Pippa Middleton:

Slik blir Pippas luksusbryllup

Lillesøsteren til hertuginne Kate vil bruke store summer på hver gjest, ifølge engelsk avis.

GIFTEKLAR: På lørdag står Kate Middleton brud - bryllupet blir ikke billig. Foto: Splash News
GIFTEKLAR: På lørdag står Kate Middleton brud - bryllupet blir ikke billig. Foto: Splash News Vis mer

(Seoghør.no): I fjor sommer ble Pippa Middleton (33) - lillesøsteren til den britiske hertuginne Kate (34) forlovet med kjæresten James Matthews (41).

Førstkommende lørdag står hun brud.

Da hertuginne Kate (35) giftet seg i 2011 fikk 33-åringen mye oppmerksomhet for kjolen sin, og det sier seg nesten selv at hun trolig vil overraske stort i sitt eget bryllup også.

Ifølge Bridebook, gjengitt av Harper Bazar, vil det ekstravagante bryllupet påkoste paret hele 15 ganger mer enn et gjennomsnittlig britisk bryllup.

Med en storesøster som er hertuginne, er det å forvente at også Pippas bryllup vil planlegges nøye - og det blir ikke billig.

Slik ser det anslåtte regnestykket ut:

OPPMERKSOMHET: Pippa fikk mye oppmerksomhet i forbindelse med søsterens bryllup i 2011. Foto: AP
 / NTB Scanpix
OPPMERKSOMHET: Pippa fikk mye oppmerksomhet i forbindelse med søsterens bryllup i 2011. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer

Har sett på kjoler

Det er forventet at den kommende brudens kjole vil koste omtrent 113 000 norske kroner. Ryktene sier at kjolen er designet av Giles Deacon. Han har også blitt observert hjemme hos Pippa og skal angivelig ha vist henne ulike kjoler. Det skriver Daily Mail.

Men det kan imidlertid se ut til at kjolen og sløret vil komme fra ulike designere.

Sløret vil trolig bli designet av den berømte hattemakeren Stephen Jones og vil ha en pris på 22 500 norske kroner.

Samme sminkør som søsteren

Til tross for brudens vakre utseende, vil hun nok likevel bruke noen kroner på sminke og hår. Det forventede sminketeamet er Hannah Martin fra kosmetikkselskapet Bobbi Brown og Richard Ward, som også gjorde Kate klar til hennes bryllup. Dette vil trolig koste henne rett under 20 000 norske kroner.

I NORGE: Pippa og James deltok på Birkebeiner i Norge i mars 2016. Foto: Splash News
I NORGE: Pippa og James deltok på Birkebeiner i Norge i mars 2016. Foto: Splash News Vis mer

Det er vanlig at brudeparet velger blant sine nærmeste når det kommer til forlovere. Pippa og James er intet untak der, og det ventes at de kommer til å bruke 25 000 kroner på antrekk til sine forlovere.

Tidligere har det blitt kjent at Pippas tantebarn, prinsesse Charlotte (2) og prins George (3) vil fungere som brudepike og ringbærer i bryllupet. Det kan imidlertid se ut til at Nicki Macfarlane, som tok hånd om antrekkene til brudepikene i det kongelige bryllupet, trolig også vil hjelpe Kates lillesøster.

Ifølge Bridebook vil ringbærerens antrekk koste omlag 2500 kroner, mens brudepikenes kjoler vil nærme seg en prislapp på fire tusen.

Skreddersydd antrekk

Et stort overdådig bryllup er de fleste små pikers største drøm, men brudgommen skal også være velkledd. James Matthews vil sannsynligvis være antrukket i en skreddersydd dress fra Saville Row.

Dressen vil koste rundt 50 000 kroner alene, men så kommer jo også sko og tilbehør i tillegg. Et helt antrekk til brudgommen vil derfor ligge på 68 000 kroner.

Gifteringene er sagt å være fra Cartier og brudens diamantring vil trolig koste over ti ganger så mye som brudgommen sin. Pippas ring skal ha en verdi på omtrent 174 500 kroner, mens James sin vil koste omlag 16 200.

GJESTER: Prins William og hans hertuginne Kate er selvskrevne gjester i bryllupet. Deres to barn vil også ta del i den store dagen. Foto: Pa Photos
 / NTB Scanpix
GJESTER: Prins William og hans hertuginne Kate er selvskrevne gjester i bryllupet. Deres to barn vil også ta del i den store dagen. Foto: Pa Photos / NTB Scanpix Vis mer

Gifter seg hjemme

Bryllupet skal finne sted i familien Middletons hjem, men dette betyr ikke at det vil bli billig av den grunn. Et luksuriøst telt som rommer 350 mennesker har en overkommelig startpris, men de kan fort se seg nødt til å ha en ekstraløsning for velkomstdrinkene.

Bryllupet skjer i mai, en måned hvor været kan være uforutsigbart. Det er derfor forventet at lokalet vil kunne koste svimlende 720 000 kroner.

Saken fortsetter under bildet.

GLASS: I familien Middletons hjem skal bryllupet stå. Her ser man det luksuriøse teltet. - det er imidlertid ikke et vanlig partytelt, men et i glass. Foto: Splash News
GLASS: I familien Middletons hjem skal bryllupet stå. Her ser man det luksuriøse teltet. - det er imidlertid ikke et vanlig partytelt, men et i glass. Foto: Splash News Vis mer

Middagen vil heller ikke være av noe dårlig slag. Forventet catering er «The Admirable Crichton» og brudeparet har regnet med å punge ut omtrent 2 200 norske kroner per gjest. Dette tilsvarer 775 894 norske kroner til sammen.

Som seg så hør og bør vil nydelige blomsterdekorasjoner prege både kirken og Middletons hjem. Også telt som brudeparet skal anvende i bryllupet vil trenge mer pynt en vanlige festlokaler.

Det er også anslått at det vil være 35 runde bord for gjestene - hvor hver av disse krever dekorasjon. Blomsteroppsatser vil derfor komme på 177 000 kroner.

Saken fortsetter under bildet.

GIFTER SEG: På lørdag gifter Pippa Middleton og James Matthews seg. Her er de på vei ut av kirken 1.juledag. Foto: Shutterstock
GIFTER SEG: På lørdag gifter Pippa Middleton og James Matthews seg. Her er de på vei ut av kirken 1.juledag. Foto: Shutterstock Vis mer

Underholdning i ulik form

Annen pynt samt bar og dansegulv vil koste 66 500 kroner. Og et slikt overdådig bryllup skal selvsagt fotograferes. Både et par droner og kamerateam skal sørge for at dagen blir foreviget. Dette vil koste i underkant av 45 000 kroner.

Bryllupskaken er alltid et tema, og folk lurer som regel på om kaken vil være i flere etasjer, hvilken farge den kommer til å ha, og hva slags pynt som vil bli brukt.

Pippas kake later til å ville være fra Domino Purchas eller Rosalind Miller. Prisen på kaken vil derfor ligge på nesten 30 000 kroner.

Underholdningen vil trolig komme i ulik form. Med både orgel og kor i kirken, rolig musikk ved mottakelsen, et band og en DJ for festen vil trolig koste. 74 818 norske kroner er forventet å bruke på musikk på den store dagen.

Til tross for at kirkegebyr er det viktigste på bryllupsdagen er dette punktet det brukes minst penger på på hele dagen. Rett i overkant av 5000 kroner vil det koste for Pippa og James for å gifte seg i kirken.

Det er imidlertid ikke til å komme unna at alle gjestene på en måte har blitt invitert til bryllupet. Det har derfor antakelig gått noen gode summer når det kommer til invitasjoner, menyer og «Hold av datoen»-kort. Nesten 57 000 norske kroner har trolig blitt brukt.

Luksuriøs utetoalett

HER ER HAN: Her viser Kate og William deres nyfødte sønn eksklusivt utenfor St. Mary's sykehus i London. Video: Reuters. Vis mer

Når det kommer til transport av brudeparet har Pippas forlovede tidligere vært rallyfører og vil antakeligvis få låne en flott bil til å kjøre sin nye kone og seg selv fra kirken. Dette er derfor det punktet på listen som muligens vil koste minst.

Likevel kan man forventet at det ikke vil være noen vanlige festivaldoer i bryllupet. Det er derfor anslått at noen mer luksuriøse tolatter vil bli leid inn. Dette kan koste paret 44 336 norske kroner.

Disse tallene viser at et slikt bryllup ikke er hverdagskost, og priser som alle som gifter seg ikke kan bla opp.

Selvom det er Pippas søster som er giftet inn i den britiske kongefamilien, er det med dette omfanget et bryllup som kan ses på som et royalt et.

Totalprisen på dette bryllupet vil ligge på omtrent 2,5 millioner norske kroner.

LES OGSÅ: Dukket opp i eksklusiv blomstrete kjole

LØP OM KAPP: Trekløveret Prins William, hertuginne Kate og prins Harry ga alt da de fikk satt hurtigheten sin på prøve under et løpearrangement for å støtte Heads Together, trioens pågående kampanje for å sette fokus på mental helse. Video: AP DV / NTB Scanpix Vis mer