SNAKKER UT: Nå forteller Kathrine Sørland om kampen mot kaloriene; En kamp som varte i flere år. Foto: Curt Hjertstedt/Seoghør.no
SNAKKER UT: Nå forteller Kathrine Sørland om kampen mot kaloriene; En kamp som varte i flere år. Foto: Curt Hjertstedt/Seoghør.noVis mer

Slet med spiseforstyrrelser i flere år

- Jeg husker jeg beundret en venninne med anoreksi. Hun hadde klart å slutte å spise, sier Kathrine Sørland.

SEOGHØR.NO: Etter at Kathrine Sørland (32) slo gjennom som modell, startet en kamp mot kaloriene. Det var bare begynnelsen på flere år med spiseforstyrrelser.

- Jeg husker jeg beundret en venninne med anoreksi. Hun hadde klart å slutte å spise, og jeg var misunnelig på hvor tynn hun var. Det er først i ettertid jeg ser hvor skummel den tankegangen var, sier hun til Her og Nå.

Sørland fikk beskjed om å gå ned noen kilo i vekt, og reiste til Milano. Der spiste hun veldig lite.

- Der levde jeg i to uker på en dobbel Wasa-knekkebrødpakke og mager smøreost. Jeg var konstant sulten, og omkranset av tunne modeller. Jeg husker en av dem stappet i seg bomull, og skylte ned med vann. Dermed ble hun mett uten å legge på seg.

Vendepunktet kom i 2002, da hun stakk av med seieren i Frøken Norge. To år senere møtte hun Andreas Holck (42), og ifølge bladet slapp alle de vonde tankene taket.

TV-kanalen TLC sender denne våren dokumentarserien «Det perfekte meg». I serien forteller Sørland sin historie om spiseforstyrrelsene.

LES OGSÅ: - Jeg følte meg ubrukelig og veldig unormal