Erika Persson:

Slår tilbake mot bildekritikken

- Det er veldig gøy at folk bruker tiden sin på å hate en tenåringsjente, forteller Hollywood-fruens datter.

MOR OG DATTER: Tv-profil Gunilla Persson har flere ganger fått kritikk for bildene hun deler av datteren sin. Nå svarer Erika Persson selv på bildekritikken. Foto: Skjermdump fra Instagram/thegunilla
MOR OG DATTER: Tv-profil Gunilla Persson har flere ganger fått kritikk for bildene hun deler av datteren sin. Nå svarer Erika Persson selv på bildekritikken. Foto: Skjermdump fra Instagram/thegunilla Vis mer
Publisert

Den svenske Hollywood-fruen Gunilla Persson (61) har opptil flere ganger stått i stormen av kritiske kommentarer fra følgerne sine, blant annet på grunn av at hun har delt lettkledde bilder av sin 17 år gamle datter Erika Persson på Instagram.

Senest i november delte 61-åringen et bilde av datteren hvor flere mente at midjen hennes ikke var naturlig smal, og at kroppsfasongen skyldtes et bilderedigeringsverktøy. Dette fikk tv-profilen til å rase tilbake.

- Jeg vil uttrykke min opprørthet over den jævla responsen jeg fikk på Erika da vi postet bilder fra Thanksgiving, hvor jeg ble anklaget for å ha photoshoppet Erikas midje, fortalte hun innledningsvis den gang.

RASENDE - IGJEN: Gunilla Persson går igjen etter strupen på noen - denne gangen den svenske programlederen Gunde Svan. Video: TV4 / Cmore Vis mer

- Vet ikke hva de snakker om

Nå er det imidlertid Erika selv som uttaler seg om bildekritikken. Overfor Expressen mener hun at kritikken bunner i kulturelle forskjeller og misforståelser.

- Jeg føler at de ikke vet hva de snakker om. De forstår ikke kulturen. Det er veldig normalisert og ikke en så stor sak, spesielt ikke i Los Angeles hvor hver jente deler nøyaktig hva de vil. Fordi de har tillit og føler seg komfortable, forteller hun til den svenske avisen, og legger til at hun antar at Sverige er ganske annerledes.

Videre hevder hun at de fleste som legger igjen kritiske kommentarer under Instagram-bildene hennes er kvinner over 50 år, og at hun nesten aldri får noen negative kommentarer fra den yngre generasjonen.

View this post on Instagram

pink sparkles on the fourth of july🤨

A post shared by e🦋 (@erikaperss0n) on

På spørsmål fra Expressen om hvordan hun reagerer på de kritiske kommentarene, svarer hun:

- Jeg blir ikke lei meg av kommentarene, jeg synes det er veldig underholdende. Det er veldig gøy at folk bruker tiden sin på å hate en tenåringsjente. På noen måter synes jeg synd på dem, hvis det er her deres liv har tatt dem. Det er veldig trist med voksne som bruker tid på å kommentere unge jenters bilder.

17-åringen innrømmer likevel at hun anser de negative kommentarene på Instagram som problematiske.

Hun mener at hun ofte får kommentarer fra kvinner om at hun burde slutte med å «seksualisere seg selv foran menn».

Denne måten å tenke på beskriver Erika som «baklengs og gammeldags».

- Vi er en sterk generasjon kvinner som har tatt tilbake kroppene våre, og kan gjøre hva vi vil fordi vi ikke bryr oss om hva som appellerer til menn. Det er ikke engang i vår tankeprosess, fortsetter hun.

GOD TONE: Gunilla Persson blir satt ut av Kristin Gjelsviks utsagn under middagsselskapet. Vis mer

Oppdro datteren alene

Avslutningsvis oppmuntrer Erika sine kvinnelige følgere til å føle seg komfortable i sin egen kropp.

17-åringen har tidligere medvirket i sesonger av «Svenske Hollywoodfruer», og gjennom seriens gang har det sett ut til at Gunilla og datteren har et svært nært forhold. Dette er kanskje ikke så bemerkelsesverdig ettersom tv-profilen har oppdratt Erika alene siden hun ble gravid som 43-åring.

I et tidligere intervju med Viafrees intervjuprogram «Svenska Hollywoodfruar – I fokus,» gjengitt av Hänt, fortalte Gunilla at hun aldri har savnet en å dele ansvaret med.

- Jeg har aldri savnet det for henne. Jeg har ikke kjent behovet for en mann. Jeg vet ikke, det er noe som Erika selv må uttale seg om en dag. Kanskje ikke når hun er i den følsomme alderen hun er i nå. Hun virker tilfreds med livet, og har mange venner. Hun stoler på meg, fortalte hun i 2018.

LES OGSÅ: Dette spørsmålet fornærmer henne

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer