Prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett:

Slik blir 17. mai

Kongehuseksperter tror ikke Märthas nye kjæreste blir å se på slottsbalkongen.

KLAR FOR NASJONALDAGEN: Allerede tirsdag kunne prinsesse Märtha Louises kjæreste Durek Verrett avsløre at han gleder seg til å feire 17. mai i Norge. Foto: NTB Scanpix
KLAR FOR NASJONALDAGEN: Allerede tirsdag kunne prinsesse Märtha Louises kjæreste Durek Verrett avsløre at han gleder seg til å feire 17. mai i Norge. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prinsesse Märtha Louises (47) nye kjæreste, den selvproklamerte «sjamanen» Durek Verrett (44), har sørget for enorme mengder medieoppmerksomhet etter at forholdet ble kjent søndag.

Oppstyret har på ingen måte blitt mindre etter at han landet på Gardermoen tirsdag. Det er ventet at 44-åringen blir værende i Norge en stund framover, blant annet for å holde flere foredrag.

Verrett skal også feire nasjonaldagen på norsk jord sammen med Märtha. Tidligere denne uka repostet han nemlig følgende bilde på Instagram:

KLAR: Tirsdag ankom Verrett Norge, og repostet dette bildet på sin Instagram-historie. Foto: Instagram
KLAR: Tirsdag ankom Verrett Norge, og repostet dette bildet på sin Instagram-historie. Foto: Instagram Vis mer

Ordknappe

Verken han, slottet eller Märthas representanter har villet dele mange detaljer om hvor eller hvordan paret skal feire dagen, trolig med god grunn.

På kongehusets nettsider kommer det fram at kronprinsfamilien, i likhet med tidligere år, vil hilse på barnetoget i Asker utenfor sitt hjem på Skaugum. Tradisjonen tro hilser også kongefamilien på barnetoget fra slottsbalkongen senere på dagen.

PÅ SKAUGUM: Kronprinsfamilien starter nasjonaldagen på Skaugum. Også i år skal de hilse på barnetoget. Her avbildet på trappa i fjor. Foto: NTB Scanpix
PÅ SKAUGUM: Kronprinsfamilien starter nasjonaldagen på Skaugum. Også i år skal de hilse på barnetoget. Her avbildet på trappa i fjor. Foto: NTB Scanpix Vis mer
TRADISJON: På 17. mai er det kongeparet og kronprinsfamilien som står på slottsbalkongen. Foto: NTB Scanpix
TRADISJON: På 17. mai er det kongeparet og kronprinsfamilien som står på slottsbalkongen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Når det gjelder Märtha og Verrett, kommer det imidlertid ikke fram noen detaljer på kongehusets nettsider. Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, forteller at det ikke er tradisjon at prinsesse Märtha Louise står sammen med kongeparet og kronprinsfamilien på balkongen.

Kan bli invitert til slottet

- Hun gjorde det riktignok som barn og ungdom, men har ikke gjort det på mange, mange år. Så for dem som lurer på om de vil få se Durek på balkongen, er svaret nei, sier Vagle, og fortsetter:

- Prinsessa og døtrene pleier imidlertid å være inne på slottet mens de andre jobber, og for den som ser godt, kan man muligens få et glimt av dem i vinduene.

Kongehuseksperten forteller at de pleier å stå der og se toget sammen med blant andre prinsesse Astrid.

- Ja, og kanskje Durek står der i år, spekulerer hun.

Vagle påpeker at det i hvert fall ikke er noen tvil om at det å få oppleve nasjonaldagen fra orkesterplass, vil være en uforglemmelig opplevelse for ham.

DEN GANG DA: Her var Märtha på balkongen sammen med familien i 1980. Foto: NTB Scanpix
DEN GANG DA: Her var Märtha på balkongen sammen med familien i 1980. Foto: NTB Scanpix Vis mer
ELDRE: Märtha i 1988 sammen med prins Haakon, kronprinsesse Sonja, kong Olav og kronprins Harald. Foto: NTB Scanpix
ELDRE: Märtha i 1988 sammen med prins Haakon, kronprinsesse Sonja, kong Olav og kronprins Harald. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Har gått gjennom det samme

Når kongefamilien er ferdig med å vinke til barnetoget, inviterer kongeparet til sin tradisjonsrike 17. mai-lunsj på slottet. Da inviterer de både barn, barnebarn og svigerbarn, og Vagle forteller at hun ikke blir overrasket dersom Verrett skal dit fredag.

- Kongen og dronningen har alltid tatt imot sine barns kjærester med åpne armer og åpent sinn, og jeg tror ikke Durek er noe unntak, sier hun, og fortsetter:

PRINSESSEN: Märtha Louise og kjæresten Durek Verrett gjestet God Morgen Norge på TV 2 torsdag 16. mai. Video: TV 2 Se hele saken her: https://www.tv2.no/a/10611424/ Vis mer

- Kongefamilien er en sammensveiset gjeng, som støtter hverandre i tykt og tynt. Både dronning Sonja og kronprinsesse Mette-Marit har jo dessuten begge opplevd et særdeles kritisk søkelys selv, da de ble koblet til sine nåværende menn, og de vet naturligvis mye om hva Durek og Märtha står i nå.

Se og Hør har snakket med kongehusekspert i TV 2, Kjell Arne Totland, som i likhet med Vagle påpeker at prinsessa ikke har noen offisielle plikter på nasjonaldagen.

- I dag er det bare kongeparet og kronprinsparet som har det. Det er da også bare disse seks som hilser på barnetoget fra slottsbalkongen, sier han.

GAVE: Sjamanen fikk Se og Hørs lusekofte da han var på vei ut fra God Morgen Norge. Vis mer

- Tiden vil vise

Også Totland trekker fram at det er naturlig at prinsesse Märtha Louise og hennes barn er på slottet 17. mai, og at de ved flere anledninger har dukket opp i vinduet, på det Totland beskriver som kronprins Haakons kontor.

- Helt fra Märtha og Haakon var i tenårene har kongeparet lagt stor vekt på å møte deres kjærester og hjertevenner, og invitere dem hjem til seg. Det var jo noe de selv savnet i sin tid, sier kongehuseksperten, og legger til:

- Jeg er sikker på at det blir en hyggelig lunsj med typisk 17. mai-mat. Kanskje Durek vil få smake spekekjøtt og eggerøre for aller første gang, spør Totland.

- Så får heller tida vise hvordan prinsessens nye romanse utvikler seg, legger han til.

Se og Hør har vært i kontakt med kommunikasjonssjef ved Det kongelige hoff, Guri Verpen, som opplyser at de ikke kommenterer prinsessens private program.

Heller ikke prinsesse Märtha Louises personlige assistent, Carina Scheele Carlsen, vil kommentere prinsessas planer for nasjonaldagen.

Se og Hør har vært i kontakt med Durek Verrett torsdag ettermiddag. Han ønsket ikke å kommentere saken.

LES OGSÅ: Märthas forhold vekker oppsikt i utlandet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer