Silas Massa Vasstrand og Victoria Andersen:

Slår tilbake mot voldsrykter

Oppfordrer folk til å tenke over det de skriver på nett.

SLÅR TILBAKE: Silas Massa Vasstrand og kjæresten slår tilbake mot rykter den siste tida.Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
SLÅR TILBAKE: Silas Massa Vasstrand og kjæresten slår tilbake mot rykter den siste tida.Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere denne uken skrev treningsblogger og tv-profil Jørgine Massa Vasstrand (30), også kjent som «Funkygine», et innlegg på bloggen sin, hvor hun tar lillebror Silas Massa Vasstrand (22) i forsvar.

22-åringen fikk nylig grove anklager rettet mot seg gjennom den anonyme appen Jodel, da en bruker hevdet å ha sett han være voldelig mot kjæresten, Victoria Andersen, en sen kveld på byen.

Det ble også spredd en meldingsutveksling, der vedkommende hevder å ha sett hendelsen. «Husker du igår når han tvillingbroren fra funkyfam slo dama si igår? Det var foran bordet vårt, kom på det først nå! Helt sykt egentlig», skriver vedkommende.

RYKTER: Disse meldingene fikk Silas Massa Vasstrand tilsendt. Skjermdump: Privat
RYKTER: Disse meldingene fikk Silas Massa Vasstrand tilsendt. Skjermdump: Privat Vis mer

Gikk for langt

Til Se og Hør forteller Silas at han og kjæresten var delaktig i å produsere det ovennevnte blogginnlegget, der Jørgine går hardt ut mot det hun omtaler som «snushaner og ryktespredere».

Silas' kjæreste, Victoria, har selv avkreftet ryktene via Instagrams historiefunksjon. Overfor Se og Hør presiserer hun at kjæresten aldri var voldelig mot henne, slik ryktene skulle ha det til.

«Funkyfam»-profilen står ofte i stormer sammen med tvillingbroren Emil Massa Vasstrand (22), og er heller ikke ukjent med dårlige rykter om han som kjæreste.

Det siste ryktet skal derimot ha fått begeret til å renne over for paret. Nå ønsker de å skape bevissthet rundt hva man skriver på internett.

SINT: Det blir amper stemning i «Funkyfam» når Jørgine besøker moren sin i Ålesund. Video: TV 2 Sumo/Rød Løper Vis mer

– Grunnen til at vi tok det opp er at det er en større sak enn meg og Silas, sier Victoria til Se og Hør, og sikter til at det ikke er greit å spre usanne rykter uansett hvem det gjelder – da spesielt ikke anklagelser om en straffbar handling.

– Det gikk litt for langt denne gangen, legger hun til.

Dropper anmeldelse

Selv tok Silas til Instagrams historiefunksjon da voldsryktet ble kjent. Der oppfordret han følgerne til å være snille med hverandre.

«Vet det er mange som ikke liker Emil og meg. Vet det er mange som har mange meninger om oss. Men å sette ut falske rykter er feigt og potensielt ødeleggende for noen. Det går fint med meg/ oss, Men tenk dere om før dere snakker eller deler anonyme meninger på nett. Vær ålreite med hverandre. Selv mot de man ikke liker.», skrev han.

SVARER: Silas Massa Vasstrand svarte på Instagram etter at ryktene ble kjent. Foto: Skjermbilde fra Instagram
SVARER: Silas Massa Vasstrand svarte på Instagram etter at ryktene ble kjent. Foto: Skjermbilde fra Instagram Vis mer

Silas forteller til Se og Hør at han vet hvem som står bak ryktet, men har valgt å ikke anmelde forholdene, da de ikke ønsker å ødelegge for noen. Istedenfor benytter de anledningen til å stå opp for alle som opplever å bli hengt ut over internett.

– Folk må tenke gjennom det de sier. De forstår ikke hvor mye skade det kan gjøre på folk, sier han til Se og Hør.

Jørgine Massa Vasstrand sier til Se og Hør at hun ikke ønsker å kommentere saken ytterligere, og henviser til blogginnlegget. Der står det blant annet følgende:

LIKE: Emil og Silas Massa Vasstrand er svært like av utseende. Det fører med seg både positivt og negativt. Reporter/klipp: Ingebjørg Iversen. Video: Kine Falch / Rød Løper Vis mer

«Jeg har jobbet på ungdomsskole og jeg har vært elev selv, så jeg vet hvor utrolig ødeleggende et rykte eller baksnakking kan være. Det vet alle! Hvor grusomt urettferdig, ensomt og fortvilt en slik situasjon kan oppleves.», står det skrevet.

Videre påpeker hun at ryktene ikke bare holder seg i skolegården lenger, men spres på en helt annen måte – og konsekvensene er også større enn tidligere.

«I dag er det lettere enn noen gang å sette ut falske rykter og sladder. Apper med anonyme brukere har en enorm rekkevidde. Konsekvensene kan bli massive! Slenges det dritt om en person i Oslo, så vet folk på Svalbard det like raskt som sidemannen på trikken. Det ryktet blir umulig å ta tilbake.».

LES OGSÅ: – Brudd etter fem måneder

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer