Kelly Clarkson:

Slår tilbake mot diettrykter

- Ingenting av dette er sant.

RYKTER: Etter at Kelly Clarkson (37) det siste året har gått ned i vekt igjen, har det versert rykter om rare piller og dietter. Foto: NTB Scanpix
RYKTER: Etter at Kelly Clarkson (37) det siste året har gått ned i vekt igjen, har det versert rykter om rare piller og dietter. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Kelly Clarkson (37) er for de aller fleste best kjent for sin musikalske karriere. Etter at hun vant «American Idol» i 2002, gikk Clarkson videre til en suksessrik solokarriere, og huskes kanskje aller best for låten «Since U Been Gone».

Bak fasaden besto 37-åringens liv imidlertid av en konstant kamp for å holde seg tynn.

Clarkson har ikke lagt skjul på at hun har gått opp og ned i vekt siden den gang, og har selv uttalt at hun hadde det forferdelig da hun var på sitt tynneste.

Etter at hun startet i jobben som mentor i det populære tv-programmet «The Voice» i 2018, har hun derimot gått ned i vekt igjen.

KONSTANT KAMP: Kelly Clarkson har ikke lagt skjul på at hun har gått opp og ned i vekt de siste årene, og har uttalt at hun hadde det forferdelig da hun var på sitt tynneste. Foto: NTB Scanpix
KONSTANT KAMP: Kelly Clarkson har ikke lagt skjul på at hun har gått opp og ned i vekt de siste årene, og har uttalt at hun hadde det forferdelig da hun var på sitt tynneste. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Unaturlige slankemetoder

I den forbindelse har det versert rykter om at 37-åringen skal ha fått beskjed om å gå ned i vekt av ledelsen, ifølge Radar Online. En kilde forteller derimot at det har vært sangstjernens eget valg å gå ned i vekt.

- Hun var lei av å presse seg inn i klær som ikke satt slik hun ville, forteller kilden til Radar Online.

I sosiale medier har det også florert rykter om at 37-åringen skal ha brukt unaturlige slankemetoder. På sin egen Twitter-konto nektet sangeren for at hun har tatt i bruk noen form av piller eller rare dietter.

«Andre falske nyheter som går rundt om meg er at jeg har tatt rare piller for vektnedgang, eller at jeg går på rare slankekurer. Ingenting av dette er sant. Jeg har ikke tid til alt det. Jeg spiser det samme som jeg alltid har gjort. Det er bare laget med andre typer mel/sukker/ingredienser».

Lavt stoffskifte

I 2018 åpnet sangfuglen seg i et intervju med Extra, der hun fortalte om noe av grunnen til den drastiske vektnedgangen, og at det skal ha handlet om kostholdet.

- Jeg trener ikke. Folk tror det, men jeg svarer bare: «Ikke tro at jeg kommer til å være med på noen form for sport», sa hun.

Ifølge artisten selv er det sykdommen hypotyreose, også kjent som lavt stoffskifte, som gjorde at hun valgte å legge om kostholdet.

Hypotyreose er en sykdom som skyldes for lav mengde stoffskiftehormon fra skjoldkjertelen til blodet og alle kroppens celler, ifølge NHI.no.

Et lavt stoffskifte gjør at kroppen har en lavere forbrenning, noe som gjør at den utsatte personen kan oppleve vektsvingninger.

- Jeg leser en bok på grunn av en autoimmun sykdom. Nå er nivået mitt oppe igjen. Jeg bruker ikke medisiner lenger på grunn av den boka. Den handler egentlig bare om hvordan vi forbereder maten vår, ikke-genmodifisert, ingen plantevernmidler, økologisk... Virkelig, jeg har ikke trent i det hele tatt, sier hun.

INGEN KONTAKT: Den kjente artisten åpnet seg om barndommen. Video: NRK Vis mer

Mørk periode

I et intervju med Attitude Magazine i 2017 avslørte artisten at kroppspresset var så sterkt at det ga henne selvmordstanker.

- Da jeg var tynn ville jeg ta mitt eget liv. Jeg hadde det miserabelt, på innsiden og utsiden, i fire år av livet mitt. Men ingen brydde seg, fordi du estetisk sett så bra ut.

- Det var en veldig mørk periode i livet mitt. Jeg trodde at den eneste måten å stoppe det på var å ødelegge knærne og føttene mine, fordi alt jeg gjorde var å løpe med hodetelefoner på. Jeg var på treningssenteret hele tiden.

Rundt 2007 bestemte hun seg for å gjøre noe med det ekstreme presset hun hadde utsatt seg for.

Sangen «Sober», som er på albumet «My December» fra samme år, handler om å være tro mot seg selv og det å bryte dårlige mønstre.

- Jeg var omringet av negative mennesker, men jeg kom meg ut av det fordi jeg også hadde gode mennesker. Det handlet om å snu ting rundt og om å gå mot lyset, avslørte hun.

LES OGSÅ: - Jeg har aldri hatt kontakt med faren min

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer