UTE I HARD VÆR: Den svenske Grand Prix-stjernen Kikki Danielsson er kanskje mest kjent her i Norge for å synge på Ole Ivars-hiten «Jag trodde änglarna fanns», men har også store slagere som «Bra vibrationer» og «Dag efter dag».
UTE I HARD VÆR: Den svenske Grand Prix-stjernen Kikki Danielsson er kanskje mest kjent her i Norge for å synge på Ole Ivars-hiten «Jag trodde änglarna fanns», men har også store slagere som «Bra vibrationer» og «Dag efter dag».Vis mer

Slår tilbake mot rasisme-anklagene

- Jeg trodde det handlet om voldtekter i Norge, sier den svenske artisten Kikki Danielsson.

SEOGHØR.NO: Etter at Kikki Danielsson (62) nylig delte en artikkel, som hadde tittelen «En somalier forteller: Derfor voldtar vi nordiske kvinner», fra den fremmedfientlige nettsiden «Fria Tider» på Twitter, har hatmeldingene strømmet på.

Nå åpner artisten seg om rasismeanklagene og den krasse kritikken til Expressen.se.

- Det var ekstremt skremmende. De skrev at jeg var rasist, nazist og idiot. Jeg ble redd. At det kan finnes så mye hat. Jeg har ikke truffet mennesker som hater og er fanatiske. Det er det verste jeg har vært med på. De er jo livsfarlige, forteller hun til nettstedet.

Danielsson hevder videre at hun ikke forsto hva slags side hun faktisk linket til.

- Jeg ble veldig opprørt. Jeg kikket ikke på hva slags nettavis det var. Jeg trodde det handlet om voldtekter i Norge. Som kvinne ble jeg sint. Så smalt det. Jeg forsto ingenting og kjenner ikke engang til disse sidene. Likevel blir jeg kalt for rasist.

Saken fortsetter under bildet.

FOLKEKJÆR: Den svenske sangfuglen i duett  på scenen i Sverige under Allsang på Skansen i fjor sommer. Foto: All Over Press
FOLKEKJÆR: Den svenske sangfuglen i duett på scenen i Sverige under Allsang på Skansen i fjor sommer. Foto: All Over Press Vis mer

Tar avstand

Hun ser på hendelsen som veldig uheldig, og sier hun tvitret mot voldtekt generelt.

- Det spiller ingen rolle hvilken hudfarge du har. Rasist eller nazist er det siste jeg er. Det står vel i bibelen at Gud skapte menneskene som et bilde av seg selv. Så da kan jo Gud like gjerne være svart. Hvorfor skulle han være hvit?

Nå tar Kikki avstand fra artikkelen og nettavisen.

- Man kan aldri si at svensker er slik og somaliere slik. Eller at alkoholikere alltid kommer til å være alkoholikere. Man skal ikke generalisere. Da blir det fort forferdelig galt, sier Kikki Danielsson til Expressen.se.

LES OGSÅ: - Jeg planla min egen begravelse