Renée Zellweger:

Slår tilbake mot operasjonsryktene

- Jeg ser ikke på skjønnhet på den måten.

SLÅR TILBAKE: Skuespilleren Renée Zellweger slår tilbake mot operasjonsryktene - nok en gang. Foto: NTB Scanpix
SLÅR TILBAKE: Skuespilleren Renée Zellweger slår tilbake mot operasjonsryktene - nok en gang. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skuespiller Renée Zellweger (50) startet sin filmkarriere i 1992, i en alder av 23 år. Siden den gang har hun vært å se i en rekke filmer, men er kanskje for de fleste best kjent for rollen som Bridget Jones.

Den første filmen i serien, «Bridget Jones' dagbok», kom ut i 2001, før oppfølgeren «Bridget Jones på randen» ble sluppet i 2004. Så måtte fansen vente hele tolv år på et gledelig gjensyn. I 2016 kom den tredje filmen i serien, «Bridget Jones' Baby».

Som så mange andre store filmstjerner, ble også hun et offer for rykter om at hun hadde lagt seg under kniven for å pynte på utseendet.

Det var etter at hun dukket opp på den røde løperen på ELLE Women in Hollywood Awards i oktober 2014, at en rekke medier beskrev ansiktet hennes som totalt ugjenkjennelig.

FØR: Det er slik de fleste er vant til å se skuespilleren. Her er hun avbildet i 2009. Foto: NTB Scanpix
FØR: Det er slik de fleste er vant til å se skuespilleren. Her er hun avbildet i 2009. Foto: NTB Scanpix Vis mer
ETTER: Etter at 50-åringen dukket opp slik, sendte det sjokkbølger gjennom en rekke medier. Foto: NTB Scanpix
ETTER: Etter at 50-åringen dukket opp slik, sendte det sjokkbølger gjennom en rekke medier. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Hun hadde da hatt en lang pause fra rampelyset, og hadde ikke vært aktuell i en film siden 2010. Det nye utseendet sendte dermed sjokkbølger gjennom internasjonal presse.

Slår tilbake

I et nytt intervju med New York Magazine, slår hun nå tilbake mot operasjonsryktene.

- Antydningen om at jeg på et vis trengte å forandre på det som foregikk fordi det ikke fungerte... Det gjør meg trist. Jeg ser ikke på skjønnhet på den måten. Og jeg ser ikke på meg selv på den måten. Jeg liker at jeg er litt rar, og min uvanlige miks av ting. Det tillater meg å gjøre det jeg gjør. Jeg vil ikke være noe annet, sier hun til magasinet.

Skal vi tro 50-åringen selv, hadde det vært ulogisk å forandre på utseendet, nettopp fordi hun ikke har følt på behovet.

- Jeg ble ansatt i mine blå jeans og cowboy-støvler, med mitt bustete hår. Jeg begynte å jobbe sånn. Jeg måtte ikke forandre meg for å jobbe. Så hvorfor skulle jeg plutselig prøve å passe inn i en boks som ikke tilhørte meg? fortsetter hun.

Ikke utseendet i fokus

Tidligere har hun forklart årsaken til hvorfor hun kan ha sett annerledes ut etter pausen fra rampelyset. I 2016 fortalte hun nemlig til Daily Mail at det ikke var utseendet som stod i fokus da hun bestemte seg for å dra på prisutdelinga, men heller venninnens dødelige nervesykdom.

- Jeg bodde hos en venninne i Los Angeles, og måneden før ble hun diagnostisert med amyotrofisk lateralsklerose (en dødelig nervesykdom, journ.anm.), sa hun den gang, og la til:

- Det var henne jeg tenkte på den kvelden. Jeg brydde meg ikke om hvordan jeg så ut eller hva folk tenkte om meg. Jeg tenkte kun på venninna mi, slo hun fast den gang.

Kort tid etter gikk hun også hardt ut i et leserinnlegg for HuffPost, der hun benektet all form for plastisk kirurgi.

- LEVER ANNERLEDES: Mandag viste Renee Zellweger seg på den røde løperen under «Elle»-fest, og stjerna har i ettertid fått mye oppmerksomhet for sitt endrede utseende. Nå forklarer hun hvorfor hun ser annerledes ut. Video: AP Vis mer

Kjente hun ikke igjen

I desember 2015 sa skuespilleren overfor bladet Entertainment Weekly at hun skjermet seg selv fra alle spekulasjonene om utseendet.

- Alt jeg vet er hva venner og bekjente fortalte via tekstmeldinger og e-poster. De ville sende støtte, noe som betyr at jeg må ha hatt behov for det, og jeg foretrekker det på den måten, sa hun.

Da Hugh Grant, som har spilt mot Renée Zellweger i en rekke filmer, var gjest i det amerikanske talkshowet «Watch What Happens Live», kjente han henne ikke igjen, skrev E! News den gang.

Grant fikk presentert bilder av seks kvinnelige skuepillere han tidligere har spilt mot, og skulle få noen spørsmål om hver av dem.

- Hvem er det som står som nummer to fra høyre? Jeg har aldri sett henne før i mitt liv, sa Grant.

- Åh, Renée!, sa han, da programlederen til slutt fortalte han hvem det var.

LES OGSÅ: Angrer på de plastiske operasjonene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer