Slik ble han «Skam-William»

Skuespiller Thomas Hayes røper hvordan han fikk årets kanskje største «snakkis»-rolle.

OVERRUMPLET: Thomas Hayes, som er blitt rikskjendis som rollefiguren William Magnusson i NRK-serien «Skam», sier til Seoghør.no at han i stor grad kan takke søsteren for gjennombruddet. Han hadde aldri forventet at TV-serien skulle ta av så mye som den har gjort. Foto: NRK
OVERRUMPLET: Thomas Hayes, som er blitt rikskjendis som rollefiguren William Magnusson i NRK-serien «Skam», sier til Seoghør.no at han i stor grad kan takke søsteren for gjennombruddet. Han hadde aldri forventet at TV-serien skulle ta av så mye som den har gjort. Foto: NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Siden høsten 2015 har skuespiller Thomas Hayes (18) smeltet både yngre og godt voksne hjerter som mystiske William Magnusson i NRK-suksessen «Skam».

Da han og «Skam»-motspiller Herman Tømmeraas dukket opp på magasinet ELLEs årlige sommerfest i Oslo torsdag kveld, ble selv norske kjendiskvinner og motefiffen starstruck ifølge Dagbladet.

Og i et intervju med Seoghør.no avslører den ekstremt populære skuespilleren hvordan han endte opp med å bli hele Norges «Skam-William».

- Det startet med at søstera mi meldte meg på Skam-audition litt på spøk. Så tenkte jeg at det kunne være en god erfaring å være gjennom en slik intervjurunde. Derfor stilte jeg opp - og tydeligvis gjorde jeg noe rett, sier Hayes.

Se video fra ELLE-festen nedenfor:

- Har ikke forandret meg

Thomas Hayes, som for øvrig har vært russ på russebussen Normandy i år, legger til at han har ønsket å bli skuespiller hele livet.

Ifølge IMDb.com er «Skam»-rollen hans første TV- eller filmrolle, og man kan trygt si at Hayes har truffet blink på første forsøk:

- Livet har forandret seg voldsomt. Nå blir jeg stoppet på gata og mange vil ha selfier. Det er veldig rart egentlig. Og selvsagt tar mange meg for å være William - altså karakteren. Jeg føler ikke at jeg har forandret meg så mye, men omstendighetene rundt har forandret seg helt, sier han til Seoghør.no på ELLE-festen.

Det voldsomme oppstyret rundt ungdomsserien «Skam», som hadde sesongavslutning for sesong 2 nylig, har imidlertid ikke skremt Thomas Hayes fra å satse videre som skuespiller.

- Jeg drømte om å bli skuespiller da jeg var liten. Skuespill er noe jeg har lyst til å drive med videre. Akkurat nå er det ingenting jeg heller vil enn å drive med dette her, understreker han.

Konkurranse: Ligner du på en av «Skam»-stjernene?

Saken fortsetter under bildet.

POPULÆRT PAR: Det er romansen mellom William (Thomas Hayes) og Noora (Josefin Frida Pettersen) som er den aller største snakkisen i sesong to av «Skam» - som ble avsluttet fredag 3. juni.  Foto: NRK
POPULÆRT PAR: Det er romansen mellom William (Thomas Hayes) og Noora (Josefin Frida Pettersen) som er den aller største snakkisen i sesong to av «Skam» - som ble avsluttet fredag 3. juni. Foto: NRK Vis mer

Profilerte «Skam»-fans

Foreløpig er serien NRKs mest sette TV-serie på nett noen gang. Nylig bekreftet dessuten serieskaper Julie Andem overfor NRK at «Skam» får en tredje sesong. Selv om målgruppen for serien er ungdommer, har «Skam» åpenbart fått en mye større tilhengerskare. 

- Serien treffer i målgruppen 16 år, men sees også blant dem som eldre og de som er yngre, sa prosjektleder Marianne Furevold-Boland til NRK tidligere i år.

I tillegg følger mange seriens rollefigurer på det sosiale mediumet Instagram. Nylig ble det også kjent at fansen kan følge skuespillerne på Snapchat. Der kan fansen for å få et bedre innblikk i hva de unge skuespillerne driver med når de ikke spiller inn den populære serien.

Saken fortsetter under bildet.

PÅ BØLGELENGDE MED UNGDOMMEN: Kronprinsesse Mette-Marit har fortalt at hun liker å se på ungdomsserien «Skam». Her er hun med kronprins Haakon, sønnen Marius Borg Høiby, prins Sverre Magnus og prinsesse Ingrid Alexandra i 2014. Foto: NTB scanpix
PÅ BØLGELENGDE MED UNGDOMMEN: Kronprinsesse Mette-Marit har fortalt at hun liker å se på ungdomsserien «Skam». Her er hun med kronprins Haakon, sønnen Marius Borg Høiby, prins Sverre Magnus og prinsesse Ingrid Alexandra i 2014. Foto: NTB scanpix Vis mer

Både kronprinsesse Mette-Marit (42) og talkshow-konge Fredrik Skavlan (49) er for øvrig blant dem som har uttrykt sin store begeistring for ungdomsserien.

- Jeg tenker at det er fantastisk at serien har skapt en så stor samtale, og spesielt om temaer som er vanskelige. Og det er en mulighet for meg som mor å kunne forstå mer av hva slags verden barna mine lever i. Det er fint for meg, sa kronprinsessen til Seoghør.no i starten av juni.

Da «Skam» hanket inn hele tre priser da Gullruten ble arrangert i Bergen i midten av mai, røpet også Fredrik Skavlan at han er fan av NRK-serien:

LES OGSÅ: Slik ser ikke «Prison Break»-stjernen ut lenger

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer