«Paradise Hotel»:

Slik brukte «Paradise Hotel»-vinnerne premiepengene

Silikon, fest, ferie og sparing - slik har tidligere vinnere brukt premiepengene. 

VANT PARADISE HOTEL: Petter Pilgaard, Vida Lill Gausemel Berge og Martine Sjøhaug har alle tre vunnet «Paradise Hotel». Vida Lill delte pengepremien med Stian Thorbjørnsen. Foto: Sølve Hindhamar / Seoghør.no 
VANT PARADISE HOTEL: Petter Pilgaard, Vida Lill Gausemel Berge og Martine Sjøhaug har alle tre vunnet «Paradise Hotel». Vida Lill delte pengepremien med Stian Thorbjørnsen. Foto: Sølve Hindhamar / Seoghør.no  Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Seoghør.no): Det går mot slutten av den niende sesongen av realityserien «Paradise Hotel», og snart får tv-titterne vite hvem som kommer til topps i konkurransen.

Den totale pengepremien er 300 000 kroner. Summen kan fordeles og havne i lommeboka hos to heldige vinnere - men en av deltakerne kan også droppe den berømte kula i en «troskapstest» og stikke av med hele potten selv.

Mens vi venter på årets finale, tar vi et tilbakeblikk på seriens tidligere vinnere og hvordan de har valgt å forvalte pengene de vant etter sitt opphold på det luksuriøse hotellet i Mexico.

La inn mer silikon

I andre sesong av programmet var det de tidligere turtelduene Tina Helene Valle og Carl Eliassen som stakk av med vinnertittelen.

Valle hadde allerede silikon i puppene da hun sjekket inn på hotellet, med hele 600 gram i hvert bryst.

Men i 2011, året etter seieren i realityserien, valgte hun å fylle på med 200 gram ekstra i hver pupp, som vil si at hun til sammen fikk 1600 gram silikon fordelt mellom de to fordelene.

Saken fortsetter nedenfor.

DELTE PENGENE: Carl Eliassen og Tine Helene Valle valgte å dele premiepotten på 300 000 kroner, da de gikk til topps i TV3-realityserien «Paradise Hotel» Foto: Sølve Hindhamar / Seoghør.no
DELTE PENGENE: Carl Eliassen og Tine Helene Valle valgte å dele premiepotten på 300 000 kroner, da de gikk til topps i TV3-realityserien «Paradise Hotel» Foto: Sølve Hindhamar / Seoghør.no Vis mer

Carl Eliassen har tidligere uttalt til Seoghør.no at han brukte en del av pengepremien på 150 000 kroner til å reise, blant annet til Thailand, Laos, Malaysia og Indonesia.

- Jeg har satt en del av pengene på en låst konto, men jeg brukte en del på turen også. Når man har penger, kjøper man jo heller champagne enn cava, sa han den gang.

Slapp kula, men delte premien

Finalen i fjerde sesong har nok havnet i minneboka hos de fleste trofaste «Paradise»-fans, da Vida Lill Gausemel Berge slapp kula rett foran nesa til partneren Miguel Kristiansen.

Hun stakk derfor av med 200 000 kroner selv, og valgte å gi de resterende 100 000 kronene til realitykollega Stian Thorbjørnsen.

Hva brukte du pengene på?

- Det er et litt kjedelig svar. Jeg hadde tre måneder etter «Paradise» hvor jeg brukte mye penger på tull. Festing, reiser - bare nyte livet litt. Så sparte jeg resten, sier Gausemel Berge til Seoghør.no.

Var det riktig måte å bruke pengene på?

- Det var kanskje 30 000 på tull, så det var ikke helt galskap. Jeg føler at det er et kjedelig svar rett og slett. Jeg visste ikke hva jeg ville bruke pengene på, så jeg ville spare det, så nå ligger mesteparten inne på bsu, for det er den smarteste sparingen.

Angrer du på at du ga 100 000 til Staysman?

- Nei, jeg angrer ikke på det - men hadde jeg visst at han hadde en strålende musikkarriere foran seg, så hadde han bare fått 50 000, fleiper hun.

- Det var han som gjorde at jeg vant, han som hjalp meg helt til finalen og han som hjalp meg med seieren. Vi vant sammen rett og slett, han hadde krav på de pengene.

Saken fortsetter nedenfor.

COMEBACK: Vida Lill Gausemel Berge og Stian Thorbjørnsen fikk ikke nok av «Paradise Hotel» i fjor, og har på nytt inntatt sexhotellet. Denne gangen med en litt annen rolle. Video: Jan Thomas Holmlund Vis mer

Stian «Staysman» Thorbjørnsen forteller til Seoghør.no at han tilbakebetalte lån med pengene han fikk av Vida Lill.

- Jeg skyldte noen penger for en studiesession jeg hadde hatt i 2010, rundt 20 000 kroner, så det betalte jeg ut, forteller han.

Han avslører imidlertid at han kun brukte 5000 kroner på fest, og sparte resten. Stian forteller til Seoghør.no at det imidlertid oppstod et rykte etter finalefesten.

- Jeg hadde brukt opp alle pengene mine på finalefesten, forteller han og legger til at han ønsket å spille videre på ryktene.

- Dagen etter satt jeg meg ned i Karl Johan og tigget penger til veien hjem. Det er nok mange den dag i dag som tror jeg svidde av 100 000 kroner på en fest.

Leilighet og brystforstørrelse

I 2013 var det Tina Skovdal som ble sesongens kvinnelige vinner. Hun og Sander Johansen Kalstrup overrasket alle da de ble partnere rett før finalen.

Til tross for at de tidligere hadde spilt mot hverandre, valgte de å dele premiepengene.

Johansen Kalstrup har uttalt overfor Seoghør.no at han brukte sin del av premien på å kjøpe seg leilighet på hjemstedet Gausdal.

Skovdal på sin side brukte deler av premien på å legge inn til sammen 790 gram i brystene.

- Jeg er veldig fornøyd. Det føles kjempebra. Men jeg har ikke planer om å legge inn noen mer, uttalte hun den gang.

- Føler at jeg er voksen nok

2014 var året kula nok en gang skulle bli knust i bakken. Aurora Gude og Nicolai Bennis slapp nemlig kula helt på likt - med ryggen til hverandre.

Det hele måtte studeres i sakte film, og etter en stund kunne programleder Triana Iglesias annonsere at det var Gudes kule som traff bakken først.

Mens Aurora fikk 100 000 kroner, valgte hun å gi 200 000 kroner til venninna Ann Marielle Lipinska. De bestemte seg for å dele totalbeløpet likt, slik at de ble sittende med én halvpart hver.

Saken fortsetter nedenfor.

Paradise Hotel vinner Aurora Gude i musikkvideo sammen med tidligere Paradise-deltaker Maria Sundby og tidligere Farmen-deltaker Lloyd Lawrence. Intervju med Aurora Gude og Lloyd Lawrence om låta. Vis mer

Noen måneder etter den nervepirrende finalen, avslørte Tønsberg-jenta overfor Seoghør.no at hun hadde lagt seg under kniven etter seieren.

- Jeg har operert brystene mine. Det er noe jeg har tenkt på lenge før jeg ble med i «Paradise Hotel», men så fant jeg ut at jeg skulle gjøre det nå. Nå føler jeg at jeg er voksen nok, sa hun den gang.

- Aldri hatt dårlig selvtillit

For to år siden var det kjærlighet som sto i fokus da Martine Sjøhaug og svenske Pierre Louis Olsson gikk av med seieren i programmet.

De to falt for hverandre inne på hotellet, og valgte dermed å dele potten. Forholdet tok imidlertid slutt etter noen få måneder.

I likhet med flere av de andre kvinnelige vinnerne, valgte også Sjøhaug å operere brystene etter at hun ble 150 000 kroner rikere.

- Dette er noe jeg har tenkt på lenge, men jeg har gått veldig fram og tilbake. Jeg har aldri hatt dårlig selvtillit og har alltid vært fornøyd med meg selv. Nå er jeg likevel mer fornøyd, og stolt av resultatet, har drammensjenta uttalt overfor Dagbladet.

Saken fortsetter nedenfor.

Martine Sjøhaug og Pierre Louis Olsson vant Paradise Hotel 2015 og kjærligheten. Intervjues av Se & Hør i etterkant av finalen for å se tilbake på opplevelsen inne på hotellet. Vis mer

Sjøhaug oppererte inn 350 gram silikon i hver pupp, og hun brukte deler av finalepengene på inngrepet.

Pierre forteller til Seoghør.no at han ønsket å invistere pengene i noe varig. I den anledning tenkte han nemlig på hjemmet sitt.

- Jeg brukte en stor del på møbler og innredning, forteller han og legger til at han også kjøpte seg en ny data som han fremdeles har.

Pengene gikk imidlertid ikke bare til materielle ting, men også til reise.

- En liten del ble selvsagt brukt på reise også.

Betalte regninger og billån

Da Eileen Eriksen og Øystein Myhren Storaa sto i finalen sammen i fjor, endte det hele svært udramatisk da ingen av dem slapp kula.

Eriksen forteller til Seoghør.no at hun har prøvd å bruke pengene hun vant fornuftig.

- Jeg har i utgangspunktet spart mesteparten av pengene, men også brukt en liten del på å betale ned billån, forteller hun.

Eriksen valgte å kvitte seg med en del av billånet hun hadde og brukte derfor 50 000 kroner på lån og regninger. Hun forklarer overfor Seoghør.no at hun også koste seg på ferie for deler av summen.

- Jeg reiste på vestkysten på Rhodos, sier hun til Seoghør.no.

Ga bort plassen

I den første sesongen av «Paradise Hotel» var det Petter Pilgaard (37) som stakk av med seieren sammen med partneren Benedicte Valen.

Pilgaard holdt på å ryke ut av konkurransen kun tre dager før den store finalen, men kameraten André Brennum valgte å ofre sin plass for ham.

Saken fortsetter nedenfor.

FØRSTE SESONG: Petter Pilgaard stakk av med seieren i første sesong av «Paradise Hotel». Seieren delte han med partneren, Benedicte Valen. Foto: Sølve Hindhamar / Seoghør.no
FØRSTE SESONG: Petter Pilgaard stakk av med seieren i første sesong av «Paradise Hotel». Seieren delte han med partneren, Benedicte Valen. Foto: Sølve Hindhamar / Seoghør.no Vis mer

Dermed kunne den festglade Bærums-mannen juble over å få 150 000 kroner inn på kontoen.

I 2011, den tredje sesongen, var det Madelen Voreland Berås og Niklas Vindel som delte førsteplassen da tredje sesong av TV 3-serien gikk mot slutten.

Det har ikke lykkes Seoghør.no å komme i kontakt med vinnerne fra sesong en og tre.

LES OGSÅ: - Jeg trodde ikke han ville dolke meg i ryggen

Få siste nytt fra Paradise Hotel rett på Messenger. Meld deg på under!

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer