Iselin Guttormsen:

Slår tilbake mot kroppshets

- Det gjør noe med deg, sier influenseren om kommentarene.

KROPPSHETS: Influenser og sexolog Iselin Guttormsen tar et oppgjør med alle kritikerne. Foto: Espen Solli / TV 2 / NTB
KROPPSHETS: Influenser og sexolog Iselin Guttormsen tar et oppgjør med alle kritikerne. Foto: Espen Solli / TV 2 / NTB Vis mer
Publisert

I oktober kom nyheten om at influenser, sexolog og podkaster Iselin Guttormsen (34) og samboeren Tom Sørensen hadde valgt å gå hver til sitt.

I tiden etter bruddet, samt hennes deltakelse i det populære TV 2-programmet «Skal vi danse» i fjor høst, har influenseren mottatt hundrevis av støttende meldinger, men også meldinger som ikke har vært fullt så støttende.

Flere har nemlig bitt seg merke i 34-åringens kropp og utseende. Det er noe hun har sett seg lei av.

BRUDDET: Iselin Guttormsen kommenterer bruddet. Video: Rød Løper Vis mer

På Instagram oppklarer Guttormsen flere spørsmål rundt utseendet sitt, og velger å «rydde opp litt» rundt den lille «forandringen» hun har gått gjennom de siste månedene.

- Og takk gud for at vi mennesker forandrer oss gjennom livet. Tenk så kjedelig det hadde vært hvis vi skulle gått rundt og vært den eksakt samme personen resten av livet, påpeker hun innledningsvis.

- Gjør noe med deg

Det første hun tar for seg, er kritikken mot hvordan hun velger å sminke seg. Guttormsen legger ikke skjul på at hun ikke ser på det som et kompliment når mennesker sier til henne at hun ser bedre ut uten sminke.

Det er det en god grunn til.

- Når jeg våkner til en innboks full av kommentarer på hvordan jeg ser ut, hvordan jeg har endret meg både i personlighet og utseendet, hvordan jeg bør oppføre meg og ikke, og hvordan jeg bør sminke meg og ikke sminke meg, så gjør det noe med deg.

Se og Hør har fått tillatelse av Iselin Guttormsen til å gjengi innholdet fra Instagram-storyen.

- Å si at man er finere (med eller uten sminke, red.anm.) er kanskje det jeg reagerer mest på. Man må få lov til å gjøre sitt, og så vet man aldri hva som ligger bak en måte mennesker ønsker å uttrykke seg på. Be kind always.

SETTES UT: Vi må konfrontere Iselin Guttormsen med en video vi har kommet over på internett, og det blir hun ganske så flau av. Reporter: Thale Kristensen. Video: Thea Hope/ Rød Løper Vis mer

- Fikk blodpropp på øyet

Det andre punktet Guttormsen tar opp, er kroppshetsen hun har mottatt. De seneste månedene har influenseren gått ned i vekt, noe flere har lagt merke til.

Derfor velger hun å fortelle bakgrunnshistorien i kronologisk rekkefølge, slik at folk forstår hele bildet en gang for alle.

Guttormsen har diagnosen polycystisk ovariesyndrom (PCOS), som gjør at man har en ubalanse i hormonnivået.

- Derfor får man beskjed om å balansere hormonnivået ved blant annet prevensjon. Så jeg startet på p-piller i veldig ung alder, som også førte til at jeg fikk en blodpropp på øyet. Derfor måtte jeg slutte på prevensjon.

Hun legger til at den sikreste måten å holde sykdommen i sjakk på, er gjennom riktig fokus på trening og kosthold.

BRUDD: Iselin Guttormsen danset med brudd i ankelen på premieren av «Skal vi danse» i fjor. Video: Steffen Pettersen/TV 2 Vis mer

Endret livsstil

Sykdommen gjorde at det var vanskelig for henne å bli gravid, fordi hun sjeldent fikk eggløsning.

- Da jeg først ble gravid slet jeg med å komme tilbake til normalvekten min i etterkant av fødsel. For oss kvinner som har PCOS legger vi på oss ekstremt fort. I tillegg er det ekstremt hardt å gå ned i vekt, fordi resultatene tar tre ganger så lang tid som hos en kvinne som ikke har denne sykdommen.

Etter fødselen skaffet hun seg en personlig trener og trente to ganger i uken. Det er noe hun har gjort helt siden 2012.

- Ikke bare for å gå ned i vekt, men for å endre livsstilen min og komme inn i en god rutine. Og det gjorde jeg.

SINT OG FRUSTRERT: Iselin Guttormsen tar til tårene i «Bloggerne» etter å ha fått kritikk. Video: TV 2 / Rød Løper Vis mer

- Livet treffer deg knallhardt i trynet

Influenseren forklarer deretter at hun hadde en langt sunnere livsstil, samt et sunnere forhold til mat, kropp og trening, da hun ble gravid med sin andre datter.

Ellers trekker hun frem hvordan kriser eller endringer i privatlivet gjør at man kan oppleve vektnedgang.

- I tillegg opererte jeg mandlene mine og da får man heller ikke spist så mye. Det er mange forskjellige faktorer som påvirker hvordan man ser ut.

- Selv om jeg har gått ned i vekt har jeg fortsatt åreknuter, cellulitter og hengepupper. Mer enn noen gang tidligere. Men når man går gjennom et samlivsbrudd med barn i bildet, så er det ikke akkurat det man har lyst til å by på akkurat da. Da er man veldig sårbar og ønsker ikke å utsette seg for enda mer.

KLITORIS: Sexolog Iselin Guttormsen forteller de andre i «71 grader nord - kjendis» at klitoris vokser hele livet. Vis mer

Guttormsen forteller at fokuset har vært å ta vare på hjertet sitt, psyken sin og ikke minst de to døtrene. Endringen hun har gått gjennom nå er derfor ikke en bevisst handling, men heller et resultat av livets opp- og nedturer, samt sorgen det er å gå gjennom et samlivsbrudd.

34-åringen sier avslutningsvis at hun håper man i fremtiden tenker litt over hva man kommenterer og ønsker å videreformidle til andre.

LES OGSÅ: - Det var krisevondt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer