Slår tilbake mot Bjørn Eidsvåg

Einar Gelius svarer på sex-kritikken i ny bok.

SVARER PÅ KRITIKKEN: Tidligere prest i Vålerenga kirke, Einar Gelius, slår i sin nye bok «Det er håp i de foldede hender» tilbake mot kritikk fra flere kjente nordmenn, blant annet artist og tidligere prest Bjørn Eidsvåg. Foto: Scanpix
SVARER PÅ KRITIKKEN: Tidligere prest i Vålerenga kirke, Einar Gelius, slår i sin nye bok «Det er håp i de foldede hender» tilbake mot kritikk fra flere kjente nordmenn, blant annet artist og tidligere prest Bjørn Eidsvåg. Foto: Scanpix Vis mer
SEHER.NO: Einar Gelius tar ifølge Dagbladet et kraftig oppgjør med flere av sine kritikere i sin nye bok «Det er håp i de foldede hender».

En av de som får tøff tilbakemelding er artist og tidligere prest Bjørn Eidsvåg, som i kjølvannet av Gelius' forrige bok «Sex i Bibelen» hevdet at prester ikke er kvalifisert til å løse folks seksuelle problemer.

- Jeg er selvsagt enig med Eidsvåg i at vi prester ikke er spesielt kvalifisert til å veilede folk i deres seksualliv. Men jeg synes Bjørn Eidsvåg blir altfor lettvint i sin argumentasjon når han sier at «Kirken trenger i det hele tatt ikke mene så mye om dette».

- Når så mange mennesker har opplevd overgrep i kirkas navn og er blitt tutet ørene fulle med at sex er «synd» og «skambelagt», så er det faktisk både Eidsvåg og andre teologers ansvar å si at dette strider mot Bibelens menneskesyn, skriver Gelius ifølge avisen.

Bjørn Eidsvåg har ikke villet kommentere utsagnet fra Gelius til Dagbladet.

I tillegg til Eidsvåg tar Gelius i boka også konkret for seg kritikk han har fått fra kjente personer som biskop Ole Christian Kvarme, tidligere biskop Gunnar Stålsett og tidligere KrF-leder Valgerd Svarstad Haugland, før han i fjor måtte forlate sin stilling som prest i Vålerenga kirke.

Gelius sa i forrige uke til Seher.no at han personlig har lagt dramaet, etter at han ga ut sin forrige bok, bak seg.

- Jeg er ferdig med saken. Boka er viktig, og jeg er glad for boka jeg har skrevet, sa han.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Dette synes jeg var over streken