Demi Lovato:

Slik er Demis trøblete rusfortid

Popstjernen Demi Lovato har hatt det alt annet enn enkelt.

RUSPROBLEMER: Demi Lovato har hatt alt annet enn et enkelt liv. Allerede som tenåring falt hun for for fristelsene rusmidler tilbydde, og siden har problemene ballet på seg. I går kveld kulminerte det hele for stjerna. Foto: NTB scanpix
RUSPROBLEMER: Demi Lovato har hatt alt annet enn et enkelt liv. Allerede som tenåring falt hun for for fristelsene rusmidler tilbydde, og siden har problemene ballet på seg. I går kveld kulminerte det hele for stjerna. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Popstjernen Demi Lovato (25) er vel så kjent for sine populære låter, som blant annet «Sorry Not Sorry» og «Stone Cold», som for sin åpenhet rundt egne, private problemer. Stjernen har hatt ei trøblete fortid, og har som en konsekvens markert seg sterkt som en talsperson for svake.

Det både gjennom musikken, i intervjuer og i boka «Staying Strong, 365 days a year». Likevel går det stadig skeis for popstjernen. Sent tirsdag kveld norsk tid ble det kjent at artisten var hastet til et sykehus i Los Angeles etter det som angivelig var en heroinoverdose, skrev TMZ.

Etter forholdene skal det ifølge en talsperson nå gå bra med stjernen. Samtidig la de trykk på at det er mye feilinformasjon der ute akkurat nå, og at de ber om privatliv i denne spesielle perioden.

KONSERT: Da Demi Lovato holdt konsert i Oslo i juni 2018, fortalte hun en sterk historie om sin egen oppvekst. Video: Henriette Eilertsen Vis mer

Kokain hver time

Dette er ingen isolert hendelse i Lovatos liv - et liv som har vært preget av store mengder narkotika.

Som tenåring jobbet den daværende barnestjernen for Disney Channel, og det var på denne tida hun prøvde kokain for første gang. Den gang var hun å se i suksessen «Camp Rock», som på mange måter åpnet flere dører for henne. Hun fikk blant annet sitt eget humorprogram, og presset på den da 17 år gamle jenta økte og økte.

BARNESTJERNE: Demi Lovato, her fotografert i 2008 på premieren til «Camp Rock», har hatt et trøblete liv. Det hele begynte her, som tenåring. Foto: NTB scanpix
BARNESTJERNE: Demi Lovato, her fotografert i 2008 på premieren til «Camp Rock», har hatt et trøblete liv. Det hele begynte her, som tenåring. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Jeg var redd, for moren min hadde alltid fortalt meg at hjertet kunne sprenge hvis man tok det. Men jeg gjorde det likevel, og jeg elsket det første gang jeg tok det, har hun tidligere fortalt til Billboard.

Trossingen av mors advarsel ble starten på en langvarig periode med misbruk for stjernen. I et intervju med Access Hollywood i 2013, fortalte hun følgende:

- Jeg kunne ikke gå mer enn 30 minutter til én time uten kokain, jeg tok det med meg på fly, fortalte hun den gang, og utdypet:

- Jeg smuglet det, ventet til alle på første klasse hadde sovnet og tok det der og da. Jeg kunne ta det med på toalettet og gjøre det der. Så problematisk ble det, og da hadde jeg til og med en sponsor med meg, en person som fulgte med på meg 24/7 og noen som bodde sammen med meg, og jeg klarte å skjule det for dem også, sa hun videre.

ELSKER SEG SELV: Demi Lovato fortalte denne uken på Ellen DeGeneres at hun er ferdig med å bry seg om hva folk måtte mene om bildene hun poster i sosiale medier. Video: Biler med tillatelse fra TV3 Vis mer

Rusa på jobb

Lovato har fortalt om en episode der hun fryktet at hun hadde tatt en overdose. Også manageren hennes, Phil McIntyre, mintes at sangeren sleit med å bli edru etter å ha brukt kokain i flere år.

- Vi var i New York og det var åpenbart at hun var rusa på noe. Og hun var på lufta og promoterte den nye livsstilen sin, mens jeg var sånn: «Du er så full av dritt», sa han i dokumentaren «Demi Lovato: Simply Complicated».

Manageren prøvde å skaffe hjelp til Lovato, men det viste seg å være lettere sagt enn gjort. Den unge stjernen var nemlig ikke klar for å legge rusen bak seg, og gjorde sitt beste for å holde misbruket skjult:

- Jeg sneik meg ut og fikk tak i dop, og jeg jukset med dopingprøvene mine med andres urin, fortalte hun.

SLEIT I MANGE ÅR: Demi Lovato avbildet sammen med meddommer Britney Spears under «The X Factor»-auditionrunder sommeren 2012. Foto: Getty Images/ AFP/ NTB scanpix
SLEIT I MANGE ÅR: Demi Lovato avbildet sammen med meddommer Britney Spears under «The X Factor»-auditionrunder sommeren 2012. Foto: Getty Images/ AFP/ NTB scanpix Vis mer

Psykisk syk

Vendepunktet kom da manageren og resten av apparatet rundt Lovato, fortalte at de kom til å droppe henne. Samtidig som rusproblemene eskalerte, ble hennes psykiske helse mer og mer forverret.

Sangstjernen, som også har vært dommer i amerikanske «The X Factor», har også fortalt om sine erfaringer med bipolar lidelse og selvskading.

- Når det gjelder bipolar lidelse, så er det snakk om en kjemisk ubalanse [i hjernen], og dette er noe man må finne ut av med personlig behandling fra et eget team. Og dette er noe som tar tid. Nå er jeg endelig kommet til et fantastisk punkt, der jeg kan si at det er mulig å bli bra, sa Lovato til Today i 2015.

POPSTJERNE: Selv om Lovato reiser verden rundt og spiller utallige konserter årlig, har hun ikke klart å legge fra seg rusvanene. Det har flere ganger sørget for problemer. Foto: NTB scanpix
POPSTJERNE: Selv om Lovato reiser verden rundt og spiller utallige konserter årlig, har hun ikke klart å legge fra seg rusvanene. Det har flere ganger sørget for problemer. Foto: NTB scanpix Vis mer

Stjernen sleit også lenge med spiseforstyrrelser, og har i etterkant hyllet stjerner som Beyoncé og Kim Kardashian for å normalisere mer frodige kropper.

Trusselen fra manager ble likevel en oppvekker som hun sårt trengte, selv om heller ikke det skulle vare evig. Lovato har flere ganger sjekket inn på rehab for å prøve å få bukt med rusproblemene, og i mars i år kunne stjernen melde på Twitter at hun hadde nådd seks år som edru, noe hun var lykkelig for.

Hun slang på at «det ER mulig», og meldingen ble likt av over en halv million brukere på nettstedet. Det etter mange år med kokain, alkohol og alskens andre rusmidler.

Sangeren har blant annet avslørt at hun daglig kjemper for å holde seg edru, samt at hun trodde at hun skulle være død før hun fylte 21.

- Det er viktig å jobbe med min fysiske helse, men også min mentale helse. Jeg går i terapi to ganger i uka, jeg går på medisiner, på AA-møter og jeg jobber hardt i treningsstudio. Det handler om prioriteringer, delte hun med US Weekly i fjor høst.

Saken fortsetter nedenfor.

Tilbake i samme spor

Men i sommer kunne stjernen avsløre at hun etter seks år som nykter hadde falt tilbake på vogna. Det i den nye singelen «Sober», som handler om et utpreget rusmisbruk.

«Mamma, jeg er så lei meg, jeg er ikke edru lenger. Og pappa, vær så snill å tilgi meg for drinkene jeg har sølt på gulvet», lyder en av strofene.

Samtidig som denne låta ble utgitt og gikk sin seiersgang på Youtube og diverse strømmetjenester, kom nyheten om at stjernen avlyste flere show verden over på grunn av «uforutsette hendelser» - uten at det ble spesifisert hva dette var. Det ble mistenkt at hun var på kjøret igjen, ifølge ET.

Hun besøkte derimot Norge tidligere i sommer. Den 1. juni spilte hun i Oslo Spektrum, og fikk en femmer på treningen av VGs anmelder. Fra scenen fortalte hun åpent om rusproblemene sine, og om faren, som døde i 2013, som sleit med det samme, noe som også resulterte i tårer for både artisten og fansens del.

Konserten ble holdt bare uker før hun ble hastet til sykehus kvelden tirsdag 24. juli norsk tid. 25-åringen skal ha blitt hentet av ambulanse i sitt eget hjem i Hollywood Hills, og ble dermed fraktet til et lokalt sykehus.

I en uttalelse til NBC News sa en talsperson for Lovato at det står bra til med henne.

«Demi er våken og sammen med familien, som vil takke alle for kjærligheten, bønnene og støtten. Noe av informasjonen som spres er uriktig og de ber om at privatlivet respekteres», heter det i uttalelsen.

Hun har selv til gode å bryte tausheten om hendelsen.

LES OGSÅ:

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer