Taylor Swift:

Slår tilbake mot kritikken

Taylor Swift havnet på verstingliste - nå svarer hun.

REAGERER: Kritikken har haglet mot superstjernas privatfly-vaner. Foto: Evan Agostini/Invision/AP/NTB
REAGERER: Kritikken har haglet mot superstjernas privatfly-vaner. Foto: Evan Agostini/Invision/AP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den siste tiden har diskusjoner rundt privatfly vært et hett tema, noe som ikke skyldes klodens stigende temperatur, men fordi det viser seg at flere Hollywood-stjerner skaper enorme CO2-utslipp.

Twitterkontoen @CelebJets har blant annet rapportert at Kylie Jenner (24) og kjæresten, Travis Scott (31), fløy med privatfly fra byen Camarillo til Van Nuys, en tur på rundt 17 minutter. Den samme strekningen med bil ville tatt 45 minutter.

I en fersk undersøkelse fra det bærekraftsdrevne markedsføringsbyrået Yard, viser at 24-åringen slettes ikke er den verste når det kommer til klimafarlige utslipp.

Undersøkelsen viser at den gjennomsnittlige kjendisen på et år har skapt over tre tusen tonn av CO2-utslipp. Det er over 465 ganger mer enn den vanlige mannen i gata.

PRIVATFLY: Kim Kardashian viser frem det nye privatflyet sitt til en svimlende sum på «The Kardashian». Video: Jenny Emilie Aas/Reality Awards Vis mer

- Åpenbar feil

På toppen av verstinglisten finner man imidlertid supersjernen Taylor Swift (32).

Ifølge undersøkelsen har «Blank Space»-sangeren et CO2-utslipp på hele 8293 tonn hittil i år, etter 170 flyvninger i løpet av årets 209 dager.

Swifts tid i luften ligger gjennomsnittlig på 80 minutter per flyvning, og hun har en samlet tid i luften på over 22 000 minutter. Det tilsvarer en samlet tid på nærmere to uker.

32-åringen, som er høyt elsket av fans verden rundt, har mottatt mye kritikk etter at hennes flyreiser ble offentliggjort.

AVVIK: Miljødirektoratet har avdekket flere avvik i nettbutikken «Trendy Things», startet av influensene Isabel Raad og Pierre Louis. Vis mer

«Dette er SÅ frustrerende å lese! Jeg forstår ikke hvordan noen kan leve på denne måten og ikke bry seg om hvordan det påvirker planeten! Jeg skulle ønske jeg kunne skjønner det, men det gjør jeg virkelig ikke», raser en fan, ifølge Buzzfeed.

«Jeg er også en fan, og det er SÅ STOR forskjell mellom hun og de andre forurenserne på listen - helt sykt, spesielt når hun ikke engang har vært på turné??», skrev en annen.

Nå svarer sangfuglen på kritikken via en talsperson overfor TMZ.

«Taylors fly blir lånt ut regelmessig til andre enkeltpersoner. Å tilskrive de fleste eller alle disse turene til henne er en åpenbar feil», fortalte talspersonen.

«THE KARDASHIANS»: Da Kendall Jenner skulle lage mat, gjorde hun noe som har fått seerne til å reagere. Video: Disney+ / Rød Løper. Reporter: Anna Celine Hanisch. Vis mer

5,8 dager i luften

Store navn som Kim Kardashian (41), Mark Wahlberg (51) og Oprah Winfrey (68) er blant kjendisene man finner på verstinglista over flyutslipp, ifølge nettstedet The Tab.

Som nevnt er også den yngste Jenner-søsteren blant de som liker å bruke privatflyet sitt hyppig, men sminkemogulens kjæreste er også oppført på lista. Travis Scott har vært i luften i 8384 minutter i løpet av 2022, noe som tilsvarer 5,8 dager.

Nettstedet melder også at at hans gjennomsnittlige flyreise er på en distanse som kan tilsvare en ti minutters biltur. På tross av det ligger han nederst på listen over klimaverstingene.

LES OGSÅ: - Satt igjen med en annen smak

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer