Jahn Teigen:

Slik blir Teigens bisettelse

Anita Skorgan og datteren Sara Skorgan Teigen synger i kirken i sitt siste farvel.

MIN FØRSTE KJÆRLIGHET: Anita Skorgan og Jahn Teigen var gift i tre år, før de gikk hver til sitt, men venner, det har de forblitt. Se den rørende hyllesten i hans bisettelse her. Bilder fra NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag 11. mars klokken 12.30, bisettes den folkekjære artisten Jahn Teigen fra det som etter alt å dømme vil bli en fullsatt Tønsberg domkirke. Nå er programmet klart.

Det er på Teigens minneside på begravelsesbyrået Jølstads nettsider at programmet er delt. Der kommer det fram at bisettelsen vil bestå av opptil flere musikalske innslag - der Teigens egne sanger trekkes fram.

Anita Skorgan (61), vil synge to av eksmannens mest kjente låter, «Min første kjærlighet» og «Mil etter mil», samt dele et minneord.

Utover dette vil et lokalt jentekor synge «Slå ring», der Alexander Rybak (33) bidrar med sang og spill.

I tillegg skal kulturminister Abid Raja (44) og Jahn Teigens management si noen ord om den avdøde artisten.

Bisettelsen avsluttes av at Teigens datter, Sara Skorgan Teigen (35), synger «Adieu».

Etter bisettelsen vil bårebilen kjøre en æresrunde gjennom Tønsberg by til tonene fra «Adieu», som spilles på klokkespillet, ifølge Tønsbergs Blad.

550 plasser

Det er ventet et solid oppmøte i kirken, med både familie, venner og tidligere kolleger av Teigen. Hittil er det bekreftet at Tom Mathisen (67) og Herodes Falsk (65), kjent fra gruppen Prima Vera, vil være blant de oppmøtte i Tønsberg domkirke.

Bisettelsen er også åpen for alle andre som ønsker å ta et siste farvel med poplegenden.

Kirkeverge i Tønsberg, Carsten Furuseth, fortalte tirsdag til Dagbladet at familien har invitert om lag 150 gjester, som først vil bli sikret plass i Tønsberg domkirke.

Etter dette vil ytteligere 350 plasser fylles av de første som kommer.

Tønsbergs Blad skriver at det planlegges å sette opp en storskjerm på utsiden av kirken, der man kan følge bisettelsen om man ikke får plass.

Seher.no har direktesending fra Tønsberg Domkirke fra klokka 11, se video øverst i saken.

Å ha en offentlig bisettelse åpen for alle, var et ønske fra Teigen selv.

BLIR TAKKET: Folk hyller og takker Jahn Teigen etter nyheten om hans bortgang. Foto: Twitter/Facebook Vis mer

«Jeg vet ditt ønske var en offentlig bisettelse, så jeg ønsker varmt velkommen til alle: Onsdag 11.03, kl. 12.30 i Tønsberg Domkirke, som vil ledes av Biskop Per Arne Dahl», skrev artistens datter i et minneord til sin berømte far på Instagram etter hans bortgang.

Corona-tiltak

Grunnet corona-situasjonen i landet, er det satt i gang ekstraordinære hygienetiltak og forsterket vakthold.

Ifølge kirkevergen vil alle som kommer inn i kirken få tildelt antibac før de går inn, og de har bedt folk som ikke føler seg friske om å holde seg hjemme av hensyn til de andre.

Tirsdag ettermiddag meldte artistens mangeårige manager, Trond Lie, at bisettelsen vil gjennomføres som planlagt.

- Vi har hatt hyppig kontakt med kommunelegen angående dette og fått anbefalt å gjennomføre som planlagt, sier han til NTB.

Folkehelseinstituttet kom tirsdag med nye anbefalinger ved store arrangementer for å begrense spredning av koronaviruset.

- Dette er jo akkurat i grenseland, sier Lie, som legger til at de ikke har fått noen ytterligere signaler om at bisettelsen vil bli påvirket av andre coronatiltak.

Står over bisettelsen

HYLLET: Se Anita Skorgan fremføre klassikeren «Mil etter Mil» på Lindmo-scenen. Video: Lindmo, NRK Vis mer

En som derimot ikke ønsker å ta noen sjanser hva gjelder faren for å bli smittet, er Benedicte Adrian (56).

Artisten kunne mandag kveld fortelle til TV 2 at hun står over bisettelsen.

- Jeg er ikke redd for å få coronaviruset selv, men jeg har folk i min omgangskrets, for eksempel mor på sykehjem og barn på skole, som jeg må tenke på, fortalte hun.

Hun la til at Teigens nærmeste vet at hun satte pris på ham, og at hun håper de forstår hvorfor hun velger å stå over bisettelsen hans i Tønsberg.

LES OGSÅ: Se Jahn Teigens liv i bilder

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer