«Farmen»-Gunnar:

- Slet med hvordan jeg så ut

Den profilerte «Farmen»-deltakeren åpner opp om depresjoner og et ekstremt dårlig selvbilde. - Nå har jeg for god selvtillit, sier han.

SNAKKER UT: Gunnar Svingen (til høyre) hadde det ikke lett i ungdomsårene. Her sammen med «Farmen»-kollega Robert Michael Scott, som han slo ut av programmet på søndag. Foto: Alex Iversen / TV 2
SNAKKER UT: Gunnar Svingen (til høyre) hadde det ikke lett i ungdomsårene. Her sammen med «Farmen»-kollega Robert Michael Scott, som han slo ut av programmet på søndag. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Gunnar Svingen (25) har gjort seg bemerket i «Farmen» etter at han kom inn som utfordrer i midten av oktober. Søndag røk han ut av programmet etter å ha tapt i øksekast mot Simon Tronstad Jacobsen (23).

Fredag skrev Se og Hør at Svingen som 7-åring ble sparket rett i ansiktet av en hest, og at bare flaks gjorde at den lille pjokken den gang kom fra ulykken med livet i behold.

- Var deprimert lenge

Men barndoms- og ungdomsårene var trøblete også på andre områder for «Farmen»-deltakeren, som er født og oppvokst på Søre Osen i Trysil kommune.

- Jeg har levd i idylliske omgivelser på landet, og har jo hatt en fin barndom. Men på et eller annet tidspunkt i tenårene, på ungdomsskolen og på videregående skole, var jeg ikke helt på topp. Jeg var på et vis mer innesluttet. Jeg slet med den jeg var og hvordan jeg så ut.

IMPONERTE: Gunnar Svingen fikk sving på øksen da han måtte i tvekamp i forrige uke. Foto: Alex Iversen / TV 2
IMPONERTE: Gunnar Svingen fikk sving på øksen da han måtte i tvekamp i forrige uke. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Han fortsetter:

- Jeg hadde mye kviser, og det var mye på mange fronter. Jeg var deprimert ganske lenge. Det eskalerte, og på et tidspunkt måtte jeg si til meg selv at jeg ikke lenger kan være denne personen. Jeg hadde ingenting å hente på det.

FARMEN: Da han røyk ut av Farmen, gikk han rett på McDonalds og kjøpte ti Big Mac. Video: TV2 / Dagbladet / Rød Løper Vis mer

Hadde det «dritt»

25-åringen legger ikke skjul på at han slet med å takle det han mener var en tung periode i livet.

- Men jeg har brukt tiden til å bygge meg opp, og til å finne tilbake til den jeg er. Så nå har jeg utviklet meg til å bli den rake motsetningen. Fra å være en gutt som ikke har noe selvtillit, til å bli en som nå har for mye selvtillit. Det er i hvert fall det jeg får pes for i sosiale medier. Man kan ikke vinne uten å vite hvordan man taper.

Det var i perioden 2014 til 2016 at Svingen hadde det som aller tøffest.

- I tillegg satset jeg hardt på sykkel, som endte i at jeg måtte gi meg etter å ha fått påvist betennelse på hjertet. Det var en ganske dritt periode i livet, bedyrer han.

ROMANTISK: Simon Tronstad og Tonje Frigstad har hatt en pågående flørt inne på «Farmen». I onsdagens episode kom det etterlengtede kysset. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

Klarte ikke være sosial

Han bestemte seg for å flytte - og endte til slutt opp i både Lofoten og i Bodø.

- Jeg har møtt ganske mange fete folk siden da. Og det har hjulpet veldig! Så om du har det dritt, og føler at livet stagnerer litt, er mitt beste tips å gjøre noe helt annet. Det er utrolig hva det å starte på nytt kan gjøre med en.

SNIPP, SNAPP, SNUTE: Robert Michael Scott røk ut av «Farmen» i forrige uke. Foto: Alex Iversen / TV 2
SNIPP, SNAPP, SNUTE: Robert Michael Scott røk ut av «Farmen» i forrige uke. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Farmen-deltakeren understreker at han ikke ble utsatt for mobbing i ungdomsårene.

- Nei, det handlet heller om at jeg ble mer innesluttet. Jeg følte ikke for å ha sosial omgang, jeg stengte alt det sosiale ute. Dermed ble jeg vanvittig ensom, en vanskelig situasjon å befinne seg i, og å komme seg ut av.

NERVEPIRRENDE: Grethe og Daniel møttes til den aller siste duellen på «Torpet», før deltakerne skal inn på «Farmen» for å kjempe om en plass der. Video: TV 2 Play/Rød Løper Vis mer

Motbakke blir «angrep»

Men ikke bare det:

- Jeg var en ganske liten kar, og veide ikke mer enn rundt 50 kilo da jeg begynte på videregående. Jeg var aldri den som var så glad i skolen, og hadde samtidig en time reisevei til skolen. Det var mye som ballet på seg.

Nå går Svingen på lærerstudiet, og er svært fornøyd med hvordan livet har blitt.

- Det er selvfølgelig befriende å ha kommet dit jeg er nå. Men det skal sies at de fleste av mine forbilder har hatt sine opp- og nedturer i livet, så det inspirerer meg også å være i en motbakke. For det er da man kan angripe.

LES OGSÅ: Røper dyp depresjon under «Farmen»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer