«Farmen» 2017:

- Sleit under hele «Farmen»-oppholdet

Tårevåt tv-exit for Sunniva Dortea Thorsen (30).

MÅTTE REISE HJEM: Sykepleieren Sunniva Dortea Thorsen (30) tapte øksekast-tvekampen mot Amalie Snøløs (21) i kveldens episode, og måtte dermed forlate «Farmen». Foto: Alex Iversen / TV 2
MÅTTE REISE HJEM: Sykepleieren Sunniva Dortea Thorsen (30) tapte øksekast-tvekampen mot Amalie Snøløs (21) i kveldens episode, og måtte dermed forlate «Farmen». Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

- Jeg kastet meg selv hjem med den øksa. Det var kjempetøft å stå der, sier Sunniva Dortea Thorsen (30) til Se og Hør.

Nordlendingen fikk tre uker i «Farmen»-universet før hun måtte reise hjem. Tv-exiten ble et faktum i kveldens episode, da Thorsen tapte øksekastkonkurransen mot ni år yngre Amalie Snøløs (21).

Ettbarnsmora, som tok til tårene etter nederlaget, syntes det var vemodig å reise hjem. Samtidig var hun lettet.

MANGE TANKER I HODET: Sunniva Dortea Thorsen sleit med å holde tårene tilbake etter tv-exiten. Foto: Alex Iversen / TV 2
MANGE TANKER I HODET: Sunniva Dortea Thorsen sleit med å holde tårene tilbake etter tv-exiten. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

- Vanskelig

- Jeg ville ikke dra, men var veldig klar for å møte familien. I tvekampen føltes det ut som jeg sto med én fot på gården, og én fot i virkeligheten, forteller hun.

Da Se og Hør møtte Thorsen like før innspillingsstart, i slutten av juli, hadde hun akkurat fått vite at farmora var syk. Den gang fortalte 30-åringen at hun ville gjennomføre «Farmen»-deltakelsen på tross av den tunge beskjeden. Det skulle vise seg å være lettere sagt enn gjort.

TVEKAMPMOTSTANDERE: Sunniva Dortea Thorsen måtte se seg slått av sørlandsjenta Amalie Snøløs (21). Foto: Alex Iversen / TV 2
TVEKAMPMOTSTANDERE: Sunniva Dortea Thorsen måtte se seg slått av sørlandsjenta Amalie Snøløs (21). Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

- Jeg fikk et par oppdateringer av produksjonen underveis, men sleit under hele oppholdet. Jeg kjente at det var vanskelig å ikke ha mine nærmeste til stede, sier Thorsen.

«Farmen»-deltakeren vil ikke si at hun tapte tvekampen med vilje, men påpeker at tingenes tilstand i 2017 påvirket hennes siste minutter på tv-gården.

- Jeg var nok ikke så fokusert som jeg burde ha vært, men hadde allerede konkludert med at det fantes viktigere ting i livet enn «Farmen», sier hun.

- Evig takknemlig

Få dager etter reality-exiten fikk 30-åringen vite at farmora hadde gått bort.

- Jeg satt på toget, og var på vei nordover. Farmor var syk, men det var selvfølgelig kjempevondt, sier hun.

Thorsen understreker at hun ikke angrer på tv-deltakelsen, og beskriver oppholdet som en «helt utrolig opplevelse».

- Det var først da jeg måtte reise hjem at jeg skjønte hvor sammensveiset hele gjengen var i ferd med å bli. Jeg er evig takknemlig for alle de nye bekjentskapene, og kommer til å huske «Farmen» som noe veldig bra, sier 30-åringen, som videre forklarer at hun har reflektert masse over deltakelsen i ettertid.

- Jeg har lært å stole mer på meg selv og mine egne følelser - og setter mer pris på det hverdagslige og enkle. Jeg ser oftere ting i perspektiv, og stresser mindre, sier Thorsen.

I forkant av tv-oppholdet spådde nordlendingen at hun kom til å bli «en drittkjerring» på tv. Den drittkjerringa har definitivt glimret med sitt fravær?

- Ja, på tv er jeg veldig stille og rolig, egentlig. Jeg er i grunn fornøyd med den framstillingen, humrer hun.

Fem deltakere ut

Thorsen forlater tv-gården bare halvannen time, i tv-tid, etter at meddeltaker Mats Beylegaard Brennemo (28) valgte å trekke seg fra programmet.

Brennemo kastet inn håndkleet etter å ha slått bakhodet i en kommode-lem, som sørget for at han aldri kom til seg selv igjen.

Tidligere har også oslojenta Thale Myhre (24) valgt å reise frivillig hjem fra tv-gården, da verken kropp eller hode ville spille på lag.

Med de ovennevnte deltakerne ute av «Farmen», i tillegg til de to andre som har røket ut på vanlig vis, står ni deltakere igjen i kampen om hytte og bil.

LES OGSÅ: Nå svarer «Farmen»-duoen på romanseryktene

BLIR BONDE: Dagbladet møtte stylist og moteekspert Erlend Elias et par dager før han dro inn på Farmen-gården. På hotellrommet hadde han tatt med seg litt mer enn det som er lov. Her viser han fram de få tingene han får ha med seg hundre år tilbake i tid. Video: Ingrid Cogorno / Reporter: Miriam Bakkejord Vis mer