Venke Knutson:

Slik ble hun sjekket opp

Venke Knutson åpner seg om forholdet til mannen.

DELER DETALJER: Venke Knutson deler ærlige detaljer fra tiden hun møtte mannen sin. Foto: Tore Skaar / Se og Hør
DELER DETALJER: Venke Knutson deler ærlige detaljer fra tiden hun møtte mannen sin. Foto: Tore Skaar / Se og Hør Vis mer
Publisert

Venke Knutson (42) lettet i sommer på sløret om hvorfor hun hadde valgt å trekke seg unna rampelyset.

På begynnelsen av 2000-tallet toppet nemlig 42-åringen hitlistene med låter som «Panic», «Sacred» og «Just a Minute». I 2007 ble hun nominert til Spellemann for Årets Hit med sangen «Holiday», og tre år senere karret hun seg til den norske MGP-finalen.

Men så ble det stille fra popyndlingen, og hun trakk seg sakte, men sikkert tilbake fra offentligheten. Selv om hun valgte å legge artistkarrieren på hyllen, har hun i alle fall én ting med seg fra den tiden.

Hun møtte nemlig mannen hun nå er gift med på en Spellemannsfest.

SPELLEMANN: Den kontroversielle artisten Tix ble kåret til Årets Spellemann under årets Spellemannsprisutdeling. BILDER: NRK Vis mer

Romantisk date

Knutson har vært gift med Thomas Wold (46) siden 2008, og sammen har de barna Vilma (12) og Villas (10). Wold har på sin side også to barn fra et tidligere forhold.

I et intervju med Klikk.no åpnet «Just a Minute»-sangeren seg nylig om forholdet til ektemannen.

Som nevnt møttes de første gang på Spellemannsfest på Grand Hotel. Der jobbet Wold som lydmann, og det var slik de kom i prat. Det ene førte til det andre, og ikke lenge etter ble hun bedt ut på middagsdate.

Lydmannen plukket henne opp i en taxi og lurte på hva hun kunne tenke seg å spise.

- Italiensk, kinesisk, thai, burger?

ENSOM: Venke Knutson gjester denne uka «Lindmo», og der forteller hun blant annet om at hun ble ensom etter skilsmissen. Video: NRK Vis mer

Sangeren, som hadde sett for seg at mannen hadde lagt en plan, måtte skjule skuffelsen i stemmen da hun mumlet «kinesisk, kanskje».

Da de ankom restauranten ble hun derfor svært overrasket over at han allerede hadde booket et bord for to.

- Jeg lurte på hvordan han kunne vite at jeg ville svare det. 'Jeg har bestilt bord på fem forskjellige steder i kveld', svarte han da. Siden da har jeg vært hans, forteller 46-åringen i intervjuet.

Nå har de vært gift i 13 år og har huset fullt av tenåringer. Og Knutson legger ikke skjul på at hun er svært lykkelig med både mann og familie:

- Vi er flinke til å støtte hverandre. Han gleder seg over mine ting og jeg gleder meg over hans. Thomas har også gjort meg til mamma, noe jeg er veldig glad for.

ÅPNER OPP: Karsten Warholm åpner om kjæresten på «Kåss til kvelds». Video: NRK Vis mer

Medaljens bakside

I et intervju med Dagbladet har 42-åringen tidligere fortalt om tiden da hun valgte å trekke seg tilbake.

- Jeg hadde ti gode år som låtskriver, sanger og artist. Det var kjempegøy å reise rundt, skrive sanger og spille for folk, men etter hvert føltes det riktig å gi fra meg plassen på scenen til noen andre. Jeg fikk barn og kjente at jeg ikke hadde det samme fokuset lenger. Jeg hadde ikke noe å gi på samme måte.

Med hit etter hit som raskt ble favoritter blant nordmenn, ble Knutson raskt et velkjent ansikt. Hun fortalte i intervjuet at det var fint å jobbe som låtskriver, men at med kjendisstatus følger også visse forventninger og press. Hun fikk kjenne på medaljens bakside:

- Jeg tror man skal være godt skrudd sammen for å la være å bry seg om hva andre mener om deg. Jeg gikk på den smellen gang på gang, at jeg brydde meg for mye om hva folk mente om meg.

OVERRASKES: Jørgine Massa Vasstrand venter sitt fjerde barn, og under pressetreffet i forbindelse med «Funkyfam» sesong 3, får hun seg en skikkelig overraskelse. Video: Rød Løper Vis mer

Den tidligere MGP-finalisten ville imidlertid ikke utelukke et mulig comeback på scenen.

- Hvis det er en bitte liten plass på hjørnet av scenen en dag om ti år, sier jeg ikke nei til å begynne å spille litt igjen, avsluttet hun.

LES OGSÅ: - Kom meg ikke ut

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer