Slår tilbake mot «Farmen»-krangel

- Det ser ganske heftig ut på tv.

TV-KRANGLING: «Farmen»-deltakeren Eunike Hoksrød (39) snakket oppgitt til kamera om Halvor Sveen (47) i kveldens episode. Foto: TV 2
TV-KRANGLING: «Farmen»-deltakeren Eunike Hoksrød (39) snakket oppgitt til kamera om Halvor Sveen (47) i kveldens episode. Foto: TV 2 Vis mer
Publisert

(Dagbladet): - Når Halvor har bestemt seg for å gjøre noe, så er det hans måte som gjelder og ingen andres, forteller «Farmen»-deltakeren Eunike Hoksrød (39) til Se og Hør.

Det oppsto en høylytt diskusjon mellom tønsbergkvinnen og meddeltakeren Halvor Sveen (47) i kveldens episode, da begge satte seg på bakbeina i arbeidet med å grave en grøft.

- Vi var ikke enige om hvor vi skulle begynne å grave. Jeg visste at mitt alternativ var den beste måten ... Unnskyld - den enkleste måten, sier Halvor Sveen.

HØYLYTT: Halvor Sveen og Eunike Hoksrød ble aldri enige om hvordan arbeidet med grøfta skulle gjøres. Foto: TV 2
HØYLYTT: Halvor Sveen og Eunike Hoksrød ble aldri enige om hvordan arbeidet med grøfta skulle gjøres. Foto: TV 2 Vis mer

- Skrek kjempehøyt

Gjennom sitt snart ti uker lange «Farmen»-opphold har rendølingen stadig måttet tåle kritikk for å være i overkant engasjert i arbeidsoppgavene. Det er Sveens påståelighet - at han gir uttrykk for å ha fasitsvaret på alt - som tilsynelatende har irritert vettet av enkelte andre deltakere.

ANGRER IKKE: Halvor Sveen forklarer at han ikke hadde gjort noe annerledes i dag. Foto: TV 2
ANGRER IKKE: Halvor Sveen forklarer at han ikke hadde gjort noe annerledes i dag. Foto: TV 2 Vis mer

- Da vi begynte å krangle i den grøfta, var jeg både forbanna og oppgitt. Hvis Halvor har funnet ut hvordan noe skal gjøres, nekter han å høre på andre. Det er irriterende, sier Hoksrød.

Selv om munnhoggeriet ved grøftekanten må sies å være av meget høy temperatur i tv-ruta, understreker 39-åringen at konflikten var glemt like etterpå.

- Vi skrek kjempehøyt til hverandre, men jeg er jo bare glad i ham. Jeg snakket faktisk med ham på telefon i sta. Han er bare søt, sier Hoksrød.

- Men du valgte likevel Halvor til førstekjempe i kveldens episode?

- Ja, men det hadde ingenting med krangelen å gjøre. Det hadde jeg bestemt meg for på forhånd.

MÅ VELGE: «Farmen»-deltaker Halvor Sveen kommer med noen friske avsløringer om sitt eget privatliv. Video: Thomas Rasmus Skaug Dagbladet Vis mer

- Klarer ikke jobbe mot naturen

Sveen forklarer at han ikke angrer på konfrontasjonen.

- Som jeg sier på tv, så klarer jeg ikke å jobbe mot naturen. Når jeg vet at noe funker, så gjør jeg det på den måten. Sånn er det bare.

- Er du en praktisk bedreviter?

- Nei, jeg mener ikke at jeg er det, for jeg tar ikke beslutninger for min egen del, men for fellesskapet. Det er i beste mening, forteller den nevenyttige 47-åringen, som er skogsoperatør av yrke.

- Det ser nok ganske heftig ut på tv, men vi må jo regne med at ting blir blåst opp. I virkeligheten var vi jo perlevenner etterpå, legger han til.

Ved siden av Sveen og Hoksrød, kjemper fortsatt Camilla Cox Barfot (31), Amalie Snøløs (21) og Kristian Krubel Djupnes (21) om hytte og bil. Førstkommende søndag minker gruppa ytterligere i antall, når én av gutta må forlate gården. Vinneren blir kåret 10. desember.

Følte seg utstøtt

Det er langt fra første gang det har oppstått gnisninger mellom årets deltakere.

Like etter at Geir Magne Haukås (47) ble sendt ut av programmet, for halvannen uke siden, tok den omdiskuterte nordlendingen et oppgjør med oppførselen til enkelte av de andre deltakerne.

TI BUD: Geir Magne Haukås sprer det kristne budskap på «Farmen», men lever han etter de ti bud selv? Video: Miriam Bakkejord / Redigering: Marie Røssland / Foto: Preben Hunstad / TV2 Vis mer

- Jeg ser på sosiale medier at mange mener jeg er mobbet ut av «Farmen». Jeg har aldri brukt ordet «mobbing» om meg selv, men mener fullt og helt at jeg ble utstøtt. Før jeg forlot 1917 ba jeg om tilgivelse fra de andre deltakerne, selv om jeg egentlig ikke vet hva jeg har gjort mot dem. Tilbake i 2017 opplever jeg at den tilgivelsen ikke var verdt noe, fortalte Haukås til Se og Hør.

Flere av deltakerne som fulgte 47-åringens tv-exit, deriblant Sveen og Hoksrød, slo umiddelbart tilbake mot nordlendingens synspunkter.

- Ingen av oss har gjort noe for å støte ham ut gruppa, mener jeg. Han valgte å kjøre et høyt spill inne på gården, satte folk opp mot hverandre, og ble upopulær. Det er ikke det samme som utfrysing. En må huske på at vi er plukket ut til dette tv-programmet for en grunn. Vi er faktisk castet for å lage bråk, sa Sveen.

LES OGSÅ: Avslører «Farmen»-dramaet du ikke fikk se på tv

«FARMEN»-KRISTIAN: «Farmen»-Kristian synger og forteller. Video: Nina Hansen Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer