Slik ble svigerdatteren modell

Krimdronningen lette lenge etter en lys og vakker kvinne som kunne pryde omslaget på hennes siste boksuksess. Plutselig oppdaget hun at løsningen lå i nærmeste familie!

SPENNENDE FAMILIE: Unni Lindell sammen med svigerdatter Teres (med sønnen Theodor), ektemannen Per Christian Garnæs og sønnen Fredrik. Foto: Espen Solli
SPENNENDE FAMILIE: Unni Lindell sammen med svigerdatter Teres (med sønnen Theodor), ektemannen Per Christian Garnæs og sønnen Fredrik. Foto: Espen Solli Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Unni Lindells (57) siste krim, "Brudekisten", er for andre uke på rad nummer en på topplista over norsk skjønnlitteratur. Av førsteopplaget på 75.000, er allerede 60.000 eksemplarer solgt.

Boka er omtalt og analysert og vurdert ned til minste komma, men Se og Hør kan avsløre en hemmelighet:

Kvinnen som er avbildet på omslaget til boka, er Unni Lindells egen svigerdatter!

Teres Lindell Garnæs (30) er gift med Unnis yngste sønn, Fredrik (33) - og hun stilte sporty opp da svigermor ringte.

Lette etter modell

Omslagsbildet er fra kjelleren på Gaustad, landets mest berømte behandlingssted for mennesker med psykiske lidelser, eller "sinnsykehus", på mer folkelig norsk.

 - Vi lette etter en modell som kunne passe til hovedpersonen Emmy Hammer.  Hun skulle være lys og vakker. Men vi fant ingen som lignet helt. Da kom jeg på Teres. Hun lignet på en prikk. Jeg ringte henne og spurte om hun kunne tenke seg å ligge over en kiste?, forteller Unni - og innrømmer:

- Det er nok litt crazy med en sånn svigermor som meg...

Men Teres stilte velvillig opp hjemme i stua si. Fotografen tok bildet, og designer Terese Moe Leiner klippet henne så inn i coveret. Resultatet se du hos bokhandlere og i bokhyller landet rundt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer