Hans-Erik Dyvik Husby:

Slik blir vennenes farvel med Hank

- Han skal hylles og hedres med et smell.

HEDRES: Hans-Erik Dyvik Husby, også kjent som Hank von Helvete, bisettes torsdag denne uken. Foto: Tore Skaar / Se og Hør
HEDRES: Hans-Erik Dyvik Husby, også kjent som Hank von Helvete, bisettes torsdag denne uken. Foto: Tore Skaar / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hans-Erik Dyvik Husby, best kjent under artistnavnet Hank von Helvete, døde 19. november. Han ble 49 år gammel.

Bisettelsen vil skje førstkommende torsdag klokken 12.00 i Lillestrøm kirke.

Seremonien beskrives som et «personlig farvel» for familien, ifølge en pressemelding fra Ingar Eide ved Stepz music og Boye Nythun, Husbys manager og talsmann.

VARM PERSON: Hans-Erik Dyvik Husby også kjent som Hank von Helvete gikk bort fredag 19. november. Venner minnes artisten. Video: Dagbladet TV. Programleder: Ivan Larsson / Dagbladet TV Vis mer

Samme kveld vil det arrangeres en kulturell og sosial sammenkomst i Oslo, med kulturelle innslag, heter det videre i pressemeldingen.

Sammen med initiativtaker Eide har Husbys nære venn og gitarist Phillie stått for mye av planleggingen av minnekvelden i Oslo.

PLANLEGGER SAMMENKOMST: Hans-Erik Dyvik Husbys venn og gitarist Phillie (t.v) og Ingar Eide ved Stepz music planlegger en kulturell sammenkomst for rockelegenden. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
PLANLEGGER SAMMENKOMST: Hans-Erik Dyvik Husbys venn og gitarist Phillie (t.v) og Ingar Eide ved Stepz music planlegger en kulturell sammenkomst for rockelegenden. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Gjestelisten over venner som vil hedre den tidligere Turbonegro-vokalisten begynner å bli lang. Foreløpig ønsker de ikke å si så mye om hvem som har ønsket å bidra under den musikalske begivenheten.

- Denne kvelden blir naturligvis en veldig følelsesladet kveld. Men viktigst av alt, er at det blir en feiring av Hans-Eriks liv. Han skal hylles og hedres med et smell, forteller Phillie til Se og Hør.

Skal synge for «onkel»

Artist Carina Dahl (36) er en av flere kjendiser som skal bidra musikalsk under minnemarkeringen i Oslo torsdag. Hun skal fremføre sangen «Om du dro ifra mæ» til ære for familievennen.

- Jeg ser frem til å bidra til en verdig og fin markering i Hans-Eriks ånd, sier Carina Dahl til Se og Hør.

MINNES HANK: Artist Carina Dahl mintes sin nære familievenn på Instagram etter hans død. Foto: Skjermdump/@carinadahl
MINNES HANK: Artist Carina Dahl mintes sin nære familievenn på Instagram etter hans død. Foto: Skjermdump/@carinadahl Vis mer

Den ettertraktede artisten har en lang historie med Hank Von Helvete. I et rørende innlegg på Instagram skrev Dahl at Husby pleide å skremme bort innpåslitne gutter med at det var han som var «onkel Hank».

«Dette er bare så trist. Pappa vekket meg hjemme i Trondheim i dag med nyheter som har gjort dagen her tung. Onkel Hank, minnene lever videre!» skrev hun på Instagram etter rockerens bortgang.

Sorgbølge over landet

Nyheten om Husbys død vakte stor sorg landet over. Kondolanser og fine ord om stjerna har rent inn fra både venner og kolleger siden dødsfallet ble kjent. Blant annet fra bandet Turbonegro, som Husby var en del av fra 1993-2009.

I KJENT STIL: Slik var vi vant til å se Hank von Helvete som frontvokalist i Turboneger. Foto: Kyrre Lien / NTB
I KJENT STIL: Slik var vi vant til å se Hank von Helvete som frontvokalist i Turboneger. Foto: Kyrre Lien / NTB Vis mer

«Skuespiller, romantiker og underholder - gjennom sitt liv etterlot Hank ingen tvil om at han var en mann for scenen, han elsket rampelyset og rommets oppmerksomhet. Våre tanker og hjerter går til hans familie. Hvil i fred».

Husby var i årrekke en av Norges mest profilerte artister. Etter at han ga seg som frontvokalist i Turbonegro, fortsatte rockeikonet å oppnå suksess som soloartist. Han hadde blant annet to Melodi Grand Prix-deltakelser bak seg, i 2013 og i 2019.

Rockestjernen spilte også rollen som Jesus Kristus i musikalen «Jesus Christ Superstar» på Oslo Nye Teater.

SKUESPILLER: Husby var en mann med flere talenter, også skuespill. Her sammen med Cornelis Vreeswijks sønn, komponist Jack Vreeswijk. Foto: Heiko Junge / NTB
SKUESPILLER: Husby var en mann med flere talenter, også skuespill. Her sammen med Cornelis Vreeswijks sønn, komponist Jack Vreeswijk. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer

Hans store gjennombrudd uten bandet i ryggen, var imidlertid da han landet hovedrollen som Cornelis Vreeswijk i den svenske filmen «Cornelis».

LES OGSÅ: Hylles av verdensstjerner: - En legende

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer