Sigrid Bonde Tusvik og Lisa Tønne:

Slår tilbake mot kjendismanager

Tusvik og Tønne beklager Ari Behn-kommentarer, men retter også kritikk mot kjendismanager Erland Bakke og Dagbladet.

SLÅR TILBAKE: Tirsdag 27. oktober tok Sigrid Bonde Tusvik og Lisa Tønne bladet fra munnen om kritikken de fikk da de omtalte Ari Behn i deres podkast. Nå slår de tilbake. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
SLÅR TILBAKE: Tirsdag 27. oktober tok Sigrid Bonde Tusvik og Lisa Tønne bladet fra munnen om kritikken de fikk da de omtalte Ari Behn i deres podkast. Nå slår de tilbake. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forrige uke tok kjendismanager Erland Bakke et knallhardt oppgjør med Sigrid Bonde Tusvik og Lisa Tønne i et innlegg i Dagbladet. Der kritiserte han komikerduoen for utspill om avdøde Ari Behn i forrige ukes episode av podkasten «Tusvik & Tønne».

Tirsdag beklaget komikerne utspillene i den samme podkasten.

- Først og fremst vil jeg absolutt legge meg flat, i forhold til at vi dro strikken altfor langt. Det er dessverre noe som skjer iblant i denne gruppa her.

Det sier Lisa Tønne i tirsdagens episode, «Ubrukelig, rasistvindu og Tajiks velourdress».

- Jeg er kjempelei meg for at dette har såret mennesker som allerede står i sorg. Det er jeg oppriktig lei meg for. Jeg har vært plaget av det hele helgen.

SVARER PÅ KRITIKKEN: Tirsdag 27. oktober tar Sigrid Bonde Tusvik og Lisa Tønne bladet fra munnen om kritikken de fikk da de omtalte Ari Behn i deres podkast. Her kan du høre hva de sier. Reporter: Emilie Rydning / Dagbladet TV Vis mer

Slår tilbake

Tusvik og Tønne rettet også kritikk mot Bakke - og Dagbladets avgjørelse om å trykke innlegget hans.

- Det er ikke noen tanke for de etterlatte når du velger å ta denne debatten i Dagbladet, sier Tønne, og legger til at hun trolig ville bedt om unnskyldning for utspillene uavhengig av leserinnlegget.

- Kunne du ikke tatt den telefonen privat, spør hun Bakke.

Hun understreker likevel at hun ikke mener dette unnskylder det som ble sagt, og karakteriserer noen av utspillene fra forrige episode som «helt på kommentarfeltnivå.»

Også Tusvik retter kritikk mot Bakke - og sier at de ikke ønsker å ha ham som lytter. Hun sier også at han befinner seg i en «langvarig konflikt» med dem - som de ikke gjengjelder.

- Beklager overfor Ari Behns etterlatte at de måtte utsettes for dette leserinnlegget - og mine, og våre, ubrukelige ordvalg i vår podkast.

Jan Thomas er gjest på "Tusvik & Tønne - show" med Sigrid Bonde Tusvik og Lisa Tønne. De snakker om botox og ansiktsbehandling. Vis mer

Svarer

Erland Bakke avviser at han ligger i konflikt med Tusvik og Tønne, men hevder han tidligere har vært i direkte kontakt med duoen i forbindelse med en konflikt som dreide seg om en klient.

- Da var svaret at de ikke ønsket å diskutere det med meg. Tønne sier at det er rart at jeg ikke tar direkte kontakt med dem når jeg opplever noe som krenkende, men hvordan skal jeg gjøre det når de ikke vil diskutere med meg? Det blir umulig, men jeg tar gjerne en kaffe med begge to, sier han til Dagbladet.

Bakke viser til at podkasten har svært mange lyttere, og mener alt som sies i den derfor er å regne som offentlige ytringer.

- Når det gjelder kritikken mot meg, så er det bare trist at de velger slike karakteristikker uten at de kjenner eller vil bli kjent med meg.

Han reagerer på uttalelsen om at han ikke utviser omsorg for de etterlatte ved å ta debatten offentlig.

KJENDISMANAGER: Erland Bakke er manager til mange av Norges mest kjente personer. Nå lever han uten nyrer og må være på sykehuset hver dag i sommer. Reporter: Henriette Eilertsen. Video: Malene Storrusten Vis mer

- Jeg føler nok at dette blir å snu diskusjonen på hodet. Det blir ganske absurd om man ikke skal kunne reagere høyt og tydelig når noen tråkker så kraftig over streken. Er det én ting de to kjemper for, er det jo nettopp retten til å ytre seg og rope med store bokstaver. Og når noen svarer dem, så er det kritikkverdig? Dette blir i beste fall ganske rart.

Tusvik og Tønne er gjort kjent med Bakkes uttalelser. Tønne skriver i en SMS til Dagbladet at de to ikke ønsker å svare.

- Dårlig folkeskikk

Forrige uke la Dagbladet fram innholdet i podkastepisoden for Behn-familiens talsperson Geir Håkonsund.

Han skrev følgende i en SMS til Dagbladet:

- Generelt synes jeg det er skammelig, hensynsløst og dårlig folkeskikk å tråkke på en familie i sorg. Det hadde vært fint om han kunne fått hvile i fred. Tusvik og Tønnes uttalelser får stå for deres egen regning.

Han opplyste videre om at Behns familie var orientert om podkasten, og ikke hadde noen øvrige kommentarer.

LES OGSÅ: Derfor valgte LLisa Tønne å bli i ekteskapet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer