Petter Stordalen:

Slettet innlegg etter kritikk

Petter Stordalen har pensjonert sin pelskledde venn. Det har fått reaksjoner.

FÅR KRITIKK: Petter Stordalen har skaffet seg ny hund, og samtidig gitt bort sin gamle. Det er kritikkverdig, mener følgerne hans. Foto: Fredrik Hagen / NTB
FÅR KRITIKK: Petter Stordalen har skaffet seg ny hund, og samtidig gitt bort sin gamle. Det er kritikkverdig, mener følgerne hans. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ingen hemmelighet at menneskets beste venn - hunden - engajserer stort nesten uansett hva det gjelder.

Forrige uke avslørte hotellkongen Petter Stordalen (58) at han hadde skaffet seg en ny hund, Tage - en to år gammel schäferhund. Med det ble det også kjent at hans pelskledde venn gjennom flere år, Öbbe, skulle pensjoneres og gis bort.

Det falt ikke i god jord hos følgerne hans.

Öbbe har flere ganger vært å se i Stordalens sosiale medier-kanaler, og flere av følgerne hans har lagt sin elsk på hunden. Dermed var det også flere som reagerte kraftig da det ble kjent at han skulle omplasseres.

Kritikkverdig

«Etter mange fantastiske år er tiden kommet for å gå i pensjon også for Öbbe. Beste stedet han kan få nå er ved skogen ved Kustmarken der han ble født», skrev hotellkongen på Instagram forrige uke, i et innlegg som nå er fjernet fra bildedelingstjenesten. Innlegget ligger fremdeles på Facebook.

Kommentarfeltet fylte seg raskt opp med reaksjoner, der flere mente at det var kritikkverdig å gi bort en gammel hund.

OM KJÆRESTEN: Denne uken er Petter Stordalen blant kjestene på «Senkveld», og der åpner han opp om kjæresten. Video: TV 2 Vis mer

«Så når hunden er gammel, så gir man den bort?»

«Dette var ganske hjerterått. Settes han bort fordi han ikke lenger kan holde tritt med dine løpeturer?», spør en annen, mens en tredje skriver:

«Digger deg Petter, men denne er vanskelig å svelge»

«Det hadde jeg personlig aldri gjort. Hunden skal få være i sitt hjem hele livet. Da må vi som familie tilpasse oss. Tar vi ansvar når vi skaffer hund så er det livet ut for hunden».

- Det beste for Öbbe

Se og Hør har vært i kontakt med Petter Stordalen gjennom Nordic Choice Hotels' kommunikasjonssjef for en kommentar til saken. Han svarer ikke på Se og Hørs henvendelse hva angår kritikken, men sier i en uttalelse:

- Öbbe har har vært en fantastisk følgesvenn gjennom mange år. Min helhetsvurdering er at der Öbbe er i livet nå, har han det best i rolige omgivelser på Kustmarken, der han blir tatt godt vare på av Robban, som han har hatt et nært forhold til hele livet.

TJUVSTARTET: Petter Stordalen skulle telle ned til kl 16.00, men han var litt for ivrig. Video: Marie Røssland. Vis mer

- Selv om det er med tungt hjerte at jeg skilles fra en så god venn, er jeg helt overbevist om at dette er til det beste for Öbbe, og det er hans behov og livskvalitet som har vært min prioritet oppi dette.

Se og Hør får opplyst at Öbbe bodde på Kustmarken hos Robban i tre år før han kom til Petter, og at han der får dekket alle behov som er for hundens beste.

Kustmarkens Hundtjänst er et foretak som i hovedsak arbeider med avl og dressur av hunder som utfører samfunnsnyttige oppgaver.

Hunder avlives

Siri Martinsen, veterinær og leder i dyrerettighetsorganisasjonen NOAH, forteller til Se og Hør at det ikke er spesielt vanlig for familiehunder å omplasseres og «pensjoneres» når de blir gamle. Hun uttaler seg på generelt grunnlag i denne saken.

- Vi har ikke hørt at dette er vanlig for familiehunder - hunden er jo nettopp et familiemedlem man er glad i, og ønsker å ta vare på i alle livets faser. NOAH kjenner til at jakthunder og trekkhunder kan bli avlivet hvis de ikke «kan brukes», noe som er kritikkverdig - da er det selvsagt bedre å omplassere.

MATMOR: I en dyrehage i Kina blir ikke hunden sett på som mat, men som matmor. Video: Newsflare Vis mer

- Hva er deres generelle tanker om at dette skjer?

- Det er bra at hunder kan få et nytt godt hjem, dersom det ikke er mulig å beholde hunden for eksempel grunnet sykdom. Men å omplassere hunden fordi den er gammel, er ikke noe man bør gjøre.

Hun påpeker likevel at hvis man ser at ens hund vil få det bedre hos en annen som hunden også er trygg på, er det greit.

Det er godt kjent at hunder er svært tilpasningsdyktige dyr. Dermed går også omplassering ofte bra. Om det er en større påkjenning for eldre hunder å bli omplassert enn yngre, er ikke kjent.

- Jeg har selv overtatt flere eldre hunder - og omplassering av gamle hunder går bra. Men det bør være fordi det er nødvendig for hundens eget beste eller fordi man er kommet i en uforutsett situasjon hvor man ikke er i stand til å gi hunden det den trenger, avslutter hun.

LES OGSÅ: - Falske fotografier

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer