Linn Skåber:

Slik blir julen hjemme hos Linn Skåber

Hun er god til å skape stemning, men julematen ordner samboeren Simon.

MYE HJERTEROM: Hjemme hos Linn Skåber og samboeren Simon Malm er det plass til mange rundt bordet. I år blir de minst 14, og det settes frem en ekstra stol i tilfelle det kommer en uventet gjest som ikke har noen å feire høytiden med. Foto: Oddvar Walle Jensen / Se og Hør
MYE HJERTEROM: Hjemme hos Linn Skåber og samboeren Simon Malm er det plass til mange rundt bordet. I år blir de minst 14, og det settes frem en ekstra stol i tilfelle det kommer en uventet gjest som ikke har noen å feire høytiden med. Foto: Oddvar Walle Jensen / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den allsidige skuespilleren og forfatteren Linn Skåber (48) er glad i jul, men synes det kan bli litt vel rosenrødt noen ganger.

- Jeg syns julen kan være hard. Det kan blir for rødt og ømt på en måte. Til og med før jeg mistet mine nærmeste, syntes jeg den tiden kan være litt sår. For jeg visste at mange jeg kjente hadde mistet sine, forteller Linn til Se og Hør.

RIBBEHJELP: Da Linn gjestet «Kvelden før kvelden» på NRK, ville hun gjerne ha med seg ribba laget av superkokken Eivind Hellstrøm hjem som lønn for strevet. Bildet er tatt i forbindelse med «Hellstrøm inviterer». Foto: Odd Steinar Tøllefsen / TV3
RIBBEHJELP: Da Linn gjestet «Kvelden før kvelden» på NRK, ville hun gjerne ha med seg ribba laget av superkokken Eivind Hellstrøm hjem som lønn for strevet. Bildet er tatt i forbindelse med «Hellstrøm inviterer». Foto: Odd Steinar Tøllefsen / TV3 Vis mer

Åpent hus

Vi slår av en prat med henne da Oslo Nye Teater lanserer sin 2019-satsing. Selv skal hun være med i teaterklassikeren «Sporvogn til begjær» på nyåret, men før den tid skal hun feire den store høytiden hjemme i Oslo.

FAMILIEJUL: Linn skal i år feire jul med kjæresten, sønnen og mange andre julegjester. Her er hun og sønnen Niels avbildet da sistnevnte var 11 år. I dag er han 16. Foto: Oddvar Walle Jensen / Se og Hør
FAMILIEJUL: Linn skal i år feire jul med kjæresten, sønnen og mange andre julegjester. Her er hun og sønnen Niels avbildet da sistnevnte var 11 år. I dag er han 16. Foto: Oddvar Walle Jensen / Se og Hør Vis mer

- Vi blir hjemme i år. Kjæresten min, Simon Malm (46), er der, og sønnen min Niels (16) er på plass i år. Vi har ham i julen annethvert år. I tillegg er det mange julegjester på besøk. Jeg tror vi blir 14 i år. Det er folk jeg har kjent gjennom et langt liv, og som har lyst til å feire julaften med meg. Og så har jeg alltid en ledig stol hvis det er noen som trenger et sted å feire jul, forteller hun.

Ribbe i taxi

Skåber er veldig klar over at hun er privilegert, og tror også at de som kommer til henne 24. desember føler det på samme måte.

- Julaften er det ribbe. Jeg er ikke så flink til å lage mat, så i gamledager pleide faren min å komme fra Oppsal med ribbe i taxi. Han var varm på lårene da han dukket opp, sier hun etterfulgt av sin karakteristiske latter.

- Nå er det kjæresten min som står for matlagingen, sammen med en annen venn av meg. Men jeg må også spise lutefisk en av de nærmeste dagene. Det er selve favoritten, men det blir på en restaurant, forteller Linn Skåber.

Fant lykken igjen

Sønnen Niels har Linn med musikeren Atle Halstensen (50). De gikk hver til sitt i 2007. I 2015 fant komikeren lykken med Simon, etter lang tid som singel.

- Jeg er kjæreste med Simon, og jeg føler meg veldig heldig som har møtt han, sa Linn til Se og Hør den gang.

KJÆRESTEN ORDNER OPP: Det er Simon som står for matlagingen på julaften. Foto: Oddvar Walle Jensen / Se og Hør
KJÆRESTEN ORDNER OPP: Det er Simon som står for matlagingen på julaften. Foto: Oddvar Walle Jensen / Se og Hør Vis mer

Året før, i 2014, beskrev 48-åringen hvilke kvaliteter hun så etter hos en potensiell kjæreste.

- Drømmemannen min ser på glass som halvfulle og ikke halvtomme. Har en grunnleggende positiv holdning til livet. Det tror jeg er bra, sa hun.

Det er tydelig at komikeren ble fornøyd med valget av kjæreste, da hun ved en senere anledning uttalte følgende om Simon:

- Han har veldig fine, små, lure øyne. Han er kjekk, snill og spennende. Det er en varm forelskelse, har Linn tidligere betrodd til Se og Hør.

Ekteskap er derimot ikke noe Linn drømmer om. Det avslørte hun i 2016.

- Nei, jeg tror ikke jeg skal gifte meg. Det er mulig jeg har opplevd det, og at jeg ikke vil huske det, men jeg tror ikke jeg er blitt fridd til. Jeg har ikke noe ønske om det, så dette er ikke en oppfordring til Simon om å gjøre det, understreket en lattermild Linn til Se og Hør Extra.

Tenåringsmamma

Linn Skåbers sønn, Niels, er i dag 16 år. Da 48-åringen i september var aktuell med boken «Til Ungdommen», en samling monologer illustrert av Lisa Aisato (37), snakket hun med en rekke ungdommer for å forstå hvordan det egentlig er å være ung den dag i dag.

Til Dagbladet forklarte hun den gang at inspirasjonen til boken var tenåringsvennene til sin 16 år gamle sønn. Samtidig kunne hun fortelle at det å se at sønnen hennes vokser opp, ikke er bare lett.

- Det er vanskelig, fordi det er en sorg det at barnet ditt forsvant. Av og til kan jeg lure på hvor det ble av ham, når det ligger en mann der med størrelse 45 i sko, sa hun til avisen.

Det er nok en kjent sak for foreldre flest at venner og fritid gjerne blir førsteprioritet når tenårene melder sin ankomst. Det synes Linn bare er bra.

- Men samtidig, det er en skikkelig gave i livet ditt, når du ser at han vokser og har det bra. Alle tenåringsforeldre skal oppleve at ungdommene prioriterer noe annet foran deg, og sånn skal det være, slo hun fast.

LES OGSÅ: Derfor er sangstjernens juletre opp-ned

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer