Shabana Rehman:

Slik blir seremonien

Shabana Rehman sovnet stille inn etter en tøff kamp mot kreften. I dag gravlegges hun.

HYLLES: Det er ventet stort oppmøte når samfunnsdebatant Shabana Rehman blir stedt til hvile i dag. Foto: Espen Solli/Se og Hør
HYLLES: Det er ventet stort oppmøte når samfunnsdebatant Shabana Rehman blir stedt til hvile i dag. Foto: Espen Solli/Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I slutten av april delte samfunnsdebattant og komiker Shabana Rehman (46) den triste nyheten om at hun hadde fått kreft. Det gjorde hun i et intervju med Se og Hør.

Torsdag 29. desember ble det kjent at 46-åringen hadde gått bort. Det bekreftet Rehmans bror, Shakeel Rehman, på Facebook.

Hun hadde da kjempet mot sykdommen i elleve måneder. I dag skal flere ta et ærefullt farvel med samfunnsdebatanten og komikeren, som blir stedt til sitt siste hvilested fra Oslo rådshus klokken 12, tirsdag formiddag.

Rehman ble hyllet for sin åpenhet, og det er ventet stort oppmøte i Oslo Rådhus, hvor blant annet kronprins Haakon (49) vil være til stede.

GRAVLEGGES I DAG: Shabana Rehman ble bare 46 år gammel. Foto: Saga begravelsesbyrå.
GRAVLEGGES I DAG: Shabana Rehman ble bare 46 år gammel. Foto: Saga begravelsesbyrå. Vis mer

Ifølge Nettavisen skal Arbeiderpartiet-politikerne Anette Trettebergstuen (41) og Marte Mjøs Persen (47) delta i seremonien, og førstnevnte skal holde et minneord ved Rehmans kiste.

Statlig æresbegravelse

Ifølge begravelsesbyrået Saga blir seremonien dekket av staten. Dørene åpnes kl. 10.30, og det vil være adgangssjekk av gjester til seremonien i regi av Oslo politiet.

Det er plass til rundt 1000 mennesker i rådhuset. Av disse er drøyt 800 tilgjengelig for offentligheten, mens de resterende plassene er holdt av til Rehmans venner, familie og offentlige gjester.

TRAGEDIE: Robert «NorwayRob» Scott var deprimert i åtte år etter å ha mistet tre av brødrene sine. Video: Andreas Fadum Vis mer

Oslo kommune har gitt spesiell anledning til å bruke rådhuset for anledningen, og dette er den første begravelsen på statens bekostning for Human-Etisk Forbund.

LES OGSÅ: Deler trist nyhet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer