Slet med angst og depresjoner

- Jeg har vært langt nede, forteller komiker Tommy Steine om det tøffe fjoråret.

GIKK PÅ EN SMELL: - Jeg har oppsøkt en veldig dyktig mentor som har hjulpet meg masse, forteller Tommy Steine til VG. Foto: FAME FLYNET
GIKK PÅ EN SMELL: - Jeg har oppsøkt en veldig dyktig mentor som har hjulpet meg masse, forteller Tommy Steine til VG. Foto: FAME FLYNET Vis mer
SEOGHØR.NO: Livet smiler endelig til Tommy Steine (44) igjen - etter et tungt 2012.

I showet «Komikameratene», som bestod av ham selv, Sturla Berg-Johansen, Jonas Kinge Bergland og Rune Andersen var det mye intern krangling, og etter dårlige anmeldelser ble de oppløst. Under innspillingen av «71 grader nord» brøt Steine sammen, og så gikk han konkurs etter et mislykket kjøp av noen luksusbiler.

I et intervju med VG forteller komikeren at hendelsene var med å gjorde at han fikk angst og depresjoner, og at det ble så ille at han måtte søke hjelp.

På spørsmål om hva 44-åringen gjorde for å bli bedre, svarer han følgende:

- Spørsmålet er vel mer hva jeg ikke har gjort. Jeg har prøvd alt. Hypnotisør for flyskrekk og dødsangst, tankefeltterapi, naprapat og akupunktør. Jeg har vært hos fire psykologer, og sikkert fem forskjellige terapeuter.

- Jeg har lest over 40 bøker om hva som er lykke, hvordan du blir kvitt angst og dine indre demoner. Jeg har til og med prøvd en diett som skal gjøre at du blir mindre redd, forteller han til avisa.

I dag har Tommy lagt det tunge året bak seg og ser lyst på fremtiden igjen.

- Jeg har oppsøkt en veldig dyktig mentor som har hjulpet meg masse. Et av de beste tipsene hun ga meg, var at hver gang jeg fikk negative tanker skulle jeg skrive dem ned på en lapp. Jeg gjorde det, og så fort at disse tankene bare var tull.

- Jeg har blitt veldig mye bedre. Jeg har også begynt å trene, og det har på mange måter gitt meg et nytt liv, sier han til VG.LES OGSÅ: - Åpner seg om selvmordsforsøket