«Paradise Hotel»:

Slik brukte de pengene

Pupper, fylla og gaver. «Paradise Hotel»-premiene har gått til mye forskjellig opp gjennom årene.

TØFT VALG: Det nærmer seg finale i «Paradise Hotel», og vanskelige valg må tas. Video: Viafree / Rød Løper Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På onsdag er den 12. sesongen av «Paradise Hotel» over, og det markeres i kjent stil med en nervepirrende finale. Bare ett par kan vinne, før de deretter skal fordele premiepotten på 500 000 kroner mellom seg. De kan også velge å dele med de andre deltakerne.

Alt avhenger av om de består den såkalte troskapstesten, som går ut på at begge holder hver sin kule. Går en av kulene i bakken, får kasteren brorparten av summen. Historisk sett har dette bydd på drama, drittkasting og ødelagte vennskap, mens kulekasteren har sittet igjen med gevinsten.

Hva deltakerne velger å bruke pengene på i ettertid, har vist seg å variere veldig. Nye pupper, festing, investeringer og reise er blant bruksområdene TV3s pengepott har gått til.

Champagne og silikon

Den første sesongen av skandalerealityen, som den raskt ble døpt av pressen i 2009, var det Petter Pilgaard og Benedicte Valen som vant. Pilgaard holdt på å ryke ut av konkurransen bare tre dager før den store finalen, men kameraten André Brennum valgte å ofre sin plass for ham.

REISTE: Petter Pilgaard vant den første sesongen av realityserien. Her poserer han med programleder Triana Iglesias. Foto: TV3
REISTE: Petter Pilgaard vant den første sesongen av realityserien. Her poserer han med programleder Triana Iglesias. Foto: TV3 Vis mer

Dermed kunne den festglade bærumsmannen juble over å få 150 000 kroner inn på kontoen. Den gang kunne Pilgaard og Valen avsløre at de skulle bruke pengene på reise.

Den påfølgende sesongen skjedde det derimot noe nytt. Den gang var det de tidligere turtelduene Tine Helene Valle og Carl Eliassen som stakk av med vinnertittelen. De to delte premien på 300 000 kroner likt mellom seg.

Valle hadde allerede silikon i puppene da hun sjekket inn på hotellet, med hele 600 gram i hvert bryst. Det påfølgende året valgte hun å fylle på med 200 gram ekstra i hver pupp, som vil si at hun til sammen fikk 1600 gram silikon fordelt mellom de to fordelene. I tillegg gikk pengene til reise.

FULL FEST: Da Carl Eliassen og Tine Helene Valle stakk av med seieren, ble det feiret med en skikkelig fest. Foto: Sølve Hindhamar / Se og Hør
FULL FEST: Da Carl Eliassen og Tine Helene Valle stakk av med seieren, ble det feiret med en skikkelig fest. Foto: Sølve Hindhamar / Se og Hør Vis mer

Eliassen brukte på sin side en del av pengepremien på 150 000 kroner til å reise, blant annet til Thailand, Laos, Malaysia og Indonesia.

- Jeg har satt en del av pengene på en låst konto, men jeg brukte en del på turen, også. Når man har penger, kjøper man jo heller champagne enn cava, sa han til Se og Hør den gang.

VILLE DONERE: Niklas Vindel bestemte seg for å spare pengepotten sin. . Foto: Sølve Hindhamar / Se og Hør
VILLE DONERE: Niklas Vindel bestemte seg for å spare pengepotten sin. . Foto: Sølve Hindhamar / Se og Hør Vis mer

I 2011, den tredje sesongen, var det Madelen Voreland Berås og Niklas Vindel som delte førsteplassen. Hun bestemte seg for å bruke summen på ny bilmotor og studier, mens han hadde litt andre planer. Vindel ville nemlig spare alt.

- Og noe vil jeg donere. Jeg er så dårlig med penger at jeg vil be mamma, som jobber i bank, om å sette pengene på en hemmelig konto, sa han til VG.

Finalekaos

Finalen i fjerde sesong har nok havnet i minneboka hos de fleste trofaste «Paradise»-fans. Det var året da Vida Lill Gausemel Berge slapp kula rett foran nesa til partneren Miguel Kristiansen.

I BAKKEN: Da Vida Lill Gausemel Berge kastet kula i bakken, var det til stor frustrasjon hos partneren hennes. Foto: TV3
I BAKKEN: Da Vida Lill Gausemel Berge kastet kula i bakken, var det til stor frustrasjon hos partneren hennes. Foto: TV3 Vis mer

Hun stakk derfor av med 200 000 kroner selv, og valgte å gi de resterende 100 000 kronene til realitykollega Stian Thorbjørnsen. Summen hun beholdt selv forsvant på festing, men hun var smart nok til å legge av en god porsjon.

- Det var kanskje 30 000 jeg brukte på tull, så det var ikke helt galskap. Jeg føler at det er et kjedelig svar, rett og slett. Jeg visste ikke hva jeg ville bruke pengene på, så jeg ville spare det. Nå ligger mesteparten inne på BSU, for det er den smarteste sparingen, sa hun til Se og Hør i 2017.

I 2013 var det Tina Skovdal som ble sesongens kvinnelige vinner. Hun og Sander Johansen Kalstrup overrasket alle da de gikk sammen om å vinne rett før finalen.

UNDER KNIVEN: Tina Skovdal (i forgrunnen) brukte sin pengepott på nye pupper. Foto: TV3
UNDER KNIVEN: Tina Skovdal (i forgrunnen) brukte sin pengepott på nye pupper. Foto: TV3 Vis mer

Johansen Kalstrup har uttalt til Se og Hør at han brukte sin del av premien på å kjøpe seg leilighet på hjemstedet Gausdal.

Fotofinish

Skovdal på sin side brukte deler av premien på å legge inn til sammen 790 gram i brystene.

- Jeg er veldig fornøyd. Det føles kjempebra. Men jeg har ikke planer om å legge inn noe mer, har hun sagt.

2014 var året kula nok en gang skulle bli knust i bakken. Aurora Gude og Nicolai Bennis slapp nemlig kula helt på likt - med ryggen til hverandre.

DELTE PENGENE: Aurora Gude og Ann Marielle Lipinska opplevde mye sammen på hotellet, både opp- og nedturer. Aurora valgte å dele pengepremien med Lipinska. Foto: TV3
DELTE PENGENE: Aurora Gude og Ann Marielle Lipinska opplevde mye sammen på hotellet, både opp- og nedturer. Aurora valgte å dele pengepremien med Lipinska. Foto: TV3 Vis mer

Det hele måtte studeres i sakte film, og etter en stund kunne programleder Triana Iglesias kunngjøre at det var Gudes kule som traff bakken først.

Mens Gude fikk 100 000 kroner, valgte hun å gi 200 000 kroner til venninna Ann Marielle Lipinska. De bestemte seg for å dele totalbeløpet likt, slik at de ble sittende med én halvpart hver.

Vinneren fulgte tradisjonen fra de siste åra, og la seg under kniven for premie-pengene.

FORSKREKKET: Aurora Gude reagerer sterkt på måten krabbene avlives på i andre episode av «Camp Kulinaris». Vis mer

- Jeg har operert brystene mine. Det er noe jeg har tenkt på lenge før jeg ble med i «Paradise Hotel», men så fant jeg ut at jeg skulle gjøre det nå. Nå føler jeg at jeg er voksen nok, har hun uttalt til Se og Hør.

Under kniven

Det påfølgende året, i 2015, var det det daværende kjæresteparet Martine Sjøhaug og Pierre Louis Olsson som skulle ta hjem seieren. Siden de den gang var et par, valgte de å dele potten på 300 000 kroner mellom seg.

VANT: Martine Sjøhaug og Pierre Louis Olsson vant Paradise Hotel 2015. Her ble de intervjuet etter seieren. Vis mer

I likhet med flere av de andre kvinnelige vinnerne, valgte også Sjøhaug å operere brystene etter at hun ble 150 000 kroner rikere.

- Dette er noe jeg har tenkt på lenge, men jeg har gått veldig frem og tilbake. Jeg har aldri hatt dårlig selvtillit og har alltid vært fornøyd med meg selv. Nå er jeg likevel mer fornøyd, og stolt av resultatet, har hun uttalt til Dagbladet.

Olsson brukte sin sum på møbler, ny datamaskin og reiser.

FORNUFTIG: Eileen Eriksen er en av få vinnere som bestemte seg for å spare pengene hun vant. Foto: TV3
FORNUFTIG: Eileen Eriksen er en av få vinnere som bestemte seg for å spare pengene hun vant. Foto: TV3 Vis mer

Da Eileen Eriksen og Øystein Myhren Storaa sto i finalen sammen i 2015, var det helt blottet for dramatikk. Ingen slapp kula, og de forlot Mexico som venner.

Eriksen fortalte til Se og Hør at hun prøvde å bruke pengene hun vant fornuftig.

- Jeg har i utgangspunktet spart mesteparten av pengene, men også brukt en liten del på å betale ned billån, sa hun.

Det var dessuten også rom for en liten sydentur for pengesummen. Myhren Storaa brukte pengene på reise og sparing.

Vipps-aksjon

I 2017 skjedde det noe merkelig i kjølvannet av finalen. Kevin René Gustavsson og Martine Lunde stakk av med seieren, men Lunde valgte å slippe kula da bare 50 000 kroner lå på bordet. Med det sikret hun seg det beløpet, samtidig som hun valgte å gi bort resten til venninna Isabelle Eriksen og kjæresten Aleksander Sæterstøl.

De delte pengene likt. Lunde har uttalt at hun ville spare pengene, og at hun ikke hadde noen ambisjoner om å bruke pengene på mer silikon - i motsetning til mange av hennes forgjengere.

SLAPP KULA: Martine Lunde og Kevin René Gustavsson vant «Paradise Hotel» sammen, men bare førstnevnte reiste hjem med premie. Foto: TV3 / Hilde Borg
SLAPP KULA: Martine Lunde og Kevin René Gustavsson vant «Paradise Hotel» sammen, men bare førstnevnte reiste hjem med premie. Foto: TV3 / Hilde Borg Vis mer

Flere seere mente det var urettferdig at Lunde snøt Gustavsson for seieren. Derfor ble det i etterkant opprettet en aksjon på Vipps for ham, der han fikk tusenvis av bidrag fra mange ukjente.

- Det har kommet inn nesten 52 000 kroner, og over 1770 personer har vippset meg penger, kunne han fortelle den gang.

Med det fikk han altså inn mer penger enn hva Lunde egentlig sikret seg, om hun ikke hadde gjort en avtale med Eriksen. Pengene skulle Gustavsson blant annet bruke på tatoveringer.

FRIERI: Det var flere som sperret opp øynene da de så Aleksander Sæterstøls siste video på Instagram, sammen med kjæresten Martine Lunde. Video: Rød Løper Vis mer

Fyllefest

Den tiende sesongen endte også med kulekast. Leo Faa og Julie Grindbakken sto igjen som sesongens vinnerpar, men det skulle ikke ta lang tid før Faa ble den egentlige vinneren - med premiepotten i sin hule hånd.

ÉN TOK PENGENE: Det var Julie Grindbakken og Leo Faa som stakk av med seieren i årets sesong av «Paradise Hotel». Slik gikk det under troskapstesten. Video: TV 3 / Thomas Rasmus Skaug / Ingrid Cogorno Vis mer

Den var i anledning seriens tiårsjubileum økt til 500 000 kroner. Likevel valgte han å kaste kula på 200 000 kroner, og fikk dermed beholde beløpet selv. Til VG har han uttalt at pengene ble brukt på fyllefest i Las Vegas, til studier og til å tilbakebetale faren for regninger som ble dekket under innspilling av serien.

Fjorårets sesong endte også med kulekasting. Da premien var på 300 000 kroner, kastet vinnerparet Marthe Elise Brenne og Adrian Sjursen Ådland kulene i bakken så det sang etter.

PARADISE HOTEL: Det var Adrian Sjursen og Marthe Elise Brenne som stakk av med seieren i «Paradise Hotel», men en av dem reiste hjem med hakket mer penger enn den andre. Video: TV 3 og Thea Hope / Rød Løper Vis mer

Sjursen Ådland var derimot raskest, noe en gjennomgang av opptaket viste. I denne sesongen var det slik at personen man sto overfor ville få den resterende summen, som altså betydde at Brenne på ingen måte gikk tomhendt hjem.

Brorparten av summen hadde Sjursen Ådland planer om å bruke på å skaffe seg leilighet, slik at han endelig fikk kjøpt noe eget.

En annen del skulle derimot gå til kompisen og meddeltakeren Severin Fromreide.

- Jeg har lovet Severin at jeg skal ta han med på en tur. Det er det minste jeg kan gjøre etter at jeg tok plassen hans i finalen, sa han.

Hvem som stikker av med seieren i årets finale, og hvordan de velger å disponere summen på 500 000 kroner, får seerne vite i onsdagens finale av «Paradise Hotel».

LES OGSÅ: Fyrer løs mot fansen

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer