Meghan Markle og prins Harry:

- Slik blir det storslagne bryllupet

Meghan og Harrys bryllup blir ikke like britisk som Kate og William sitt.

STRÅLER SAMMEN: Prins Harry og skuespiller Meghan Markle har tidligere avslørt at de møtte hverandre for første gang på en «blind date» . Foto: NTB Scanpix
STRÅLER SAMMEN: Prins Harry og skuespiller Meghan Markle har tidligere avslørt at de møtte hverandre for første gang på en «blind date» . Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

(Se og Hør): Det var i november i 2016 at det britiske hoffet bekreftet romansen mellom prins Harry (33) og den amerikanske skuespilleren Meghan Markle (36).

Kun ett år senere delte Kensington Palace den gledelige nyheten på Instagram-kontoen sin om at den mye omtalte duoen endelig var blitt forlovet. Forlovelsen har skapt stor oppmerksomhet rundt om i verden.

«Hans kongelige høyhet prins Henry av Wales og Ms. Meghan Markle har forlovet seg og skal gifte seg», var noe av det som sto i innlegget til kongehuset.

Meghan og Harry har siden den gang vært sjenerøse med å dele bryllupsplanene med offentligheten, og det bekreftet at det blir et bryllup allerede til våren.

I desember kunne nemlig det britiske kongehuset avsløre at bryllupsdatoen var satt til 19. mai i år. Det bekreftet de i et innlegg publisert på Twitter-brukeren sin.

Saken fortsetter nedenfor.

BLIND DATE: Under forlovelses-intervjuet med prins Harry og Meghan Markle kom det frem at deres første møte var en «blind date» og at prinsen ikke visste hvem skuespilleren var før de møttes. Video. NTB / Scanpix / AP Vis mer

Gifter seg i kapellet hvor Harry ble døpt

Det forlovede paret skal gifte seg i St. George's Chapel på Windsor Castle i England. Prins Harry ble selv døpt i det samme kapellet i 1984.

«Hennes Majestet, Dronningen, har fått tillatelse til at bryllupet skal skje på kapellet. Den kongelige familien vil betale for bryllupet, og nærmere detaljer blir annonsert fortløpende», uttalte Kensington Palace i en pressemelding i november.

​Hele verden vil få muligheten til å følge med på bryllupet til turtelduene, da det er blitt bestemt at selve seremonien skal sendes på TV.

​- Paret ønsker at dagen skal være så spesiell som mulig for familie og venner. De ønsker at offentligheten skal få ta del i deler av feiringen og jobber for tiden med ideer om hvordan det skal oppnås, har en talsperson for paret tidligere uttalt.

Saken fortsetter nedenfor.

GIFTEKLARE: Prins Harry og hans forlovede Meghan under et besøk på Cardiff Castle tidligere i år. Foto: NTB Scanpix
GIFTEKLARE: Prins Harry og hans forlovede Meghan under et besøk på Cardiff Castle tidligere i år. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Han har ikke spurt meg enda

​Selv om den store begivenheten bare er få måneder unna, har ikke prins Harry valgt sin forlover - ennå.

I et radiointervju med Roman Kemp tidligere i år, avslørte prins William (35) at han så langt ikke har blitt spurt av lillebroren.

- Han har ikke spurt meg - ennå, bare for å understreke det. Det kan bli et sensitivt tema, fortalte han, ifølge People.

Da prins William giftet seg med Kate Middleton (36) den 29. april 2011, var det prins Harry som var hans forlover.

Det er så langt ikke kjent hvem Meghan vil velge som sin forlover. Tidligere har det imidlertid blitt spekulert i om 36-åringen vil velge blant andre «Baywatch»-stjernen Priyanka Chopra (35) som brudepike.

​Skal ha valgt designer for bryllupskjolen

Ifølge Us Weekly har Meghan valgt designer for brudekjolen. For noen helger siden skal den kommende hertuginnen ha prøvd ulike brudekjoler på slottet sammen med sin gode venn og stylist Jessica Mulroney.

​- Jessica har vært så bra på alle mulige måter. Hun har virkelig vært en klippe for Meghan, uttalte en kilde til nettstedet.

Ifølge kilden ønsker Meghan seg en klassisk og elegant brudekjole til den store dagen.

​Hvem designeren av brudekjolen er, har ennå ikke blitt avslørt, men kilden kunne fortelle at det kun er en liten gruppe på fem personer som vet navnet på designeren.

Det har tidligere blitt uttalt at Victoria Beckham (43) hadde et stort ønske om å designe kjolen.

Ifølge kilder Mirror har snakket med, har Meghan nemlig blitt god venn med Victoria.

Spice Girls-stjernen, som siden 2008 har drevet sitt eget moteimperium, skal ifølge kilder drømme om å designe brudekjolen til den kommende hertuginnen.​

​- Victorias drøm er å lage kjolen til Meghan - og hun er motivert til å gjennomføre det, fortalte kilden.

Ønsker en amerikansk vri på bryllupet

Prins Harry og Meghan Markle skal bruke det samme catering-firmaet, TableTalk, som William og Kate brukte i sitt bryllup, meldte Us Weekly nylig.

Men skal man tro en nær kilde av paret, blir ikke bryllupet like britisk som William og Kate sitt.

- De ønsker å planlegge bryllupet på sin egen måte, og selv om de skal ta hensyn til det tradisjonelle, skal bryllupsdagen kun handle om deres ønsker, fortalte kilden.

Ifølge kilden ønsker paret at bryllupsdagen skal være en spektakulær dag og at festen skal fortsette ut i de tidlige morgentimer.

- Menyen skal bestå av en kombinasjon av begge parets ønsker og smaker, og Meghan ønsker at flere av hennes amerikanske tradisjoner skal få plass i bryllupet, fortsatte kilden.

Selv om paret foreløpig ikke har bekreftet noen musikalske innslag til bryllupet, har det blitt spekulert i at musikeren Ed Sheeran (26) står høyt oppe på ønskelisten til Harry.

Da artisten i desember ble spurt av noen reportere om han kunne tenke seg å stille opp i bryllupet, lød svaret «Ja, hvorfor ikke».

Saken fortsetter nedenfor.

​​​Den mye omtalte gjestelisten

​Ifølge US Weekly skal hertuginne Kate (36), sine familiemedlemmer, inkludert foreldrene, søster Pippa Middleton (34) og broren James Middleton (30), alle være oppført på gjestelisten til bryllupet.

En kilde skal også ha avslørt til nettstedet at mer enn 15 involverte fra den velkjente «Suits»-serien skal være invitert. Meghan skal også ha invitert nære venner fra rundt om i verden. ​

Og skal man tro nettstedet må Meghan etter alt å dømme finne seg i at én av ekskjærestene til prins Harry kommer til å overvære bryllupsdagen deres.​​​

LES OGSÅ: Prins Harry og Meghan er i slekt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer