Ed Sheeran:

Slettet Twitter etter «Game of Thrones»-debut

Ed Sheeran var på plass i første episode av fantasy-serien, men tilbakemeldingene har vært varierende.

KRITIKK: Ed Sheeran har møtt hard kritikk etter at han dukket opp i første episode av sesong sju av fantasty-serien «Game of Thrones». Nå har stjernen slettet Twitter-profilen sin. Foto: HBO Nordic
KRITIKK: Ed Sheeran har møtt hard kritikk etter at han dukket opp i første episode av sesong sju av fantasty-serien «Game of Thrones». Nå har stjernen slettet Twitter-profilen sin. Foto: HBO Nordic Vis mer
Publisert

Natt til mandag denne uka hadde sesong sju av fantasty-serien «Game of Thrones» premiere. En rekke fans fikk med seg første episode av den nest siste sesongen på strømmetjenesten HBO.

Men da den verdenskjente artisten Ed Sheeran (26) dukket opp i serien, ble det trolig litt for mye for enkelte. En rekke fans har nemlig stormet etter musikerens TV-debut.

Saken fortsetter under bildet.

TV-DEBUT: Her er Ed sammen med Maisie Williams som spille Arya Stark i den populære serien. Foto: HBO Nordic
TV-DEBUT: Her er Ed sammen med Maisie Williams som spille Arya Stark i den populære serien. Foto: HBO Nordic Vis mer

Får kritikk

Bakgrunnen for den krasse kritikken skal være at en slik stjerne river serien bort fra dens magiske univers, ifølge The Telegraph.

Enkelte fans ble positivt overrasket over synet av Sheeran, mens andre har uttrykket sin misnøye. Blant annet har en skrevet at håper Eds rollefigur blir spist av en ulv. Og nå har sangeren slettet sin Twitter-profil.

Flere hevder at dette skal ha vært på grunn av all den krasse kritikken han har måtte tåle.

TV-anmelder i Dagbladet, Marie Kleve, forteller at «Game of Thrones» er en serie mange har et sterkt, nesten et personlig forhold til.

- Slik sett er det ikke så rart at noen slår piggene ut og blir skeptiske til det som kan se ut som en stjerne som vil profitere på hypen, forklarer hun.

Likevel mener Kleve at kritikken har vært smålig, og hun synes at Sheerans utseende passer godt inn i serien.

- Han gjorde en god figur, og han har den perfekte «Game of Thrones»-looken, sier hun, og legger til at sangen, som stjernens karakter framførte i episoden, var både nydelig og helt i stil med universet.

Saken fortsetter nedenfor.

VINTEREN ER HER: En ny trailer på hele to minutter avslører en del av handlingen i den kommende sesongen av «Game of Thrones». Video: HBO Vis mer

Ofte kjente personer

Til tross for at det meste av kritikken som har fått dekning i media har vært rettet mot Ed Sheeran, synes Kleve at han klarte seg bra.

- Det var andre skuespillere i den aktuelle scenen som framstod stivere enn ham. For øvrig var det en fin scene, fordi den tok opp fotfolkets skjebner i krigene - noe serien har fått mye kritikk for å hoppe bukk over før, forteller hun.

Kleve er klar på at fansen må tåle å se kjente stjerner i TV-serier.

- Hvis du ikke klarer å leve deg inn i fantasyhistorier der det dukker opp kjente fjes i noen av rollene, vil du slite med å se på det meste som kommer av filmer og serier fra Hollywood.

Ed Sheeran selv har ikke kommentert kritikken som har kommet mot ham.

Logget av

Dette er ikke første gang den 26 år gamle artisten har slettet Twitter-profilen sin. Tidligere i juli logget han nemlig også av, og i et intervju med The Sun forklarte Sheeran hvorfor.

- Jeg har logget helt av Twitter nå. Jeg orker ikke lese det. Jeg går innom og det er ingenting annet enn folk som sier slemme ting. Twitter er en plattform for akkurat det, forklarte han og fortsatte:

- Én kommentar ødelegger dagen. Det er grunnen til at jeg måtte vekk. Du blir gal i hodet av å tenke på hvorfor folk misliker deg så mye.

Saken fortsetter nedenfor.

SJALU: Kristofer Hivjus kone Gry Molvær var med på festpremieren av «Game of Thrones» på Colosseum kino i Oslo. Hun var ikke spesielt fornøyd med at Hivjus karakter Tormund flørter på skjermen. Reporter: Julie Solberg / Video: Marie Røssland Vis mer Vis mer

Blir sjalu

«Game of Thrones» har blitt en TV-serie hvor folk engasjerer seg verden over - også her til lands. Mandag denne uken var det duket for premiere av den første episoden på Colosseum kino i Oslo.

Blant en rekke ivrig fans dukket også den norske skuespilleren, Kristofer Hivju (38), som spiller Tormund Giantsbane i serien, opp på løperen.

Hivju hadde med seg kona, Gry Molvær, på den storslåtte premieren, og hun kunne fortelle at hun blir sjalu når hun ser ektemannen på skjermen.

Mot slutten av sesong seks viste nemlig ektemannens hardbarka karakter nye sider av seg selv, da han flørtet hemningsløst med Brienne of Tarth, spilt av Gwendoline Christie.

- Blir veldig sjalu, sa Molvær til Dagbladet og lo.

Til Dagbladet kunne Hivju avsløre at karakterene kommer til å møtes igjen.

- Det kommer til å bli mye action, avslørte han, uten å ville røpe noe mer.

LES OGSÅ: - I mitt hode er det krise

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer