Magne Robberstad:

Slår tilbake mot ryktene

«Paradise Hotel»-Magne sto i helgen frem som en av deltakerne på den såkalte grottefesten. Nå snakker han ut om ryktespredningen og reaksjonene etter intervjuet.

SNAKKER UT: Magne Robberstad, kjent fra «Paradise Hotel», var blant dem som deltok på den ulovlige grottefesten i Oslo lørdag 29. august. Nå snakker han ut om kvelden for aller første gang. Video: Julie Easter Christiansen / Reporter: Kine Falch Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I helga sto Magne Robberstad (31), kjent fra «Paradise Hotel», frem med sin historie om hva som skjedde på den fatale grottefesten i Oslo i et stort intervju med Se og Hør.

- Vi ville bare ha en morsom kveld, men det kunne fort ha blitt en massegrav. Folk lå strødd. Hadde det ikke vært for at vi som var bevisste bar folk ut, kunne det ha blitt en katastrofe, sa en alvorstynget Robberstad.

Over 200 personer hadde tatt turen til bunkeren på St. Hanshaugen, der festen i løpet av natta utviklet seg til et stort mareritt. Kullos fra aggregatene som ble brukt for å holde liv i lyd- og lysanleggene hadde sakte, men sikkert, forgiftet dem etter at noen hadde brutt opp en fugelimforseglet dør til aggregatrommet rundt 03.00 på natta.

Mandag ble ytterligere to personer siktet, og totalt er fire personer nå siktet for å ha arrangert festen. Fortsatt ligger flere alvorlig skadet på sykehus, og noen har trolig fått varige hjerneskader.

SNAKKET UT: Morten Robberstad stod frem i et intervju med Se og Hør i forrige uke. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SNAKKET UT: Morten Robberstad stod frem i et intervju med Se og Hør i forrige uke. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

I etterkant av intervjuet har Robberstad fått hard medfart i sosiale medier. Han sier at han forstår at folk reagerer på at han dro på en fest som viste seg å være ulovlig.

- Jeg er overrasket over hvor mange som bare leser overskrifter, og ikke sakene. Mange mener jeg er en idiot som dro på festen, og det er forståelig når jeg ser tilbake på det. Men jeg tar avstand fra de drøyeste påstandene og kommentarene, sier 31-åringen til Se og Hør.

Avviser arrangør-rykter

Robberstad har opplevd grove kommentarer etter at han sto frem, og særlig på Facebook og den anonyme appen Jodel har påstandene vært drøye.

- Noen sier at det er synd at de 200 personene på festen ikke døde, og sammenlikner det med holocaust. Jeg er vant med å høre dritt som realitydeltaker, men det går jo like mye inn på meg som for alle andre. Spesielt syns jeg ikke at det er greit å blande inn holocaust, forteller den tidligere «Paradise Hotel»-deltakeren til Se og Hør.

Robberstad synes det er trist at folk sprer rundt seg med usannheter og annet oppspinn i sosiale medier om hva som skal ha skjedd på grottefesten.

- Jeg skulle ønske at folk leste artikler litt bedre, før de spyr ut sin egen fantasi. Folk har jo ikke satt seg inn i saken før de kommenterer, sier den tidligere realitydeltakeren.

KRASS KRITIKK: Magne Robberstad har fått hard medfart i sosiale medier de siste dagene. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
KRASS KRITIKK: Magne Robberstad har fått hard medfart i sosiale medier de siste dagene. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Robberstad avviser også ryktene om at han skal ha vært en av arrangørene som står bak festen i grotta. Han tror det henger sammen med at han til daglig arbeider som lystekniker.

- Jeg er blant de få som har stått frem fra festen, og er på en måte blitt ansiktet utad, sier 31-åringen, og legger til at han tror at folk har behov for å finne en syndebukk.

Ryktene har blant annet dreid som at Robberstad angivelig skal ha hjulpet til med rigging av lys til festen.

- Jeg har ikke hjulpet til med noe som helst, hevder han overfor Se og Hør.

- Kjipt

Folk har også anklaget 31-åringen for å lyve om at han hjalp folk ut av grotta etter at kaoset var et faktum. Robberstad medgir at det er kjipt å bli hengt ut som løgner.

- Jeg synes det er kjipt. Jeg dro ikke på festen for å bli en helt, men jeg ville jo hjelpe til når uhellet først var et faktum. Det håper jeg de fleste ville gjort. Det er trist at det blir fremstilt negativt at jeg og alle andre hjalp folk.

- Jeg kjenner sannheten selv, men det er likevel kjipt. Det er så unødvendig, legger han til.

Robberstad sier videre at han aldri hadde dratt dersom han på forhånd visste om hva slags løsning arrangørene hadde for aggregatene. Han angrer heller ikke på at han sto frem i pressen, selv om han har fått mye refs i sosiale medier de siste dagene.

- Det har også vært mange positive tilbakemeldinger, fra venner og familie. Det har også vært mye støtte, og det setter jeg pris på, sier 31-åringen, og fortsetter:

VENNSKAPET TOK SLUTT: Tidligere «Paradise Hotel»-deltaker Newa Reza forteller at hun er knust over at vennskapet med bestevenninnen Isabel Raad er over. Video: Jonas Scheie Hammer / Reporter: Thea Hope Vis mer

- Det var en fest som var ulovlig, uansvarlig og farlig å dra på. Jeg burde dratt når jeg forsto at det ikke var like organisert som forventet, og tatt mitt ansvar. I ettertid forstår jeg at det var et dårlig valg å ikke dra.

Robberstad er også glad for at det ikke er påvist coronasmitte etter festen. Nå tenker han på de pårørende til de som fortsatt er innlagt på sykehus.

Det var natt til søndag 30. august at festen fant sted. Alle nødetater rykket ut til den ulovlige festen - der totalt 27 festdeltakere ble kjørt til sykehus med mistanke om kullosforgiftning.

I forrige uke ble det kjent at noen av de innlagte på sykehus behandles for hjerneskader etter å ha blitt forgiftet av kullos.

LES OGSÅ: - Vil gå dem etter i sømmene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer