Sophie Turner:

Slet med depresjoner etter kritikken

«Game of Thrones»-stjernen forteller om sin psykiske helse i åpenhjertig intervju.

SLET MED DEPRESJON: Skuespiller Sophie Turner har spilt rollen som Sansa Stark i «Game of Thrones» siden hun var en ung tenåring. Nå forteller hun hva suksessen gjorde med hennes psykiske helse. Foto: NTB Scanpix
SLET MED DEPRESJON: Skuespiller Sophie Turner har spilt rollen som Sansa Stark i «Game of Thrones» siden hun var en ung tenåring. Nå forteller hun hva suksessen gjorde med hennes psykiske helse. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Fansen har hatt nedtelling i månedsvis, og i disse dager er «Game of Thrones» endelig tilbake - med sin siste sesong.

HBO-suksessen er en av tidenes mest populære tv-serier, men tidvis har den likevel fått hard medfart av både tv-kritikere og fans.

Kritikken skal ha gått hardt inn på skuespiller Sophie Turner (23), som spiller en av seriens sentrale karakterer, Sansa Stark.

STJERNE: Sophie Turner spiller rollen som Sansa Stark i suksess-serien. Foto: NTB Scanpix
STJERNE: Sophie Turner spiller rollen som Sansa Stark i suksess-serien. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I et åpenhjertig intervju på den kjente programlederen Dr. Phils podkast, «Phil in the Blanks», har Turner nå avslørt at hun har slitt med depresjoner de siste 5-6 årene.

23-åringen mener kritikken fra fansen i sosiale medier har vært en medvirkende årsak til dette.

Fikk behandling

Turner var bare 14 år da hun startet innspillingene som Sansa i tv-serien, og den unge skuespilleren fikk raskt kjenne på livet som en berømt person - på både godt og vondt.

Som ung synes hun at tilbakemeldingene på jobben som Sansa var så vonde at hun flere ganger lekte med tanken om å begå selvmord, forklarer stjernen, men legger til at hun ikke tror at hun faktisk var i stand til å gjennomføre det.

- Det var en merkelig fascinasjon jeg hadde, sier hun til programlederen.

Hun forteller videre at hun begynte å gi etter for nettrollene, som kommenterte alt fra vekt til kviser, og sier det førte til at hun begynte å tvile på både eget utseende og skuespillerferdigheter. Usikkerheten skal ha ført til en så hard depresjon, at enkle oppgaver som å kle på seg kunne medføre at hun brøt ut i tårer.

Som følge av depresjonen skal Turner både ha fått medisinsk behandling og begynt i terapi.

I dag er Turner blant Storbritannias mest ettertraktede skuespillere, men etter at serien nå er ferdig innspilt, forklarer Turner at hun har tatt en pause fra skuespilleryrket for å fokusere på sin mentale helse. Selv om 23-åringen fortsatt får medisinsk behandling for depresjon, sier hun at hun er på et langt bedre sted i livet og at hun elsker seg selv høyere enn noen gang.

Gir forloveden æren

At den populære skuespilleren er lykkelig i dag, gir hun forloveden Joe Jonas (29) mye av æren for. De to har vært et par i drøye to år, og allerede i oktober 2017 kunne de to annonsere at de skulle gifte seg.

På et bilde på Instagram viste Turner fram hånda som hvilte oppå Jonas', med en stor, iøynefallende ring.

«Hun sa ja», skrev Jonas til sitt bilde, mens Turner, passende nok, skrev: «Jeg sa ja».

View this post on Instagram

I said yes.

A post shared by Sophie Turner (@sophiet) on

Joe Jonas gjorde seg først bemerket på midten av 2000-tallet, i den amerikanske musikkgruppa Jonas Brothers - som ved siden av Joe består av Nick og Kevin Jonas.

Bandet ble oppløst i 2013, og trioen har senere satset på solokarrierer, før det nylig ble kjent at de nå gjenforenes.

LES OGSÅ: - Graviditeten var uventet og ekstremt vanskelig

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer