Slik blir årets TV-jul

Kristan Ødegård er klar for å gi Askepott ny kamp om julenøttene.

NØTTEGENERAL: Kristian Ødegård leder både TV 2 programmet "Lille Nøtteaften" og "Julenøtter" på samme kanal. Foto: TV 2
NØTTEGENERAL: Kristian Ødegård leder både TV 2 programmet "Lille Nøtteaften" og "Julenøtter" på samme kanal. Foto: TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEHER.NO: For mange mennesker er julen også en høytid på TV-kalenderen.


TV-kanalene kjemper nemlig hardt om seerene i feriedagene ved hjelp av både tradisjonsrike klassikere og nye programmer.


Her er noe av det du kan glede deg til på de forskjellige kanalene:


Se høydepunkter fra julens TV-program i vår bildespesial lenger ned i saken.


NRK: Fra "Grevinnen og hovmesteren" sparker i gang sin fåtallige feiring i programmet "Dagen før dagen" den 23. desember står klassikerne i kø på statskanalen.


For tusenvis av nordmenn er en jul uten "Tre nøtter til Askepott" og Disney like mangelfull som en ribbe uten tilbehør. - og begge disse to er sin vane tro på plass julaften.


Men det er også noen ferske innslag på NRKs juletallerken.


Blant årets nyheter er den svenske dramaserien "Jul på Saltön", Den handler om journalisten Tommy som kommer for å lage en reportasje om hvordan en vanlig jul i skjærgården feires. Han aner imidlertid ikke om at han snart skal bli fanget i kjærlighetens klør... Serien starter 2. juledag og går hver dag frem til 29. desember.


Årets bronsevinner i TV3-programmet "Sangstjerner" Nicholas Carlie skal i år underholde barna på NRK, i programmet "Julemorgen" på NRK Super og NRK 1. Sammen med Anette Evensen skal han servere filmer, musikk og ablegøyer fra 21. desember til 2. januar.


Andre høydepunkter seerne kan glede seg til er et program om eventyrer Lars Monsens jul i villmarken (lille julaften) og den romantiske filmen "Love Actually" (1. juledag) - med Colin Firth i en av hovedrollene.


TV 2:  I likhet med NRK satser TV 2 på "Julenøtter" i hele romjulen, men Kristian Ødegårds versjon fokuserer mer på tøys og tullball enn reisebrev fra inn- og utland.


Også i år stiller svenske Robert Gustafson opp som Bertil og tar oss blant annet med på en skjebnesvanger tur til Bergen. I år kommer også komikeren Tom Mathisen med en uhøytidelig julekalender i de daglige sendingene.


Mange nøttefans kommer nok også til å følge med når Ødegård og Espen Eckbo igjen teller ned til julaten med sin "Lille nøtteaften" 23. desember.


LES OGSÅ: - Pensjonisthår gir hvit jul


Programmet - som i fjor hadde 479.000 seere - vil i år få besøk av Steinar Lem fra Fremtiden i våre hender. I tillegg kommer blant annet Petter Stordalen og Kurt Nilsen - i imitatoren Gustav Nilsens skikkelse.


1. juledag blir det enda mer julestemning når TV 2 viser teaterstykket "Jakten på juleskurken". Stykket handler om en at nissen må ut og jakte på en skurk som har stjålet alle julegavene.


Blant årets julefilmer vil nok både animasjonsfilmen "Du grønne glitrende Shrek god dag" (4. juledag) med det populære grønne trollet og den evigunge "Flåklypa Grand Prix" (23. desember) falle i smak for barn i alle aldre.


De voksne kan også glede seg over at Tante Pose gjør comeback på julaften. Vil man krydre julestemningen med litt romantikk er også "Operafantomet" (5. juledag) og Jula Roberts' "Runaway Bride" (5. juledag) verd en titt.


TVNorge: Er du i tvil om hvordan skal tilberede kalkun, kan du kanskje plukke opp noen nyttige tips når kjendiskokken Jamie Oliver drar i gang sin julespesial lille julaften.


Julestemning med kaos blir det når den fisefine fruen Hyacinth Bucket fra "Høy på pæra" drar i gang juleforberedelser på julaften og pusser opp huset i en julespesial 2. og 3. juledag.


Enda flere forviklinger blir det når Chevy Chase & Co. skal lage familiejul i komedien "Hjelp, det er juleferie" 2. juledag. Familien Griswold gjør nemlig nesten alle de tabber som kan begås når hele familien skal samles under ett tak...


LES OGSÅ: Slik gikk det med "Hjelp, det er juleferie"-gjengen


Andre filmer som kan anbefales fra kanalens juleprogram er dramaet "Cold Mountain" fra borgerkrigstidens USA, med blant annet Nicole Kidman og Jude Law på rollelisten.


Harry Potter-fansen kan også få et gjensyn med sin favoritt-trollmann i filmene "Harry Potter og Mysteriekammeret" og "Harry Potter og fangen fra Azkaban" henholdsvis julaften og første juledag.


Vil du heller høre på musikk i godstolen bør du også vurdere konserten med Katie Melua 3. juledag. Da sender TV Norge "The Closest Thing To Crazy"-sangerinnens konsert fra Düsseldorf.


TV3: Julen er først og fremst filmtid på TV 3. Kanalen viser alle de fire "Hjemme Alene"-filmene. Selv om de to siste ikke kan måle seg med de første  - som har barnestjernen Macaulay Culkin i hovedrollen - kan de by på moro for de minste.


Arnold Schwarzenegger prøver også å skape julestemning etter beste emne i rollen som desperat pappa på jakt etter den perfekte julegaven i filmen "Bjelleklang" (julaften).


Barna kan også kose med en rekke tegnefilmer, blant annet om den sprø bikkja Scooby Doo.


Blant filmer for de voksne er Dustin Hoffman-dramaet "Hero" julaften, den helsprø Chevy Chase komedien "Hjelp vi må på ferie til Europa" (4. juledag) og det Oscarbelønte 2. verdenskrigsdramet Pearl Harbor (30. desember) - med blant annet Ben Affleck og Josh Hartnett. hovedrollene.


Få hele julens TV-program i Seher.nos TV-guide!


Se mer av hva du kan glede deg til i julen i vår bildespesial:LES OGSÅ: Se hva som skjedde med "Hjelp, det er juleferie"-stjernene!


 


 

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer