BADEDRAKTBILDE: Komiker Amy Schumer publiserte et badedraktbilde sammen med en lang tekst om hvordan kritikken hun har fått faktisk viser hvorfor hun er pefekt for rollen som Barbie. Foto: Jordan Strauss/Invision/AP/ NTB Scanpix
BADEDRAKTBILDE: Komiker Amy Schumer publiserte et badedraktbilde sammen med en lang tekst om hvordan kritikken hun har fått faktisk viser hvorfor hun er pefekt for rollen som Barbie. Foto: Jordan Strauss/Invision/AP/ NTB ScanpixVis mer

Amy Schumer:

Slår tilbake mot vektkritikken

- Er det fedme-kritikk hvis du vet at du ikke er feit, og føler null skam? Jeg tror ikke det.

Fredag forrige uke kom nyheten om at komiker og skuespiller Amy Schumer (35) har fått rollen som den ikoniske dukken «Barbie», i en ny spillefilm.

Filmen skal handle om en barbiedukke som innser at hun ikke passer inn i dukkenes perfekte verden, ifølge Hollywood Reporter.

Men siden nyheten sprakk har Schumer måttet tåle en rekke meldinger fra folk som mener hun ikke er tynn nok til å spille rollen som «Barbie».

STJERNE: Amy Schumer på scenen under Golden Globe Awards 2016 sammen med venninna Jennifer Lawrence. Foto: NBC / Xposure / NTB Scanpix
STJERNE: Amy Schumer på scenen under Golden Globe Awards 2016 sammen med venninna Jennifer Lawrence. Foto: NBC / Xposure / NTB Scanpix Vis mer

Nå slår hun tilbake i et innlegg på bildedelingstjenesten Instagram. Her har Scumer lagt ut et bilde av seg selv i badedrakt, sammen med en lang utgreiing om hva hun mener om kritikken.

Null skam

- Er det fedme-kritikk hvis du vet at du ikke er feit, og føler null skam? Jeg tror ikke det. Jeg er sterk og stolt av hvordan jeg lever livet mitt, skriver hun.

«Trainwreck»-stjernen fortsetter med å si at skammen er en illusjon, og at hun vet hvem hun er når hun ser seg selv i speilet.

- Jeg er en rå komiker som er hovedattraksjon på arenaer verden rundt, lager TV og filmer, og skriver bøker hvor jeg forteller alt. Jeg er fryktløs akkurat som du kan være. Takk til alle for deres støttende ord. Min dypeste sympati går ut til nett-trollene som har en større smerte i seg enn vi noen gang vil forstå, skriver hun.

- Noe er galt med kulturen

Hun legger også til at hun vil takke nett-trollene for å gjøre det så tydelig at hun er et godt valg til rollen. Hun mener vi må le av de som sprer hat, og ha sympati med dem.

Saken fortsetter nedenfor.

A photo posted by @amyschumer on

- Det er nettop denne typen respons som gjør at du skjønner at noe er galt med kulturen vår, og at vi alle må jobbe sammen for å endre det. Til alle som har blitt mobbet eller hatt dårlig selvfølelse: jeg er her og kjemper for deg, for oss. Og jeg vil at du skal kjempe for deg selv også!, fortsetter hun.

Hun avslutter med et sitat fra talen hun holdt under Gloria Awards and Gala i 2014:

«Jeg sier at hvis jeg er vakker, jeg sier at hvis jeg er sterk, vil du ikke avgjøre hvordan min historie vil bli. Det avgjør jeg».

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.