Coronaviruset:

Sleiket toalettsete: Smittet

Influenseren deltok på den mye omtalte «corona challenge», og skal nå være smittet av viruset.

CORONA CHALLENGE: Influenser Ava Louise har lagt ut en video på TikTok der hun prøver å skape en ny trend hvor folk skal slikke på toalettsete. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den siste uka har den mye omtalte «corona challenge» gått sin rundgang på sosiale medier, etter at influenseren Ava Louise la ut en video på TikTok der hun slikket toalettsetet på en flydo, i et forsøk på å skape en ny trend.

Se video av «corona challenge» øverst i saken.

Til tross for utallige råd og advarsler mot det potensielt farlige stuntet, gjorde hun det, og flere unge har den siste uka slengt seg på trenden - som går ut på å slikke på et toalettsete på en offentlig plass.

Det ser imidlertid ut til at advarslene mot trenden viste seg å være berettiget, da stuntet denne uka fikk sitt første offer.

Testet positivt

20. mars la den 21 år gamle influenseren Larz ut en video på sosiale medier, der han sleiker på doringen ved et offentlig toalett. Til videoen skrev han teksten «retweet for å øke bevisstheten rundt coronaviruset».

Nå er influenseren være smittet av viruset. Det melder en rekke medier, deriblant People.

Nyheten om at han skal være smittet la han selv ut på Twitter og Instagram, der han har lagt ut en video fra sykesenga og skriver: «Jeg er diagnostisert med coronaviruset».

Se dette innlegget på Instagram

I got diagnosed with Coronavirus 😥

Et innlegg delt av LARZ (@larz)

Twitter-kontoen hans, der videoen av utfordringen først ble delt, har senere blitt slettet. Det har imidlertid ikke satt en stopper for kritikken, som nå hagler mot 21-åringen.

Får slakt

Blant dem som raser er tv-personligheten Piers Morgan (54), som omtaler influenseren og den nå positive testen som henholdsvis «avskum» og «karma».

«Hvorfor får denne idioten behandling? Han burde vært i fengsel, ikke ta opp en livsviktig sykehusseng», skriver Piers Morgan på Twitter.

På det britiske morgenshowet «Good Morning Britain», der Morgan er programleder, går 54-åringen i tillegg hardt ut mot det de fleste omtaler som «ren idioti».

- Karma er en merkelig ting. Hvis du oppfører deg så uforsvarlig, idiotisk og uselvisk, kommer karma til å ta deg igjen. Jeg nyter ikke dette og jeg ønsker ikke at folk skal bli syke, men dette må stoppe. Disse uforsvarlige og dumme handlingene. Han fyren som sleika et toalettsete, smitta han noen andre?, sier programlederen.

Tidligere har Larz dukka opp på talkshowet «Dr. Phil» der 21-åringen fortalte at han tidligere har medvirket i trendene som går på å sleike uåpnede isbokser i butikken og drikke munnskyll, for så å spytte det tilbake i flaska, før de blir solgt til uvitende kunder.

- Jeg snakker ikke med familien min. De er irrelevante. Ingen av dem har noen følgere, hvis de fikk følgere eller ble rike hadde jeg trolig snakket til de igjen, sa han i episoden, og sendte sjokkbølger gjennom salen.

MERKELIG TIMING: I den svenske versjonen av «Paradise Hotel» er det sykehustema, der flere koblinger minner om virus-situasjonen som foregår i verden i dag. Vis mer

Klar intensjon

Influenseren Ava Louise, som opprinnelig satt i gang utfordringen, mottok også heftig kritikk etter at hun publiserte videoen på sosiale medier.

Blant andre Meghan McCain (35), som er programleder i talkshowet «The View», rettet sterk kritikk mot handlingene:

- Send henne rett i fengsel!, skrev 35-åringen på Twitter.

En rekke andre brukere reagerte også med avsky, og influenseren ble slaktet på både Twitter og Instagram.

- Hva faen er galt med folk? Er de så desperate for sine 15 minutter i rampelyset?, skrev en bruker.

- Jeg er sikker på at foreldrene hennes er stolte, skrev en annen.

PROVOSERER: Folk lar seg provosere av Madonnas siste bidrag til kampen mot koronaviruset. Video: instagram/madonna/Rød Løper Vis mer

Da People kontaktet Louise for en kommentar, var hun klar på hva intensjonen bak utfordringen var.

- Jeg prøver å skaffe en platekontrakt og en realityserie om mitt rotete liv, sa hun til People.

LES OGSÅ: Disse kjendisene er smittet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer