Ari Behn, Thomas Gullestad, Jenny Skavlan og flere andre gleder seg til jul:

Slik blir kjendisenes julefeiring

Flere kjendiser gleder seg til sin første jul med ny kjæreste, i nytt hus eller med nytt barn.

KLARE FOR JULEN: Thomas Gullestad, Jenny Skavlan, Ari Behn, Kristine Riis, Jon Niklas Rønning og Else Kåss Furuseth er et knipp av de norske kjendisene som har juleplanene klare. Foto: NTB Scanpix / Andreas Fadum
KLARE FOR JULEN: Thomas Gullestad, Jenny Skavlan, Ari Behn, Kristine Riis, Jon Niklas Rønning og Else Kåss Furuseth er et knipp av de norske kjendisene som har juleplanene klare. Foto: NTB Scanpix / Andreas Fadum Vis mer
Publisert

(Se og Hør): De fleste har en helt spesiell formening om hva jul er og ikke minst hvordan den skal feires.

Se og Hør har snakket med flere profilerte nordmenn om hvilke planer de har for årets etterlengtede julefeiring.

Første jul sammen

Tidligere i år kunne Se og Hør avsløre at Jon Niklas Rønning (38) og Kristine Riis (35) hadde funnet kjærligheten.

Når de to turtelduene nå har tatt steget videre fra vennskapet, skal de også feire sin aller første jul sammen.

- Vi skal spise masse, gå rundt i joggebukse og gå rundt juletreet, slik som alle andre, forteller Riis.

- Så lenge vi får være sammen så er vi happy, legger Rønning til.

KJÆRESTER: Jon Niklas Rønning og Kristine Riis skal feire julen sammen for første gang. Foto: Andreas Fadum
KJÆRESTER: Jon Niklas Rønning og Kristine Riis skal feire julen sammen for første gang. Foto: Andreas Fadum Vis mer

Er det noe nordmenn er opptatt av, er det hva som blir servert på julaften, og variasjonen her til lands, er stor. Jon Niklas Rønning forteller til Se og Hør at han har brukt lang tid på å finne en rett som fungerer på julaften, men nå er han i mål.

- Jeg er vegetarianer, men jeg spiser fisk. Etter mange år med vanskeligheter for å finne mat til julaften har jeg funnet det som en julerett. Så lenge man legger jul foran så blir det en julerett - så det blir en juletorsk, forteller han.

- Feiret alene med Fjordland

Harald Eia (51) ble pappa for tredje gang tidligere i år, da lille Johan kom til verden. Eia forteller til Se og Hør at han er en ivrig julefeirer, men at han trolig ikke er en pådriver av den.

- Hvis alle var som meg, så ville nok juletradisjonen forvitre i løpet av et par år, sier han fleipende.

BLE FORELDRE: Harald Eia og samboeren Nadina Bouhlou ble foreldre igjen tidligere i år. Foto: Andreas Fadum
BLE FORELDRE: Harald Eia og samboeren Nadina Bouhlou ble foreldre igjen tidligere i år. Foto: Andreas Fadum Vis mer

Til tross for at familien står sentralt for mange i julen og at han i år skal feire med familien, innrømmer 51-åringen at han tok en litt «enklere» løsning et år.

- Jeg hadde en fin liten luke et år, hvor jeg var alene. Da kjøpte jeg Fjordland, leste en bok og hadde en topp jul, sier han lattermildt.

Rømmer landet

For mange kan julen være et evig kjas og mas, og flere velger derfor å rømme landet når julen nærmer seg. En av dem som foretrekker en mer eksotisk jul er Jan Thomas.

Han forteller til Se og Hør at han de siste tre-fire årene har reist til Mexico, og tradisjonen gjentar han også i år.

- Sol og varme, sier han.

SYDOVER: Jan Thomas reiser sydover i julen og feirer i Mexico. Foto: NTB Scanpix
SYDOVER: Jan Thomas reiser sydover i julen og feirer i Mexico. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Jul med barna

I fjor ble det kjent at Ari Behn (45) og Märtha Louise (46) skulle skilles etter 14 års ekteskap. Tidligere i år har kunne derimot Se og Hør avsløre at førstnevnte hadde funnet lykken igjen, med den tolv år yngre Ebba Rysst Heilmann.

Sammen med prinsessen har Behn tre døtre, Maud Angelica, Leah Isadora og Emma Tallulah. Overfor Se og Hør legger han ikke skjul på at barna er i fokus i julen.

- Mitt beste juleminne er selvfølgelig med barna. Deres første jul og å se de vokse opp. Og feire adventsstund med dem, og julen som er fylt med tradisjoner, forklarer han.

Til tross for at det er barnas tid, har Ari aldri vært nisse, det har han fått andre til å være.

Tidligere denne måneden ble det kjent at prinsesse Märtha skal tilbringe julaften på Kongsseteren sammen med barna. Kongeparet har også invitert Ari Behn til å tilbringe dagen og kvelden den flotte eiendommen på Oslos tak.

BARNA I FOKUS: Ari Behn legger ikke skjul på at julen er barnas høytid. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
BARNA I FOKUS: Ari Behn legger ikke skjul på at julen er barnas høytid. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Jul på hytta

Grunde Myhrer (21) har imponert mange nordmenn denne høsten, etter at han havnet på en solid tredjeplass i årets sesong av «Skal vi danse». Myhrer har fått enorm oppmerksomhet det siste året, både for sin deltakelse i dansekonkurransen, men også som deltaker i «Paradise Hotel».

Når julens ro nå senker seg, forteller 21-åringen at han mest sannsynlig skal trekke seg ut av Oslo-gryta.

- I år tror jeg det blir å dra på hytta i Trysil. Der skal jeg feire med familien, så det blir koselig, forteller han til Se og Hør.

UT AV OSLO: Grunde Myhrer skal feire jul med familien på hytta i Trysil. Foto: NTB scanpix
UT AV OSLO: Grunde Myhrer skal feire jul med familien på hytta i Trysil. Foto: NTB scanpix Vis mer

Første jul i nytt hus

Jenny Skavlan (31) og ektemannen Thomas «Fingern» Gullestad (37) har hatt hendene fulle med oppussing og filminnspilling dette året. For mens sistnevnte spilte inn «Den 12. mann», kjøpte Skavlan parets nye bolig.

I år blir en spesiell jul for ekteparet Skavland-Gullestad. De skal nemlig sammen med deres datter Åse, feire julen for første gang i nytt hjem. Til tross for at Jenny avslører at hun ikke er så julete av seg, skal de nå innføre egne tradisjoner.

- Nå skal vi lage våre egne juletradisjoner med kalkun og det hele, så dette kommer til å bli vår første ordentlige familie-jul. Det tror jeg blir veldig fint, sier Jenny til Se og Hør.

NYTT HUS: For første gang skal Jenny Skavlan og ektemannen Thomas Gullestad invitere gjester hjem til seg for julefeiring. Foto: NTB Scanpix
NYTT HUS: For første gang skal Jenny Skavlan og ektemannen Thomas Gullestad invitere gjester hjem til seg for julefeiring. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Endelig skal vi «hoste», sier Gullestad, som gleder seg til å invitere gjester hjem til seg.

Dattera Åse begynner å bli eldre, noe som også betyr at hun forstår mer. Den stolte pappaen tror at det blir enda morsommere for henne i år.

- Nå kommer Åse til å klikke helt med alle gavene, og det blir veldig gøy. Hun kommer jo til å elske det, forteller «Fingern», som legger til at i likhet med kona ikke er så veldig julete av seg, men at de nå skal finne ut hva som skal være deres tradisjoner.

- Jeg er allergisk mot julepynt, men vi må jo gjøre litt, sier han og ler.

Hytte i Sogndal.

I motsetning til ekteparet Skavlan-Gullestad, skal ikke Tone Damli (29) feire julen i nytt hus.

- Definitivt ikke, sier hun.

Det har vært mye skriverier om boligprosjektet til artisten og samboeren Markus Foss. Til tross for at de har holdt på lenge med å få bygget drømmeboligen, kan 29-åringen fortelle at de ikke har kommet langt på vei.

BOLIGPROSJEKT: Tone og Markus skal feire julen på hytta i Sogndal.
BOLIGPROSJEKT: Tone og Markus skal feire julen på hytta i Sogndal. Vis mer

- Prosessen er stillestående. Rett og slett. Det er ingenting som har kommet opp enda, men vi har et sted å bo og det er det viktigste.

Julen skal de derfor, sammen med datteren Billie feire i Tones hjemby, Sogndal.

- Vi skal feire på hytta i Sogndal. Den er helt ny. Det gleder vi også veldig til og det blir julestemning der også, forteller hun.

Feirer med forloveden

2018 blir et helt spesielt år for flere av Norges idrettsstjerner. Det er nemlig OL på nyåret, og tidligere i år ble det kjent at skiskytter Emil Hegle Svendsen (32)og forloveden Samantha Skogrand (28) hadde valgt å utsette bryllupet.

Førstnevnte er trolig allerede i hardtrening til De olympiske leker, og legger ikke skjul på at jul- og nyttårsfeiringa er midt i sesongen.

FEIRER MED SVIGERS: Samantha Skogrand og Emil Hegle Svendsen har feiret jul sammen de siste tre årene. I år skal Emil til svigers. Foto: Andreas Fadum
FEIRER MED SVIGERS: Samantha Skogrand og Emil Hegle Svendsen har feiret jul sammen de siste tre årene. I år skal Emil til svigers. Foto: Andreas Fadum Vis mer

Likevel skal han koble av med familien i julen.

- Jeg pleier alltid å dra hjem til mamma og pappa i julen, og Samantha har vært med de siste tre åra, men i år kan det hende vi blir i Oslo og feirer med hennes foreldre, sier han og forteller at de ikke har gjort det tidligere.

- Vi må jo prøve det også, legger han til.

- Bestemor bestemmer

Else Kåss Furuseth (37) forteller til Se og Hør at julefeiringen vil å i samme spor som den har gjort de siste åra.

- Fatter´n lager ribba, og vi spiser ribba. Julemorgen er ganske lik. Alle i familien har på frakk i kirka, men onepiece under. Det beste fra to verdener, sier hun spøkefullt.

JESSHEIM-JUL: Else Kåss Furuseth og søsteren Cecilie Ramona Kåss Furuseth feirer jul hjemme på Jessheim. Foto: Andreas Fadum
JESSHEIM-JUL: Else Kåss Furuseth og søsteren Cecilie Ramona Kåss Furuseth feirer jul hjemme på Jessheim. Foto: Andreas Fadum Vis mer

Tv-profilen har ved en rekke anledninger gjort det klart at hun er fra Jessheim. Til tross for at julen tilbringes der, har hun vært innom på tanken om både Bali, New York og London. Likevel var det bestemor som fikk det siste ordet.

- Det er egentlig bestemor som bestemmer. Det er ikke så mye som kan slå utelivet på Jessheim i romjulen faktisk, sier hun.

​LES OGSÅ: Rekker drømmejulen med et nødskrik

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer