«Jon & Kate plus 8»:

- Slet i stykker familien

«Jon & Kate plus 8» fulgte familien gjennom barnas oppvekst. Det har hatt konsekvenser for relasjonene.

ÅTTE BARN: Serien fulgte Kate og Jon Gosselin og søskenflokken på åtte. Foto: TLC / NTB
ÅTTE BARN: Serien fulgte Kate og Jon Gosselin og søskenflokken på åtte. Foto: TLC / NTB Vis mer
Publisert

Livet som foreldre til hele åtte barn - tvillinger og sekslinger - falt utvilsomt i smak hos TV-seere. Det fikk Kate (47) og Jon Gosselin (45) merke da programmet «Jon & Kate Plus 8» så dagens lys i 2007.

En stygg skilsmisse i 2009 ble imidlertid vendepunktet for den populære TLC-serien.

Etter en svært offentlig skilsmisse flyttet Jon ut, og ti års ekteskap var historie. I lang tid etterpå kunne fansen følge en offentlig skittkasting mellom det tidligere ekteparet og høylytt krangling om barna.

Realityserien levde derimot videre under navnet «Kate plus 8», og ble først rundet av i 2017.

«HVORDAN?»: 28 år gamle Alex Dacy fra Chicago vekker oppsikt i sosiale medier fordi hun er funksjonsnedsatt og gravid. Reporter: Christina H. Korneliussen/Dagbladet TV Vis mer

- Det ødela

Nå kan en av familiens barn, Collin Gosselin, fortelle at han ikke har noen relasjon til moren lenger. Han har nå blitt 18 år.

I likhet med omsorgsretten til flere av de andre barna, kjempet Kate og Jon lenge om hvem som skulle ha ansvar for Collin. Ifølge førstnevnte hadde han «spesielle behov».

TALENTFULL: Tiktok-profilen Gabe Adams har 3,8 millioner følgere på Tiktok, og hylles for sitt talent og positivitet. Video: Rød Løper / Tiktok Vis mer

Kate sendte derfor sønnen av gårde til et behandlingsprogram som lå omtrent to timer fra familiens hjem da han var tolv år gammel - en avgjørelse som høstet kritikk. Flere fans mente at hun utnyttet sønnens problemer for oppmerksomhet, skrev blant andre Expressen.

- Etter å ha vært der har jeg ingen relasjon med henne. Vi hadde ikke mye til relasjon før jeg dro dit heller, og det ødela den enda mer, forteller Collin til Entertainment Tonight.

Bor hos far

Videre forteller Collin at han tror det vanskelige forholdet til moren kommer av presset som kommer med at hele familien er en del av et realityprogram.

HJEMME HOS: I «Bjuda På» åpner et knippe kjendiser dørene for det de tror er en helt vanlig house tour. De vet ingenting om at gjestene deres, gjengen fra Rød Løper, har skumle planer. Vis mer

- Jeg har lyst til å tro at det var på grunn av TV og hva det betyr å være i søkelyset for en familie. Jeg tror det slet i stykker familien. Det ga oss mindre tid til å faktisk være sammen som en familie, og mer tid til å være i offentligheten.

Nå bor han hos faren sin Jon, sammen med den ene søsteren, Hannah (18). 18 åringen er imidlertid åpen for å ta opp kontakten med sin mor.

- Det ville vært det beste. Det er trist at vi ikke har noen relasjon. Jeg tror alle sønner vil ha en relasjon med sin mamma, sier han.

LES OGSÅ: - Hjertene våre er fylt av glede

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer