Christian Eriksen

Slik er deres ni år lange kjærlighetshistorie

Da Christian Eriksens samboer ble utsatt for utrorykter tok den danske fotballspilleren grep.

CHRISTIAN ERIKSEN: Den danske fotballspilleren har vært kjæreste med danske Sabrina i ni år. De har to barn sammen. Foto: Skjermdump / Instagram / @chriseriksen8
CHRISTIAN ERIKSEN: Den danske fotballspilleren har vært kjæreste med danske Sabrina i ni år. De har to barn sammen. Foto: Skjermdump / Instagram / @chriseriksen8 Vis mer
Publisert

42 minutter inn i EM-kampen mellom Danmark og Finland, som ble spilt på Parken i København 12. juni 2021, kollapset den danske fotballspilleren Christian Eriksen (29) på banen.

Det viste seg at Eriksen, som til vanlig spiller på italienske Inter Milan, hadde fått hjertestans og umiddelbart ble det satt i gang hjertekompresjoner på banen.

På sidelinjen sto samboeren Sabrina Kvist Jensen (26) og fulgte de grusomme scenene som utspilte seg på gressmatten på Parken stadion.

TRØST: Sabrina ble trøstet av kaptein Simon Kjær og keeper Kasper Schmeichel mens kjæresten fikk livreddende førstehjelp på banen i København i juni. FOTO: NTB
TRØST: Sabrina ble trøstet av kaptein Simon Kjær og keeper Kasper Schmeichel mens kjæresten fikk livreddende førstehjelp på banen i København i juni. FOTO: NTB Vis mer

Kjæresten gjennom de siste ni årene, og faren til hennes to små barn, svevde mellom liv og død. Under de dramatiske minuttene ble Sabrina trøstet av den danske kapteinen Simon Kjær (32) og den danske keeperen Kasper Schmeichel (34).

Kjær var den første som kom bort til Eriksen etter kollapsen, og som satte i gang med livreddende førstehjelp.

Tre dager etter kollapsen kom Eriksen selv med en oppdatering fra sykesengen. På sin offisielle Instagram-profil takket 29-åringen for støtten, og fortalte at han, til tross for omstendighetene, hadde det bra.

Også Sabrina har kommet med oppdatering om samboerens tilstand, til den italienske avisen La Gazzetta dello Sport, ifølge den danske avisen Ekstra Bladet.

- Han har det godt. Nå er vi hjemme, og vi har bare bruk for litt fred og ro, sa hun i en kort uttalelse til avisen, som befant seg utenfor parets hjem i Odense i Danmark.

FAMILIELYKKE: Christian Eriksen og Sabrina Kvist Jensen fotografert på trilletur med yngstemann i Milano i februar 2021. De bor til vanlig i den italienske byen fordi han spiller for storklubben Inter Milan. Foto: NTB
FAMILIELYKKE: Christian Eriksen og Sabrina Kvist Jensen fotografert på trilletur med yngstemann i Milano i februar 2021. De bor til vanlig i den italienske byen fordi han spiller for storklubben Inter Milan. Foto: NTB Vis mer

Eriksen, som har fått operert inn en pacemaker etter hjertestansen, ble skrevet ut fra Rigshospitalet i København seks dager etter på Parken stadion.

Hjemme i Odense skal familien på fire pleie familielivet og sørge for at pappa Eriksen kommer seg raskt på bena igjen.

Har holdt fortet på hjemmebane

Kjærlighetshistorien mellom Sabrina og Christian startet i 2012, da hun var 18 år og studerte til å bli frisør.

Eriksen var 21 år og i startfasen av proffkarrieren.

Men kjærligheten til den tre år eldre fotballspilleren satte en stopper for frisørkarrieren, og da Eriksen i 2013 meldte overgang fra nederlandske Ajax til engelske Tottenham fulgte Sabrina med på flyttelasset. I 2020 sto Milano i Italia for tur.

I løpet av disse årene er Sabrina og Christian blitt foreldre til en sønn og en datter, og i desember 2017 delte samboerparet den gledelige nyheten om at de skulle bli foreldre for første gang med et ultralydbilde på Instagram.

Sabrina har stått støtt ved kjæresten side de siste ni årene, og holdt fortet på hjemmebane.

Hun har også engasjert seg i veldedighetsorganisasjonen
Fodboldfonden, som hun har vært med på å starte sammen med andre såkalte «fotballfruer» - kjærester av danske fotballspillere.

Organisasjonen retter fokus på barn og unge i Danmark, og særlig barnefattigdom.

FEIRING: Romelu Lukaku feiret sitt mål mot Russland ved å erklære sin kjærlighet til Christian Eriksen inn i kamera. Video: Rødt Kort. Vis mer

På privaten er Sabrina og Christian svært glade i å reise, og før barna kom til verden dro de på kjærlighetsferier til blant annet Tanzania, Malaysia og Dubai.

Paret har delt glimt fra kjærlighetsferiene sine på Instagram, men etter ulykken har Sabrina gjort kontoen sin privat.

Utrorykter

I 2019 ble samboerparet utsatt for falske utrorykter, da det ble hevdet at Sabrina skulle ha hatt en affære med Eriksens lagkamerat Jan Vertonghen (32) - som selv er godt gift.

I motsetning til mange andre kjendiser og sportspersonligheter valgte Eriksen og Vertonghen faktisk å kommentere ryktene som svirret på Twitter.

Under en lenke til en av mange utrosaker kommenterte Vertonghen med emojier som uttrykte oppgitthet, samt et hjerte ved siden av Eriksens Twitter-navn @ChrisEriksen8. Eriksen på sin side kontret med emneknagg «bullshit» og en snorke-emoji - for å vise at han var trøtt og lei av rykteflommen.

Siden har utroryktene opphørt, og det er åpenbart at det aldri har vært hold i dem. Eriksen og Vertonghen har beholdt vennskapet.

Den belgiske 32-åringen Vertonghen spilte for øvrig mot Danmark i den første kampen etter hjertestansen, og jublet frem sin kamerat i det tiende minuttet av kampen sammen med resten av verden - som en gest til Eriksen.

Sabrina og Christian har vært gjennom tykt og tynt i ni år, og etter den dramatiske hendelsen i Parken i midten av juni - som kunne ha endt fatalt om ikke medspillere og legeteam hadde reagert så raskt som de gjorde - er det grunn til å tro at kjærligheten mellom de to står sterkere enn noen gang.

LES OGSÅ: - Sterkt å se ham kjempe for livet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer