Charles Maximilian Siem:

Slik er den norske milliardær­arvingens jetsetliv

Har gått for Armani og spilt med Miley Cyrus.

VERDENSKJENT FIOLINIST: Milliardærsønnen Charles Siem, bedre kjent som Charlie Siem, har ikke gått i sin fars finans-fotspor. Han er en verdenskjent fiolinist og ettertraktet modell. Foto: NTB Scanpix.
VERDENSKJENT FIOLINIST: Milliardærsønnen Charles Siem, bedre kjent som Charlie Siem, har ikke gått i sin fars finans-fotspor. Han er en verdenskjent fiolinist og ettertraktet modell. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Den norske forretningsmannen Kristian Siem (69) har en nettoformue på svimlende seks milliarder kroner, og er ifølge Kapital landets 35. rikeste person. Han eier store deler av konsernet Siem Industries, et holdingselskap som jobber innenfor olje, shipping, gruvedrift og finans.

Formuen har kommet den styrtrike forretningsmannens barn til gode. Han er far til barna Sasha Kathrine, Charles Maximilian, Sophie Madeleine og Louisa Tatiana. Alle er oppvokst i London, der familien har bodd siden 1980-årene.

Barna har derimot ikke valgt å gå i farens finansfotspor. Charles Maximilian Siem (32), bedre kjent som Charlie, har valgt å gå en helt annen vei. I dag er han en anerkjent fiolinist og modell, som lever et helt annet liv enn faren.

Verdenskjent fiolinist

Allerede som treåring falt Charlie pladask for klassisk musikk, da moren spilte en av Beethovens fiolinkonserter på en gammel kassettspiller hjemme i London.

- Det var denne simple melodien, men som representerte noe nesten uoppnåelig vakkert, sier han i et intervju med Vanity Fair.

PÅ SLOTTET: Charlie Siem på vei til gallamiddagen på Slottet i anledning Prins William og hertuginne Catherine sitt besøk i Norge. Foto: NTB SCanpix.
PÅ SLOTTET: Charlie Siem på vei til gallamiddagen på Slottet i anledning Prins William og hertuginne Catherine sitt besøk i Norge. Foto: NTB SCanpix. Vis mer

Tiden skulle vise at gutten ikke bare nøt klassisk musikk, men at han selv også var et naturtalent. Inspirert av den verdensberømte fiolinisten Jascha Heifetz, holdt han sin første fiolinkonsert i en alder av 15 år. Tre år seinere opptrådte han med det kongelige filharmoniske orkester.

Med en musikkutdannelse fra det prestisjetunge universitetet i Cambridge, holder han mellom 30 og 80 konserter i året, verden over.

Siem er venn av vår kanskje aller mest kjente fiolinist, Arve Tellefsen (81), men man trenger slett ikke være hardbarka fan av klassisk musikk for å ha hørt den førstnevnte, norskættede fiolinistens toner.

Siem har blant annet samarbeidet med artister som Miley Cyrus (25), Lady Gaga (32), Bryan Adams (58), The Who og Jamie Cullum (38).

Saken fortsetter nedenfor.

Modellkarriere

Tross sin forrykende karriere, er ikke Charlie bare kjent for sine musikalske ferdigheter. 32-åringen er også en ettertraktet fotomodell, er profilert i Vogue og har gjort oppdrag for store motehus som Armani, Dior, Hugo Boss og Dunhill.

At han endte opp som modell, er rene tilfeldigheter, skal man tro Charlie selv.

I et intervju med Evening Standard har han tidligere forklart at det var etter et spilleoppdrag for fotografen Mario Testino hjemme i London, at han ble kontaktet med forespørsel om å være med i en kampanje for luksusmerket Dunhill.

Saken fortsetter nedenfor.

I had a nice write up in this months @vanityfair - I put the link in my bio

A post shared by Charlie Siem (@charliesiem) on

Det å være både musiker og modell mener 32-åringen selv er perfekt, da det styrker profilen og ikke minst gir gode sponsormuligheter for kommende konserter.

Og kombinasjonen av et vakkert ytre og det å være fiolinist i verdensklasse ser ut til å fungere godt. I 2015 figurerte han på reklameplakatene - med sin fiolin - da Dior lanserte sin nyeste duft.

Aldri fått noe gratis

Til tross for farens milliardformue og en tilhørende privilegert oppvekst nær ærverdige Royal Albert Hall på Kensington Street i London, har Charlie altså skapt sin egen vellykkede karriere.

MILLIARDÆR: Kristian Siem. Foto: NTB Scanpix
MILLIARDÆR: Kristian Siem. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I et tidligere intervju med DN, har faren forklart at han aldri har gitt barna noe gratis, og Charlie var selv ikke klar over hvor materialistisk privilegert hans egne foreldre var før han ble voksen.

I stedet for å gå i farens finansfotspor, har både han og søsknene valgt å følge sin kunstutdannede mors kreative yrkesvei.

- Jeg tror det er veldig vanskelig å være kreativ hvis du er vant til at alt kommer av seg selv - det blir som et handikap. Mitt yrke krever beinhard disiplin, og det har jeg fått fra faren mitt, sa han til avisen.

LES OGSÅ: - Vi barna fikk rundt 130 millioner kroner i cash av pappa i 2004