kroner da de bestemte seg for å kjøpe villaen. De hadde planlagt at huset ville være familiens hjem fram til yngstedattera Sasha hadde fullført videregående skole, noe hun gjorde i fjor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer