<strong>HARDT UT:</strong> Skuespiller Halle Berry la nylig ut en video av sønnen, som prøvde mammas høyhælte støvletter. Det falt ikke i god jord hos alle, noe skuespilleren mener er leit. Foto: NTB scanpix
HARDT UT: Skuespiller Halle Berry la nylig ut en video av sønnen, som prøvde mammas høyhælte støvletter. Det falt ikke i god jord hos alle, noe skuespilleren mener er leit. Foto: NTB scanpix Vis mer

Halle Berry:

Slår tilbake mot trollene

Skuespilleren finner seg ikke i at nettrollene går etter sønnen.

Publisert

Det er ikke alltid like lett å være mamma, spesielt ikke når du er internasjonal stjerne. Mammapolitiet mener mye om mangt, og stort sett alt kan på en eller annen måte kritiseres. Derfor har det også de siste årene blitt mer fokus på at barn i større grad skal skjermes fra foreldrenes kanaler i sosiale medier.

Det er derimot ikke alle som velger denne tilnærmingen, og det er også ofte de som får passet påskrevet dersom de trår feil eller gjør noe uortodoks.

Det fikk den amerikanske filmstjernen Halle Berry (53) erfare nylig, da hun bestemte seg for å dele en video av hvordan livet i karantene går for henne og barna. Berry har to barn - sønnen Maceo Robert Martinez (6) med Olivier Martinez (54) og datteren Nahla Ariela Aubry (12) med Gabriel Aubry (43).

De vokser begge opp i rampelyset, og er derfor sårbare for kritikk. Da «John Wick»-stjernen delte en video av sin seks år gamle sønn, som tuslet rundt i huset i et par av morens høyhælte støvletter, oppsto det en muggen stemning i kommentarfeltet.

View this post on Instagram

#Quarantine Day 12 🥴

A post shared by Halle Berry (@halleberry) on

Slår tilbake

At noen bryter med kjønnsnormer er ofte en katalysator for andres oppgulp, noe stjernen fikk erfare. Flere kommentarer gikk på at en liten gutt ikke burde kle seg sånn, og at man ikke burde leke med kjønnsroller på denne måten. Akkurat den kritikken virker det som Berry gir blanke faen i.

Superstjernen, som for mange kanskje også er kjent som «James Bond» babe, møter nemlig hardt med enda hardere i kommentarfeltet. Til en bruker skriver hun at dette bare er «harmløs moro», og at de «bare prøver å overleve denne rare tiden».

Det skal nevnes at det ikke bare er troll å oppdrive i kommentarfeltet. En bruker prøver nemlig å vise forståelse, ved å omtale sønnen som «henne». Slik er det derimot ikke, kan Berry forsikre om.

<strong>BESKYTTENDE MAMMA:</strong> Berry er nokså krass mot flere som går ut mot sønnen i kommentarfeltet. Her er de fotografert sammen på tur i 2018. Foto: NTB scanpix
BESKYTTENDE MAMMA: Berry er nokså krass mot flere som går ut mot sønnen i kommentarfeltet. Her er de fotografert sammen på tur i 2018. Foto: NTB scanpix Vis mer

«Vel, han er en gutt og han koser seg maks. Han prøver å takle dette så godt han kan. Latter hjelper oss masse akkurat nå», skriver hun.

I andre kommentarer forsikrer skuespilleren om at dette bare var ment som noe gøyalt de kunne gjøre inne, for å få tiden til å gå. Hun mener det er viktig å ha lysglimt i den nokså mørke realiteten mange nå lever i, og vil gjerne skape de sammen med barna.

<strong>SVARER:</strong> Skuespilleren lar ikke trollene holde på i fred, og har tatt seg tid til å svare flere i kommentarfeltet. Foto: Skjermdump
SVARER: Skuespilleren lar ikke trollene holde på i fred, og har tatt seg tid til å svare flere i kommentarfeltet. Foto: Skjermdump Vis mer

Selv om Berry nå har valgt å dele et glimt av livet med barna, er det ytterst sjelden vare. Hun tilhører egentlig kategorien av foreldre nevnt innledningsvis, som gjerne skjermer barna sine fra sosiale medier. Ansiktene deres er hun spesielt vare på. Da hun sommeren 2018 delte et bilde av sønnen, noe hun altså ikke gjør ofte, begrunnet hun avgjørelsen overfor Extra.

- Det har virkelig vært vanskelig. Jeg liker ikke å vise frem barna mine veldig mye, men jeg vet jo at folk er her for meg om dem, og da vil jeg gjerne inkludere barna. Men, det er en hårfin balanse mellom å utnytte barna og å legge ut bilde. Jeg vil beskytte dem, så derfor la jeg bare ut halve ansiktet hans, sa hun den gang.

Glad hun ventet

Mens det tidligere gjerne var vanlig for kvinner å få barn i 20-årene, er det mange i dag som setter karrieren først og ikke forhaster seg inn i familielivet.

I fjor bestemte Berry for å åpne seg opp om hvordan hun synes det var å bli mor som «godt voksen». Skuespilleren hadde fylt 41 år da hun fikk sitt første barn og var 47 år da barn nummer to kom til verden.

- Man er så mye mer klar for å være en forelder etter fylte 40 enn når man er i 20-årene, fortalte Berry på en filmpremiere til US Weekly.

- Man kjenner seg selv bedre da. Man har fått unnagjort mye, egoistisk sett. Når du venter med å få barn til senere i livet, så tror jeg virkelig man setter barna først på en meningsfull måte, fortsatte hun, og oppfordret videre andre kvinner til å følge i hennes fotspor:

- Gjør det! Bare gjør det!

Vis mer

Det var i 2008 at «X-Men»-stjernen fikk datteren Nahla med sin daværende kjæreste, den kanadiske modellen Gabriel Aubry (42). To år senere brøt duoen med hverandre, og for noen år siden lå Berry og Aubry i en bitter omsorgsstrid.

I 2010 begynte hun å date den franske skuespilleren Olivier Martinez (53), som hun møtte under innspillingen av thrilleren «Dark Tide».

Paret forlovet seg i 2012, og giftet seg i Frankrike et drøyt år senere. Samme høst kom sønnen Maceo til verden, og Berry ble altså mor som 47-åring.

LES OGSÅ: - Mitt livs beste valg å bryte forlovelsen

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer