GOD STØTTE: Astrid Uhrenholdt Jacobsen fikk trøst av sine lagvenninner Maiken Caspersen Falla og Ingvild Flugstad Østberg etter et renn under Sotsji-OL. Rett før OL-lekene begynte fikk Astrid sjokkbeskjeden om brorens død.  Foto: All Over Press
GOD STØTTE: Astrid Uhrenholdt Jacobsen fikk trøst av sine lagvenninner Maiken Caspersen Falla og Ingvild Flugstad Østberg etter et renn under Sotsji-OL. Rett før OL-lekene begynte fikk Astrid sjokkbeskjeden om brorens død. Foto: All Over PressVis mer

Slik ble første julen uten broren

Verdenscup-vinner Astrid Uhrenholdt Jacobsen åpner opp om savnet.

SEOGHØR.NO: For nøyaktig fire uker siden feiret familien Uhrenholdt Jacobsen sin første jul uten yngstebarnet Sten Anders, som gikk bort i februar samme år.

Til Dagbladet forteller skiløper Astrid Uhrenholdt Jacobsen (27) at julen, som hun hadde gruet seg sånn til, ikke ble så vond som hun hadde forestilt seg:

- Julen ble faktisk bedre enn jeg hadde forventet. For all del, det var tøft. Du hører jo fra alle andre at alt av det første blir veldig vanskelig. Men jeg har nok vært godt forberedt på mange av disse «første-opplevelsene», at de skulle bli veldig vanskelige. Og så har jeg jo kanskje blitt positivt overrasket i stedet.

FØLELSESLADET: Astrid Uhrenholdt Jacobsen kysset skiene sine etter at hun vant sprinten under verdenscupen i Rybinsk i Russland fredag. Foto: All Over Press
FØLELSESLADET: Astrid Uhrenholdt Jacobsen kysset skiene sine etter at hun vant sprinten under verdenscupen i Rybinsk i Russland fredag. Foto: All Over Press Vis mer

Det var like før julehøytiden at 27-åringen snakket ut om tapet av broren i et stort intervju med Kirkens Bymisjon:

– Jeg har sagt til familien og venner rundt meg at jeg egentlig ikke gleder meg til jul. Det kommer til å føles tomt. På en måte er det godt å være forberedt på at det vil bli annerledes. Og kanskje er ikke annerledes nødvendigvis dårlig, sier hun.

Har gjort henne sterkere

Etter en periode med skade som følge av en sykkelulykke, er langrennsstjernen tilbake igjen for fullt, og kjemper i disse dager om en plass i VM-troppen.

Til Dagbladet forteller Uhrenholdt Jacobsen at hun er overbevist om at de negative erfaringene definitivt har gjort henne sterkere:

- Jeg tror nok at den motgangen er en av grunnene til at jeg fortsatt er her. Uten de opplevelsene tror jeg vel at jeg hadde slutta for mange år siden, sier hun til avisen.

KJEMPET OG VANT: Astrid Uhrenholdt Jacobsen kunne fredag denne uken juble etter å ha vunnet 10 km fristil-konkurransen under verdenscupen i Rybinsk i Russland. Foto: All Over Press
KJEMPET OG VANT: Astrid Uhrenholdt Jacobsen kunne fredag denne uken juble etter å ha vunnet 10 km fristil-konkurransen under verdenscupen i Rybinsk i Russland. Foto: All Over Press Vis mer

Fredag denne uken havnet Astrid øverst på pallen i 10 km fristil-konkurransen under verdenscupen i Rybinsk i Russland - 27-åringens første verdenscupseier siden mars 2008.

LES OGSÅ: - Jeg tar én dag av gangen

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.