Slik blir Agnetes MGP-uke

- Det som er absolutt viktigst er de tre minuttene på scenen.



SYNGER PÅ TORSDAG: Agnete Johnsen er Norges MGP-håp, og skal i ilden under andre semifinale torsdag. Fram til da står blant annet hvile, sangøvelser og sceneprøver på programmet - men ikke pressekonferanser eller andre sammenkomster. Her er hun fotografert på øving lørdag 7. mai. Foto: Splash News
SYNGER PÅ TORSDAG: Agnete Johnsen er Norges MGP-håp, og skal i ilden under andre semifinale torsdag. Fram til da står blant annet hvile, sangøvelser og sceneprøver på programmet - men ikke pressekonferanser eller andre sammenkomster. Her er hun fotografert på øving lørdag 7. mai. Foto: Splash News Vis mer

Søndag gikk den offisielle åpningsseremonien for årets Eurovision Song Contest av stabelen i Stockholm — uten Norges deltaker Agnete Kristin Johnsen (21) til stede.

Forrige uke ble det kjent at finnmarkingen dropper alt av pressekonferanser og samlinger for å fokusere på opptredenen sin i semifinalen torsdag.

Overfor NRK begrunnet 21-åringen aktivitetsbegrensninga med at hun slet med sin mentale helse, uten at hun ønsket å kommentere situasjonen ytterligere.

Sangprøver og hvile

Prosjektleder for MGP i NRK og leder for den norske delegasjonen, Stig Karlsen, sier til Dagbladet at helsemessige utfordringer er årsaken til at Johnsen ønsker å bli skjermet fra aktiviteter som ikke er direkte relatert til sceneopptredenen hennes.

- Det krever at vi tar ned mengden aktiviteter, slik at hun får litt mindre å tenke på. Det som er absolutt viktigst er de tre minuttene på scenen, sier Karlsen til Dagbladet.

Men pressekonferanser og festligheter er langt fra de eneste bestanddelene i en MGP-oppkjøring, skal vi tro delegasjonslederen.

Han forteller at 21-åringen har vært ute i Stockholm-sola i helga, og at hun også tilbringer en del tid på hotellet med musikkprodusent og korister.

Mandag og tirsdag er det deltakerne i den første semifinalen som «okkuperer» Globen. Disse dagene skal Agnete ha sangprøver, i tillegg til å hvile.

Onsdag kveld og torsdag ettermiddag framfører hun «Icebreaker» totalt tre ganger, før semifinalen går av stabelen fra klokka 21 torsdag kveld.

- Kommer til å vinne

Hvis alt går som den norske delegasjonen håper på, blir fredag nok en travel dag, med nye øvinger til selve MGP-finalen lørdag.

Men hvis Agnete ikke blir en av de ti finalistene som går videre torsdag, er planen en litt annen.

- Da kommer vi til å ha en helt nedpå, hyggelig avslutning med delegasjonen og Agnete. En slags debrif i form av et hyggelig måltid, prat og kos, sier Karlsen, som understreker at dette er et scenario de ikke har brukt mye tid på å tenke på.

- Hun kommer til å vinne dette, sier han bestemt.

Uansett hva som skjer denne uka vil NRK følge Agnete opp etter endt konkurranse.

- Dette er det en plan på. Hun vil bli ivaretatt av apparatet hun ellers jobber med. Vi vil også ta del i debrif, og sørge for at vi gir Agnete ei god bru videre, sier Karlsen.

Denne saken ble opprinnelig publisert på Dagbladet.no.

LES OGSÅ: Fikk bleier i gave av tante Pippa