Slet med depresjon etter fødselen

- Det er tøft å bli mamma. Mye tøffere enn jeg trodde, sier «Paradise Hotel»-profilen Elin Bergius.

LYKKELIGE: Elin Bergius og Christian Fredrik Trælnes bor i hvert sitt land, men er lykkelig som småbarnsforeldre. Foto: Privat
LYKKELIGE: Elin Bergius og Christian Fredrik Trælnes bor i hvert sitt land, men er lykkelig som småbarnsforeldre. Foto: Privat Vis mer

SEOGHØR.NO: I mars ble «Paradise Hotel»-paret Elin Bergius (22) og Christian Fredrik «CF» Trælnes (21) foreldre for første gang.

Paret møttes på realityhotellet i januar fjor, og fant fort tonen. Etter at de fikk datteren Juni har de to aldri hatt det bedre, til tross for store utfordringer.

- Min kjærlighet til CF er sterkere enn noensinne, og vi klarer avstanden veldig bra hittil, sier Elin til Seoghør.no

Paret bor nemlig i to forskjellige land.

- Det går veldig bra med oss selv om han bor i Norge og jeg i Sverige. Men vi sparer penger til egen leilighet som er ferdig om et år. CF er kjempeflink og jobber ofte doble vakter for å få spart mest mulig. I tillegg jobber han i bar i helgene, sier hun.

Saken fortsetter under bildene.

FAMILIE: Elin Bergius og Christian Fredrik Trælnes prøver å se hverandre så ofte de kan. Her med datteren Juni og hunden Zara.  Foto: Privat
FAMILIE: Elin Bergius og Christian Fredrik Trælnes prøver å se hverandre så ofte de kan. Her med datteren Juni og hunden Zara. Foto: Privat Vis mer
SØT: Lille juni ligner uten tvil på sine stolte foreldre.
SØT: Lille juni ligner uten tvil på sine stolte foreldre. Vis mer

Slet med depresjon

Men den søte ettbarnsmoren legger ikke skjul på at det er en utfordring å ikke se hverandre så ofte.

- Det er vanskelig å ikke kunne se ham hver dag, men vi prater mye på videochat så Juni får se sin pappa, og da lyser hele ansiktet hennes opp.

Men til Seoghør.no forteller den svenske jenta at mammalivet ikke var helt som hun forventet.

- Det er tøft å bli mamma. Mye tøffere enn jeg trodde. Jeg havnet i en depresjon etter fødselen, men jeg har fått hjelp og går i samtaler, så det føles bedre nå. Og det blir morsommere for hver dag som går, særlig siden jeg får mer respons fra Juni, sier hun.

Saken fortsetter under bildet.

SJARMØR: Tre måneder gamle Juni lyser opp Elins hverdag.
SJARMØR: Tre måneder gamle Juni lyser opp Elins hverdag. Vis mer

Vil fjerne tabu

Tidligere har blant andre modell og programleder Kathrine Sørland (36), og Hollywood-stjernene Drew Barrymore (41) og Hayden Panettiere (26) fortalt om sine erfaringer med fødselsdepresjon.

Panettiere, som fikk datteren Kaya (1) med tungvektsbokseren Vladimir Klytsjko (40) i desember 2014, har vært opptatt av å snakke ut for å fjerne tabu rundt fødselsdepresjoner.

- Mange tror fødselsdepresjon betyr at jeg har negative følelser for barnet mitt og at jeg vil skade det. Jeg hadde aldri disse følelsene, men noen kvinner har det. Det er et bredt spekter. Det er noe som må snakkes om og kvinner må vite at de ikke er alene, har hun uttalt.

Saken fortsetter under bildene.

ÅPENHJERTIGE: Blant andre norske Kathrine Sørland og Hollywood-mødrene Drew Barrymore og Hayde Panettiere har tidligere fortalt om sine erfaringer med fødselsdepresjon.  Foto: NTB Scanpix
ÅPENHJERTIGE: Blant andre norske Kathrine Sørland og Hollywood-mødrene Drew Barrymore og Hayde Panettiere har tidligere fortalt om sine erfaringer med fødselsdepresjon. Foto: NTB Scanpix Vis mer

TV-stjernen synes det er trist med den negative stigmaen som eksisterer rundt fødselsdepresjon, og setter ikke pris på kritikerne:

- Det virker som om de ikke aner hva de snakker om. Hvis noen i det hele tatt tror at mødre ønsker å føle slik de gjør ovenfor barnet sitt, så er de ikke vel bevart. Det er noen av de mest ødeleggende, skremmende og skyldige følelsene du kan føle, sa «Nashville»-stjernen til Yahoo!Style i mars.

Vågalt hotellopphold

Elin Bergius og Christian Fredrik Trælnes var det første paret som hadde sex i fjorårets sesong av «Paradise Hotel», og duoen hadde også flere romantiske øyeblikk sammen.

Men den mest romantiske scenen var nok da «CF» ble sendt hjem fra hotellet. Paret viste tydelig sterke følelser for hverandre, og Elin holdt ikke tårene tilbake.

- Det var utrolig tung å si «ha det bra» til Elin. Det at hun knakk sånn sammen og ble så lei seg, det gjorde at jeg faktisk fikk vondt inni meg. Ikke lett å se noen bli så lei seg, sa den sympatiske Stavanger-gutten til Seoghør.no den gang.

Se video nedenfor!

LES OGSÅ: Her bryter Tora ut i latter av Paradise-spøk