Slik blir Meghan Markles nye liv

Må bosette seg i London, lære seg kongelig etikette og legge skuespillerkarrieren på is.

GIFTEMÅL NESTE: Prins Harry (33) og Meghan Markle (36) møtte pressen mandag ettermiddag, etter nyheten om at de skal gifte seg til våren.Foto: NTB Scanpix
GIFTEMÅL NESTE: Prins Harry (33) og Meghan Markle (36) møtte pressen mandag ettermiddag, etter nyheten om at de skal gifte seg til våren.Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I går formiddag kunngjorde det britiske kongehuset at prins Harry (33) skal gifte seg med den amerikanske skuespillerkjæresten Meghan Markle (36).

Forlovelsen kommer etter flere måneder med spekulasjoner, der Markles karrierenedtrapping var blant faktorene som fikk ryktemølla til å spinne. 36-åringen valgte å si opp jobben i den populære TV-serien «Suits» tidligere denne måneden, og har begynt å holde en lavere og annerledes profil på sosiale medier.

Færre (eller ingen?) skuespillerjobber og et internett-stilskifte er langt fra de eneste omveltningene Markle må gjennom før hun skal giftes inn i et av verdens mest konservative kongehus.

GIFTERMÅL: Prins Harry og Meghan Markle i intervju om bryllupet som skal finne sted til våren. Video: NTB / Scanpix Vis mer

- Store endringer

For selv om prins Harry har gitt uttrykk for at han ønsker å modernisere det britiske monarkiet, er det ikke til å stikke under stol at Markle, i likhet med andre kongelige medlemmer uten blått blod, vil få en helt ny hverdag.

- Å tre inn i den kongelige verden betyr store endringer i ens liv. Plutselig er du allemannseie, og du må trå varsomt på en rekke områder. For eksempel skal du ikke uttale deg politisk. Vår egen kronprinsesse Mette-Marit sa jo selv, da hun forlovet seg med kronprinsen, at stemmeretten var noe av det hun kom til savne mest. Hun sa også at det var rart ikke å skulle ha sitt eget etternavn lenger, forteller Se og Hørs hoffreporter, Caroline Vagle.

Vagle tror Markle, i motsetning til Mette-Marit, vil dra stor nytte av at hun allerede er en kjent person.

- Hennes rolle i tv-serien «Suits» gjør at hun er vant med å være i søkelyset, og overgangen blir derfor trolig ikke like stor, sier hun.

Må flytte fra USA

Når Markle gifter seg med sin drømmeprins neste år, er det ingenting som tyder på at paret kommer til å bosette seg i stjernebyen Los Angeles, skuespillerens opprinnelige hjemsted.

MEGHANS NYE HJEM: Meghan Markle flytter inn i Nottingham Cottage, som er en del av Kensington Palace. Her er det nyforlovede paret avbildet utenfor kongefamiliens residens i London. Foto: NTB Scanpix
MEGHANS NYE HJEM: Meghan Markle flytter inn i Nottingham Cottage, som er en del av Kensington Palace. Her er det nyforlovede paret avbildet utenfor kongefamiliens residens i London. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I gårsdagens kunngjøring står det svart på hvitt at 36-åringen flytter inn i Nottingham Cottage, som er en del av Kensington Palace, kongefamiliens residens vest i London. Den britiske hovedstaden blir altså Markles nye hjemby.

Til tross for at skuespilleren aldri vil få prinsessetittel, må hun antakelig lære seg å leve som en prinsesse likevel. Motemagasinet Harper's Bazaar er blant mediene som har listet opp en rekke punkter omkring kongelig etikette, som «Suits»-stjerna etter alt å dømme må starte å pugge.

BALANSEKUNST: Hertuginne Kate neier for dronning Elizabeth i 2012. Foto: NTB Scanpix
BALANSEKUNST: Hertuginne Kate neier for dronning Elizabeth i 2012. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Markle må eksempelvis bli vant til å praktisere den eldre, kvinnelige hilsemåten - neiing - i diverse sammenhenger. Ved siden av å huske hvem hun skal neie for, skal skikken utføres på en helt spesiell måte, som krever at balansen er friskmeldt.

Råd fra Kate?

«Beina skal peke rett fram, ikke sidelengs, mens du bøyer det fremste kneet. Deretter skal du skyve det andre beinet bak deg. Ryggen må være rett og hodet skal peke rett fram», skriver magasinet.

Som Hollywood-skuespiller har Meghan Markle stort sett fått kle seg i akkurat hva hun vil på den røde løperen. Det kan det bli slutt på nå. De aller fleste kongehus, ikke minst det britiske, har strenge kleskoder - som innebærer mer konservativ og «elegant» bekledning.

- Det er mye å lære seg når det kommer til kongelig etikette. Men jeg er sikker på at hertuginne Kate (prins Williams kone) er en strålende læremester og en god støtte. Hun er relativt ny i gamet selv, og er jevngammel med Meghan. Kate har dessuten et svært godt forhold til Harry, og vil nok gjøre alt som står i hennes makt for at Meghan skal bli tatt godt imot, tror Caroline Vagle.

HOLLYWOOD-STJERNE: Meghan Markle har vært en selvskreven gjest på mang en rød løper i Hollywood. Her fra 2013. Foto: NTB Scanpix
HOLLYWOOD-STJERNE: Meghan Markle har vært en selvskreven gjest på mang en rød løper i Hollywood. Her fra 2013. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Overskrifter om puppeglipper og utfordrende antrekk hører sjelden hjemme i et kongehus. Harper's Bazaar trekker fram flere eksempler på garderobe-triks som Meghan kan arve av sin kommende svigerinne.

Hertuginne Kate pleier for eksempel å plassere små vekter(!) under skjørtet for å unngå Marylin Monroe-øyeblikk. Hun bruker visstnok også gjennomsiktige hårnett, og store mengder hårspray, når vinden ikke vil spille på lag.

- Blir et populært par

Bekledning er ikke det eneste som skal sitte i møtet med pressefotografer. Både ansiktsuttrykk, der kongelige helst skal unngå for mye grimaser, men også holdning, er viktig. Hvis journalister eller andre opptrer ufint overfor et kongelig medlem i en offentlig sammenheng, skal vedkommende gjøre sitt ytterste for å ikke miste maska.

Mye å huske på til tross, Vagle tror Markle vil takle sin nye rolle med glans. Spesielt sammen med sin kommende ektemann.

De kommer til å bli et svært populært kongelig par Caroline Vagle, hoffreporter i Se og Hør

- De er begge hjertevarme og sjarmerende, og kommer til å bli et svært populært kongelig par. Prinsen minner jo selv svært mye om sin avdøde mor, og jeg er ikke overrasket over at han har funnet seg en blivende kone som har de samme kvalitetene, sier hoffreporteren, og legger til:

- Meghan må nok ofre jobben sin som skuespiller, men hun har også i mange år drevet med veldedig arbeid. Og det kan hun jo virkelig få større spillerom for nå. Jeg tipper hun og Harry vil jobbe mye sammen, og ha stor glede av hverandres selskap.

Fikk ikke gifte seg

I tv-dokumentaren «Prince Harry and Meghan: Truly, Madly, Deeply», som ble vist i Storbritannia tidligere denne måneden, var både venner og kongehuseksperter hentet inn for å snakke om Markles nye tilværelse.

En mann ved navn Tom Sellers, som kjenner skuespilleren godt, gjorde det tydelig at Markle har tatt sine egne valg gjennom hele prosessen.

- Hvis man skal bli en prinsesse må man ofre visse ting, og det er opp til Meghan å bestemme, sa Seller, ifølge OK Magazine.

Men selv om 36-åringen får gifte seg med akkurat den hun ønsker, skal en ikke ta for gitt at dronning Elizabeth (91), prins Harrys bestemor, har gitt paret sin velsignelse.

Det er ikke mer enn 62 år siden dronningen måtte nekte sin egen søster å inngå ekteskap med sin store kjærlighet, etter press fra kirken og myndighetene, på bakgrunn av at han var en skilt mann. Selv om Meghan Markle også har vært gift tidligere, slipper altså prins Harry, heldigvis, å havne i samme situasjon.

- Fortida kan bli tema

- Det er mye skikk og bruk i alle kongehus, og kanskje i Storbritannia spesielt. Men briter generelt oppfattes jo som konservative. Dronning Elizabeth er jo dessuten ingen ungdom lenger, og liker nok at en del skal være som det alltid har vært. Samtidig har hun på flere områder vist villighet til fornyelse, sier Caroline Vagle.

Hoffreporteren peker på at tre av Elizabeths fire barn selv er skilt.

- Og prins Charles - som jo er landets neste konge - fikk morens tillatelse til å gifte seg på nytt med sin elskerinne. Altså seiret kjærligheten her også, sier Vagle, og legger til:

- Både kronprinsesse Mette-Marit og svenske prinsesse Sofia fikk begge gjennomgå da de forlovet seg med sine kjære og måtte tåle å se fortida si i revy i media. Men begge har stått støtt igjennom det og er elsket av folket i dag. Dersom det skulle bli diskusjoner om Meghan, som har en fortid som alle andre, tenker jeg at det er forbigående.

LES OGSÅ: TV-forloveden stjal showet med viral gratulasjon

GIFTER seg: Prins Harry og Meghan Markle møtte pressen etter nyheten om at de skal gifte seg til våren. Video: AP / Foto: NTB/Scanpix Vis mer Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer