Marie Fredriksson er død:

Slik blir begravelsen

Etter familiens ønske vil Roxette-stjernens begravelse kun være for hennes nærmeste.

GIKK BORT: Roxette-vokalist Marie Fredriksson døde mandag 9. desember, 61 år gammel. Her med Per Gessle på en av Roxettes siste konserter, i Johannesburg i januar 2016. Foto: REX/ NTB scanpix
GIKK BORT: Roxette-vokalist Marie Fredriksson døde mandag 9. desember, 61 år gammel. Her med Per Gessle på en av Roxettes siste konserter, i Johannesburg i januar 2016. Foto: REX/ NTB scanpix Vis mer

Tirsdag kom den triste nyheten om at Roxette-stjernen Marie Fredriksson er død, bare 61 år gammel. Dødsbudskapet vakte mange følelser i sosiale medier, og flere artister kom med sine kondolanser etter at dødsbudskapet ble kjent.

Stjernen har betydd mye for mange, men begravelsen vil kun være for hennes nærmeste.

- Begravelsen finner sted i stillhet og kun for hennes nærmeste krets, sier Fredrikssons manager, Marie Dimberg i en pressemelding ifølge danske BT.

Expressen skriver at begravelsen finner sted i all stillhet etter familiens ønske.

Marie Frediksson etterlater seg ektemannen Mikael Bolyos (62) og to voksne barn, Inez Josefin Bolyos (26) og Oscar Mikael Bolyos (23).

MED EKTEMANNEN: Marie Fredriksson med Mikael Bolyos i 1999. Foto: Janerik Henriksson/ NTB scanpix
MED EKTEMANNEN: Marie Fredriksson med Mikael Bolyos i 1999. Foto: Janerik Henriksson/ NTB scanpix Vis mer

Støtte til Kreftforeningen

Fans som ønsker å vise sin støtte og minnes Roxette-sangeren, oppfordres til å skrive i en minnebok som ligger ved Baggpipe Studios i Stockholm, hvor Fredriksson har spilt inn en rekke hits med bandet.

I stedet for å legge ned blomster, oppfordres fansen heller til å donere penger til Kreftforeningen.

- Det er med stor sorg vi må meddele at en av våre største og mest elskede artister er borte. Marie Fredriksson gikk bort morgenen 9. desember som følge av sin tidligere sykdom, het det i pressemeldingen da dødsbudskapet ble kjent tirsdag.

Artister i sorg

Marie Fredriksson var en svært folkekjær svensk artist, som sammen med Per Gessle (60) utgjorde den svenske popgruppa Roxette. Duoen ble dannet i 1986, og bandet har hatt fire førsteplasser på den prestisjetunge amerikanske Billboard-lista.

Fredrikssons kollega var raskt ute med sin kondolanse, og skrev blant annet at han sørger og takker stjernen for alt hun har gjort.

- Sender all min kjærlighet til deg og din familie. Ting vil aldri bli det samme, skrev Per Gessle, ifølge Expressen.

Den svenske artisten Pernilla Wahlgren (51) var på en pressekonferanse da hun fikk nyheten, og tok til tårene foran pressen.

- Jeg kjenner at det kommer til å bli sorg i verden nå, fordi hun var en såpass fantastisk artist og menneske, som døde aldeles for tidlig - selv om hun var syk lenge. Jeg kjenner hennes mann Micke best. Jeg tenker på ham og på barna. Dette er kjempetrist, sa hun, ifølge Aftonbladet.

Carola Häggkvist (53) er også i sorg etter sjokkbeskjeden. På Instagram skriver hun følgende om tapet av sin gode venn og kollega:

- Elskede Marie Fredriksson. For en dyp pondus og kraft du hadde i ditt liv. På scenen ble du dobbelt så stor når du fikk ut sangene store følelser i balanse av medmenneskelighet, sårbarhet og total uovervinnelighet. Takk for alt, skriver hun.

Charlotte Perelli (45) skriver på Instagram at hun er knust, og at hun tenker på familien til Fredriksson i denne vonde stunden.

FORHOLD: Gjennom serien «Wahlgrens verden» har man fått innblikk i livet til datter Bianca Ingrosso og mamma Pernilla Wahlgren. Men forholdet deres har ikke alltid vært så bra som det er i dag. Nå forteller de hva som endret det. Reporter: Henriette Eilertsen. Video: Thea Hope/Dplay/Rød Løper Vis mer

LES OGSÅ: I sorg etter farens bortgang