INGEN KRANGEL OM PENGENE: Angelina Jolie og Brad Pitt har en formue på over tre milliarder kroner, men det skal visstnok allerede være bestemt hvordan de skal fordele det. Foto: Broadimage
INGEN KRANGEL OM PENGENE: Angelina Jolie og Brad Pitt har en formue på over tre milliarder kroner, men det skal visstnok allerede være bestemt hvordan de skal fordele det. Foto: BroadimageVis mer

Slik deler de milliardformuen

Brad Pitt og Angelina Jolie skal på forhånd ha avtalt hva som vil skje ved et brudd.

SEOGHØR.NO: Tirsdag forrige uke bekreftet superparet Angelina Jolie (41) og Brad Pitt (52) at de skal skilles.

Helt siden de forelsket seg i hverandre under innspillingen av filmen «Mr. & Mrs. Smith» i 2005, har de vært et av Hollywoods desidert mest profilerte par.

Bruddnyheten kom derfor som en stor overraskelse for de fleste, spesielt da det ble kjent at Brad Pitt nå etterforskes av FBI for angivelig barnemishandling.

I skilsmissepapirene skal Jolie ha søkt om full fysisk omsorgsrett for Maddox (15), Pax (12), Zahara (11), Shiloh (10) og tvillingene Knox og Vivienne (8), men hun skal være villig til å gi Pitt besøksrett.

Nå melder nettstedet TMZ at selv om det kan bli en stygg kamp mellom dem når det gjelder omsorgsretten, har de allerede avklart hvordan de skal dele formuen på omkring tre milliarder norske kroner.

Saken fortsetter nedenfor.

ÅRELANGT FORHOLD: Det berømte Hollywoodparet forelsket seg i hverandre i 2005, under innspillingen av filmen «Mr. & Mrs. Smith». Den gang var Pitt fremdeles gift med skuespiller Jennifer Aniston.  Foto: Rex Features
ÅRELANGT FORHOLD: Det berømte Hollywoodparet forelsket seg i hverandre i 2005, under innspillingen av filmen «Mr. & Mrs. Smith». Den gang var Pitt fremdeles gift med skuespiller Jennifer Aniston. Foto: Rex Features Vis mer

Eier 12 eiendommer

Duoen, som var gift i kun to år, skal nemlig ha en avtale om særeie som sier nøyaktig hvordan eiendelene og eiendommene skal fordeles. 

Kilder nær paret avslører overfor TMZ at avtalen er svært detaljert og spesifikk når det gjelder deres samlede formue. «Brangelina» har totalt 12 eiendommer sammen, som de enten har kjøpt sammen eller før de møttes.

Brad eier personlig syv av eiendommene, mens to av eiendommene kjøpte Angelina før hun møtte skuespilleren. De tre resterende kjøpte de sammen før de giftet seg i 2014.

Det er foreløpig ikke kjent hvordan de har fordelt utgiftene for de tre eiendommene, som inkluderer en vingård i Frankrike, et herskapshus i New Orleans og en leilighet i New York.

Nettstedet hevder imidlertid at avtalen om særeie gjør fordelingen enkel, uten at de vet detaljene. 

Saken fortsetter nedenfor.

GIFTET SEG PÅ EGEN EIENDOM: Brad og Angelina eier totalt 12 eiendommer sammen, blant annet en gigantisk vingård i Chateau Miraval i Frankrike. Det var der bryllupet deres fant sted for to år siden.  Foto: wenn.com
GIFTET SEG PÅ EGEN EIENDOM: Brad og Angelina eier totalt 12 eiendommer sammen, blant annet en gigantisk vingård i Chateau Miraval i Frankrike. Det var der bryllupet deres fant sted for to år siden. Foto: wenn.com Vis mer

Ønsker delt omsorgsrett

Når det gjelder de seks barna de har sammen, kan det imidlertid bli alt annet enn en enkel sak.

Brad har nemlig bestemt seg for at han skal kjempe for å få delt omsorgsrett. 

- Det er ingen sjanse for at han vil la Angelina få omsorgsretten alene. Han vil gjerne la Angelina ta del i oppdragelsen, men vil ikke la henne knuse ham, har en kilde uttalt til nettsiden TMZ.

Hvordan utfallet blir kommer nok helt an på hva som kommer opp gjennom FBIs etterforskning av Pitt.

Saken fortsetter nedenfor.

KLAR FOR KAMP: Brad Pitt skal være klar for å kjempe for å få delt omsorgsrett for parets seks barn.  Foto: Pa Photos
KLAR FOR KAMP: Brad Pitt skal være klar for å kjempe for å få delt omsorgsrett for parets seks barn. Foto: Pa Photos Vis mer

Grunnlaget for etterforskningen er at skuespilleren angivelig skal ha blitt beruset og aggressiv ombord et privatfly sammen med Angelina og flere av barna deres.

Verken Brad Pitt eller Angelina Jolie har foreløpig kommentert dramatikken som skal ha utspilt seg på privatflyet onsdag 14. september.

TMZ skrev fredag at et av stjerneparets barn reiste seg og forsvarte Jolie verbalt under krangelen hennes med Pitt på flyet. Pitt skal da ha langet ut etter barnet, hvorpå Jolie gikk imellom dem for å blokkere ektemannen.

LES OGSÅ: - Angelina søker trøst hos Johnny Depp etter bruddet