«Senkveld» med Helene og Stian:

Slik blir nye «Camp Senkveld»

«Senkveld»-programleder Helene Olafsen vil ha revansje etter at hun ikke vant «Mesternes mester».

PRØVER SEG MOT MESTERNE: «Senkveld»-laget, bestående av Mads Hansen, Jonas Bergland, programlederne Stian Blipp og Helene Olafsen, Jan Thomas og Hilde Lyrån skal prøve å slå tidligere «Mesternes mester»-deltakere i den nye utgaven av «Senkveld». Foto: Nina Hansen / Dagbladet
PRØVER SEG MOT MESTERNE: «Senkveld»-laget, bestående av Mads Hansen, Jonas Bergland, programlederne Stian Blipp og Helene Olafsen, Jan Thomas og Hilde Lyrån skal prøve å slå tidligere «Mesternes mester»-deltakere i den nye utgaven av «Senkveld». Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KRAGERØ: Denne høsten tar de nye «Senkveld»-programlederne Helene Olafsen (28) og Stian Blipp (28) over stafettpinnen fra Thomas Numme (48) og Harald Rønneberg (45).

Gjennom flere år har konkurransen «Camp Senkveld» vært fast innslag i TV 2-programmet, og dette vil Olafsen og Blipp videreføre - med sin egen vri.

I likhet med tidligere år vil to lag konkurrere mot hverandre. Men denne gangen vil det ene laget være et «Senkveld»-lag, og det andre laget vil bestå av tidligere deltakere fra NRK-programmet «Mesternes mester».

I «Mesternes mester» konkurrerte tidligere store norske idrettsstjerner mot hverandre, for å se hvem som var den beste. Nå vil «Senkveld»-programlederne se om det i det hele tatt er mulig å slå mesternes mestere i noe som helst.

Helene vil ha revansje

Ideen var det Helene Olafsen som kom med. Hun var selv med på «Mesternes mester» i 2017.

MESTERNE: «Mesternes mester»-laget består av Frode Grodås, Marco Elsafadi, Tor Arne Hetland, Solveig Gulbrandsen, Andreas Ygre Wiig og Astrid Lødemel. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
MESTERNE: «Mesternes mester»-laget består av Frode Grodås, Marco Elsafadi, Tor Arne Hetland, Solveig Gulbrandsen, Andreas Ygre Wiig og Astrid Lødemel. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

- Jeg irriterte meg sånn fordi jeg ikke vant. Jeg får jo aldri muligheten igjen. Bortsett fra ... når man får sitt eget program, da kan man gjøre akkurat hva man vil. Så det er tanken bak, sier hun, til Se og Hør når vi møter dem på innspilling i Kragerø.

Stian Blipp skyter inn at de derfor skal legge seg i selen for å gi Olafsen revansje.

- Vi gjør alt vi kan for at Helene skal få den revansjen, men vi merker allerede nå etter to dager at det skal jobbes hardt, hvis det skal gå, sier Stian Blipp, og viser fram et stort blåmerke på venstre lår.

- Folk sitter hjemme og tenker at: «jeg kunne jo slått de som er med i den øvelsen der», og nå setter vi det ut i praksis. Nå har vi med tilsynelatende godt trente folk på laget, så skal vi se om vi kan slå dem, sier Helene Olafsen.

David mot Goliat

Den nye «Senkveld»-konkurransen har derfor fått navnet «Hvem kan slå mesternes mestere». Det vil bli 14 konkurranser, i ulike øvelser.

Hvert lag består av seks deltakere, men det kan komme inn noen jokere i konkurransen. TV 2 opplyser at det ikke er lagt opp til at noen skal stemmes hjem.

- KLARER IKKE SNAKKE: Det ble mye grining under siste innspilling av «Senkveld» med Thomas Numme og Harald Rønneberg. Video: Julie Solberg Vis mer

- Alle på laget er helt OK trente. De er ikke veldig mye mer trent enn de som sitter i sofaen der hjemme og sier at «det der skulle vi klart». Så dette er virkelig en David mot Goliat-kamp, sier Blipp.

- Det er veldig gøy å være i den posisjonen hvor man ikke har noenting å tape, men alt å vinne. De er jo Mesternes mester, man skal jo ikke vinne mot dem. Men hvis vi klarer å vinne, så er det helt genialt!, legger han til.

- Bedre versjon av oss selv

Konkurransene vil variere i form og innhold. Det blir gjennomført tre-fire konkurranser som er ekstra krevende fysisk og mentalt, og som kan innebære både høyder, vann og tyngre fysiske utfordringer.

Det blir også konkurranser som er mer humoristiske, og som utfordrer deltakerne kreativt.

- Taktikken vår er å overprestere i alle øvelser. Yte absolutt maks. Vi har rett og slett ikke råd til å være litt dårligere. Så er det jo lagkonkurranse, og man er aldri sterkere enn det svakeste leddet. Men mesterlaget har ingen svake ledd, noen gang, sier Olafsen.

- Vi må være en mye bedre versjon av oss selv, mens de kan slippe seg nedpå en god del prosent, og fremdeles vinne. Så vi må være femten prosent bedre enn det vi vanligvis presterer, sier Blipp.

Konkurrerer mot idrettsstjerner

Ifølge TV 2 vil konkurransene ta hensyn til fysiske begrensninger, ved at noen konkurranser ber lagene velge én eller to deltakere som skal gjennomføre på vegne av laget.

«Mesternes mester»-laget består av tidligere fotballspiller og -trener Frode Grodås, basketballspiller Marco Elsafadi, tidligere langrennsløper og langrennstrener Tor Arne Hetland, fotballspiller Solveig Gulbrandsen, snøbrettkjører Andreas Ygre Wiig og tidligere alpinist Astrid Lødemel.

«Senkveld»-laget består av programlederne Helene Olafsen og Stian Blipp, tidligere fotballspiller og mediepersonlighet Mads Hansen, skuespiller Hilde Lyrån, komiker Jonas Kinge Bergland og stylist Jan Thomas.

FOR SISTE GANG: Thomas Nummes kone, Annette Walther Numme, beskriver ektemannens siste innspilling av «Senkveld» som «veldig rørende». Video: Stig H. Justad Vis mer

LES OGSÅ: Slik fikk han mannfolka til å se rødt

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer