Angelica Blick:

Slår tilbake mot kroppshetsen

«Du ser ut som en mann», er blant hatkommentarene influenser Angelica Blick har fått.

KROPPSHETS: Svenske Angelica Blick er lei av å få hets for sin veltrente kropp, nå slår hun tilbake. Reporter: Jeanette N. Vik Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den svenske influenseren Angelica Blick (29) går for å være en av de største influenserne i vårt naboland - med sine over 1,1 millioner følgere på Instagram og en godt lest blogg. 29-åringen har også blitt et kjent navn for mange nordmenn - for sine stadige oppdateringer om blant annet reising og mote.

Angelica Blick er dessuten svært opptatt av trening, og influenseren deler ikke sjelden videosnutter av seg selv på treningsstudioet med følgerne sine.

Til tross for mange følgere og stor popularitet blir heller ikke Blick, i likhet med de fleste andre influensere, skånet for kritikk og negative kommentarer i sosiale medier.

«Ser ut som en mann»

29-åringen har nemlig fått mye kritikk for kroppen sin opp gjennom årenes løp, der mange blant annet har ment at den er for mandig og muskuløs.

I et innlegg på Instagram slår influenseren nå tilbake mot alle kommentarene om kroppen hennes, som hun skriver renner inn i kommentarfeltet på daglig basis.

Blick åpner innlegget med å gjengi en rekke kommentarer som går igjen, blant annet at folk mener at hun ser ut som en mann, at kroppen hennes er for muskuløs, samt at noen har spurt seg om hvorfor hun ikke legger inn brystimplantater «siden hun er så flatbrystet».

- Dette er kommentarer jeg får hver dag fordi trening er en av mine største hobbyer, fordi jeg ikke har brystimplantater og fordi jeg ikke har den typiske «riktige kroppen» for samfunnet siden jeg ikke er «feminin» nok, skriver 29-åringen.

FORLOVET: Den svenske toppbloggeren Angelica Blick skal gifte seg med sin kjæreste gjennom flere år, André Bånghäll. Video: @angelicablick. Reporter: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

- Bryr meg ikke

Blick skriver videre at hun ikke bryr seg det grann om hva andre mener og tenker, men at hun reagerer på at folk har et innprentet syn på hvordan en kropp skal se ut.

29-åringen spør seg videre om hvorfor folk føler dette for forskjellige typer kropper, og hevder at samfunnet har skapt en mal som man ønsker å få folk til å passe inn i så godt det lar seg gjøre.

Blick skriver også at hun ikke kunne vært mer stolt av seg selv.

«Ikke bare på grunn av hvordan jeg ser ut, men fordi jeg ikke lar samfunnet definere meg eller beordre meg til å streve etter å se ut på en bestemt måte. Fordi jeg faktisk har kommet så langt at jeg ikke bryr meg om hvordan jeg «burde» se ut, og bare strever etter å FØLE meg bra», skriver hun videre.

Avslutningsvis skriver influenseren at det til syvende og sist nettopp er det som teller, og understreker at alle kropper er fantastiske akkurat som de er.

HYLLET: Influenser Camilla Lorentzen har over 90 000 følgere på Instagram, og der blir hun både hyllet og kritisert. Vis mer

Hyller budskapet

Personlig trener Lene Alexandra Øien (38) sier til Se og Hør at hun har opplevd liknende kommentarer som den svenske influenseren.

- «Du ser ut som en mann. Hvor ble det av puppene? Tar du steroider? Det er ikke fint å være så markert. Du ser ikke feminin ut. Er kropp alt du er opptatt av? Du er et dårlig forbilde», pluss mye mer fra min tidligere karriere som modell. Da var det heftig, minnes Øien.

38-åringen brenner selv for trening og kosthold, og forteller åpenhjertig at hun tidligere har hatt spiseforstyrrelser, men at hun heldigvis har jobbet med å få et bedre forhold til sin egen kropp.

- De kommentarene preller derfor av, men ingen skal komme og fortelle meg hva slags kropp jeg skal ha. Og jeg trener ikke for å leve opp til andres forventninger, jeg trener for MEG!, forteller hun, og legger til at hun ikke bryr seg om at enkelte ikke liker kroppen hennes.

- Heldigvis har jeg flere kvaliteter og mer å bidra med enn kroppen min, fortsetter hun.

- Hva synes du om innlegget til Angelica Blick?

- Jeg hyller hennes budskap. Jeg er drittlei av at det skal være mer sosialt akseptert å være overvektig enn det er å være opptatt av å ta vare på egen helse og kropp, mener Øien.

EKSPERT: Se og Hørs skjønnhetsekspert Cecilie Krogh Sundbø viser deg hvordan du lager den ultimate treningsfletten. Vis mer

Øien mener videre at vi trenger flere forbilder som den svenske influenseren, som er sterke og sunne.

- Ja til frihet og respekt for ulikheter. Nei til mobbing, fortsetter nordmannen.

LES OGSÅ: Ikke til å kjenne igjen - igjen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer