Gigi Hadid:

Slår tilbake mot kritikerne etter å ha blitt kalt «for tynn»

- Ikke sett meg i den boksen kun fordi du ikke forstår hvorfor kroppen min har forandret seg, skriver Gigi Hadid.

RASER MOT KRITIKERNE: Supermodell Gigi Hadid forklarer at vektnedgangen hennes skyldes helsemessige årsaker. Her avbildet under Victoria's Secret Fashion Show i 2016. Foto: NTB scanpix
RASER MOT KRITIKERNE: Supermodell Gigi Hadid forklarer at vektnedgangen hennes skyldes helsemessige årsaker. Her avbildet under Victoria's Secret Fashion Show i 2016. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

(Se og Hør): Det er ikke noe nytt at supermodeller ser seg nødt til å slå tilbake mot kroppskritikk, og nettopp dette måtte supermodell Gigi Hadid (22) gjøre søndag kveld.

I en rekke Twitter-meldinger hevder hun å ha fått kritikk for vekten sin etter å ha gått på catwalken under New York Fashion Week forrige uke.

Hun forklarer at vektnedgangen skyldes helsemessige årsaker.

«For dere som er fast bestemt på å finne ut hvorfor kroppen min har endret seg i løpet av de siste årene, dere bør kanskje vite at da jeg begynte som modell som 17-åring, var jeg ennå ikke diagnostisert med Hashimotos tyreoiditt. Så til dere som kalte meg «for stor for bransjen», var det grunnet betennelse og væskeansamling på grunn av sykdommen», skriver hun.

Ifølge NHI.no er Hashimotos tyreoiditt en sykdom som angriper skjoldkjertelen. Det fører til en forbigående økning i stoffskiftet som etterfølges av varig lavt stoffskifte.

Symptomene er ofte slapphet, vektøkning, økt følsomhet for kulde og diffuse muskelsmerter.

Saken fortsetter nedenfor.

GIKK I FORSVAR: Her går Gigi Hadid under Jeremy Scotts moteshow under moteuka i New York. Det er spesielt disse bildene hun har fått kritikk for. Foto: NTB scanpix
GIKK I FORSVAR: Her går Gigi Hadid under Jeremy Scotts moteshow under moteuka i New York. Det er spesielt disse bildene hun har fått kritikk for. Foto: NTB scanpix Vis mer

Avviser bruk av narkotika

22-åringen skriver videre på Twitter at hun i flere år har tatt medisiner for å unngå de nevnte symptomene, og at hun i dag føler seg friskere enn på lenge.

«(...) Selv om stress og mye reising kan påvirke kroppen, har jeg alltid spist det samme, men kroppen min håndterer det annerledes nå når helsen min er bedre. Jeg kan være «for tynn» for deg, og helt ærlig så ønsker jeg selv ikke å være så tynn. Men jeg føler meg friskere innvendig nå, og jeg lærer og vokser med kroppen min hver dag, som alle gjør», skriver hun.

Modellen avviser også at den kroppslige endringen kommer av narkotikabruk.

«Jeg vil ikke forklare ytterligere hvorfor kroppen min ser ut som den gjør, på samme måte som ingen andre burde trenge det. Jeg vil ikke dømme andre, men narkotika er ikke min greie, ikke sett meg i den boksen kun fordi du ikke forstår hvorfor kroppen min har forandret seg», slår hun fast.

I forkant av Victoria's Secret Fashion Show i 2016, fortalte Hadid til bladet Elle at hun de siste årene ikke har tatt medisinene sine.

- Jeg har stoffskifteproblemer, men har ikke tatt medisiner på to år. Jeg vil ikke miste flere kilo og ha musklene på rett sted før jeg skal delta på Victoria Secret-showet, sa hun den gang.

Saken fortsetter nedenfor.

Andre kjente personer som har blitt diagnostisert med Hashimotos tyreoiditt er blant andre filmstjernen Zoe Saldana (39), skuespiller Gina Rodriguez (33) og «Sex og singelliv»-stjernen Kim Cattrall (61), ifølge E!News.

I fjor åpnet skuespiller Gina Rodriquez, kjent fra serien «Jane the Virgin», til Heat Magazine at også hun har slitt med vekten på grunn av sykdommen.

- Å holde på vekten er veldig vanskelig fordi stoffskiftet mitt er helt skutt, noe som har vært en forbannelse siden jeg var 19 år, sa hun.

Saken fortsetter nedenfor.

ÅPNE OM SYKDOMMEN: Zoe Saldana (t.v), Gina Rodriques og Kim Cattrall er noen av stjernene som også har vært åpne om hvordan de lever med hashimotos tyreoiditt. Foto: NTB scanpix
ÅPNE OM SYKDOMMEN: Zoe Saldana (t.v), Gina Rodriques og Kim Cattrall er noen av stjernene som også har vært åpne om hvordan de lever med hashimotos tyreoiditt. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Vanskeligste tiden i livet mitt

Ifølge ET Online sliter også Gigis mor, Yolanda (54), søsteren Bella (21) og broren Anwar (18) med helsen. De er alle nemlig diagnostisert med sykdommen lyme borreliose.

De har alle blant annet snakket om sykdommen i realityserien «The Real Housewives of Beverly Hills».

Ifølge FHI er dette en lidelse som forårsaker blant annet hudforandringer og leddplager. Borreliose overføres blant annet fra flåttbitt.

Saken fortsetter nedenfor.

UHELDIGE: Gigis (t.h) lillebror Anwar, moren Yolanda og søsteren Bella har alle blitt diagnostisert sykdommen lyme borreliose. Foto: NTB scanpix
UHELDIGE: Gigis (t.h) lillebror Anwar, moren Yolanda og søsteren Bella har alle blitt diagnostisert sykdommen lyme borreliose. Foto: NTB scanpix Vis mer

For Gigis lillesøster, Bella - som også er modell, har har sykdommen vært såpass alvorlig at hun til tider har blitt helt utslått.

- Jeg kunne ikke komme meg ut av senga på seks dager. Hjernen min ble helt tåkete, og jeg kunne ikke se. Det var den vanskeligste tiden i livet mitt, forklarte hun i et intervju med Porter Magazine i fjor.

I 2016 mottok hun prisen «Samlet for en Lyme-fri verden» av Den Globale Lyme-alliansen. Hun mottok prisen i New York sammen med moren.

LES OGSÅ: - Jeg måtte velge mellom å bli rusfri eller å dø

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer